Thursday, December 2, 2021
HomeAdventureThe Amazing Spider-Man 2 - Čudesni Spider-Man 2 2014 Recenzija Filma

The Amazing Spider-Man 2 – Čudesni Spider-Man 2 2014 Recenzija Filma

-

Čudesni Spider-Man 2 (2014)
The Amazing Spider-Man 2

Žanr:  Akcija, Avantura, Fantazija
Godina 2014
Redatelj: Marc Webb
Glavne uloge: Emma Stone, Andrew Garfield, Felicity Jones
Trajanje filma : 02:21:00
Datum izlaska : 24. Travanj 2014.bPeter Parker počinje istraživati sve mutne poslove kompanije OSCORP koja ponovo kreira zlikovce koji će ugroziti njegov život i svih građana Nju Jorka.

Nakon više od sedam dana i odluke da prodam blog, odlučio sam se u međuvremenu pogledati jedan novi film čisto kako bih osvježio blog ali i dao vam znanja kakav je ‘Čudesni Spider-Man 2’. Ioako vjerovatno nikom za sada nije do filma, a kamo li do recenzije, zbog sinoćnog poraza i činjenice da se naši nogometaši vraćaju kući, ja ću svejedno napisati, pa šta bude…

Imao sam priliku prvi dio ovog ostvarenja, odonosno reboota Spidermana, pogledati još prije dvije godine, u vrijeme kada je tek izašao, i to u IMAX-u, poznatoj tehonlogiji koja ne zaobilazi velika kina izvan Bosne. Tu recenziju možete pogledati na ovom linku http://dftm.blogger.ba/arhiva/2012/07/23/3349087. Što se tiče nastavka, očekivanja su bila itekako visoka, mada sam osjetio, još od samog početka, da je ovaj film onaj tipični blockbuster gdje jednostavno predosjećate svaku slijedeću scenu i unaprijed režirate ishod u svojoj glavi. Svejedno će vam iz filma biti ponuđeno dosta nepredvidljivosti, zabave i odličnih momenata i ako mu budete progledali kroz prste na more grešaka , uživat ćete uz film. Meni se u konačnici nije svidio film, zbog činjenice da jeSpiderman sasvim očigledno postao karikatura i da sve mnogo izgleda manje zanimljivije, ozbiljnije i mnogo više neprirodnije nego prije. Od svih performansa, Emma Stone je standardno najjača, jer zna svoj posao, a neizostavno je pomenuti odličnogDeHaana i Sally Field, koji su zaslužni za to što se glumački dio filma može nazvati prolaznim. Elektro, kao jedan od negativaca, je sasvim solidan, valjda zato što ga je utjelovio Jaime Foxx.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7,4/10 a na Tomatoesima osrednjih 53%. Film je zaradio preko 702 milliona dolara, što je odlično, jer je nadomjestio budžet. Reditelj filma je Marc Webb koji je režirao i prvi dio ali i poznatu dramediju ”(500) dana ljubavi”, a prihvatit će se rediteljske palice i za treći dio.

Fanovi ‘Čovjeka-pauka’ bi trebali uživati jer je pred njima film zanimljiv za oko, međutim držim se toga da ‘Čudesni Spiderman’doista nije tako čudesan.

Ocjena:7/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts