Thursday, December 2, 2021
HomeAdventureTeenage Mutant Ninja Turtles - Nindža kornjače 2014 Recenzija Filma

Teenage Mutant Ninja Turtles – Nindža kornjače 2014 Recenzija Filma

-

Nindža kornjače (2014)
Teenage Mutant Ninja Turtles

Žanr: Akcija, Avantura, Komedija
Godina 2014
Redatelj: Jonathan Liebesman
Glavne uloge:  Megan Fox, Alan Ritchson, Noel Fisher
Trajanje filma : 01:27:00
Datum izlaska :   7. Kolovoz 2014.Kada zlikovci Sacks i Shredder zaprijete stanovnišu New Yorka, mlada reporterka slučajno nailazi na grupu mutiranih kornjača koje će izaći iz svojih skloništa da spase grad.

Malo ko ne zna za ovu popularnu četvorku, Donatela, Rafaela, Mikelanđela i Leonarda, koji su harali krajem osamdesetih i devedesetih i bili gost u svakom domu koji je imao djecu. Novo doba koje konstantno izbacuje bruku filmova, zahtjeva i rimejkove i obrade starih hitova. Evo jedne, u produkciji Michela Baya, čovjeka čiji film ne može proći bez eksplozije.

Kada su nam počeli plasirati sliku po sliku novih kornjači, mnogi su već bili razočarani činjenicom da će ova najnovija obrada uništiti reputaciju slavnih gmizavaca i kad je film ugledao svjetlo dana, izgleda da nije samo izgled kornjači bio jedini problem filma. Krivili su što je karakterizacija likova slabo urađena, što su performansi užasni, ma brdo problema na odnosu između publike i filma. Ali moram precizirati, starije publike, dakle, oni koji su rasli uz kornjače i ostale crtaće. Ali pošto film očigledno cilja na djecu i taj uzrast, onda ćemo ga kao takvog smatrati gledljivim i zabavnim, bez obzira na sve. Mnogo toga film maša, u par trenutaka sam se osjećao postiđenim što ga gledam uopšte, ali kad shvatim da bih možda unazad desetak godina, ma možda i sedam, u vrh glave, uživao uz ovaj film, posebno gledajući ga u kinu, onda kontam da ne smijem se puno žaliti i samo mi ostaje reći da je u pitanju jedna besmislena ali bezazlena dječija zabava. Ustvari, moram naglasiti da su efekti odlični i da je doživljaj njih u kinu puno veći, a i ovako ćete biti očarani ukolik obudete obraćali pažnju na to. Jest da film ni u kom trenutku ne poštuje fiziku, a ni logiku vala, mislim da to grupi desetogodišnjaka neće predstavljati problem jer sumnjam da iko od njih zna Njutnov zakon. Gluma, koju gore pomenuh, jeste užasna, ali šta možete očekivati od glavne gumice npr., tj. Megan Fox, koji je tu zarad komercijalnih dobara. Film u par navrata, humorom pokušava popraviti stvar odnosno dobiti makar time na kvaliteti, no u mom slučaju i nije mu uspjelo.

Ocjena na IMDb.com m uje solidnih 6,3/10 a na Tomatoesima malih 21%. Reditelj filma je Johnathan Liebsman, koji je režirao filmove kao što su ‘Darkness Falls”, ”Tekskaški masakr motornom pilom: Početak”, ”Battle Los Angeles”, ”The Killing Room” i ‘Wrath of the Titans”. Film je uspio namaknuti preko 392 miliona dolara na budžet od 125 miliona i ova dobra zarada najavila je i nastavak.

Ima dobrih dječijih filmova koji su toliko dobri da ih stariji vole i zakivaju u zvijezde. Ima loših dječijih filmova, koji su vjerovatno djeci dobri, a stariji ih pljuju na bilo kakvu pomen o njima. A onda ima ovakvih, kao što su ‘Nindža kornjače” modernog doba. Ni loše, ni dobro, koje je tu radi zarade, a zadesio se da bude zanimljiv i zabavan.

Ocjena:5/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts