Saturday, February 27, 2021

The Amazing Spider-Man 2 – Čudesni Spider-Man 2 2014 Recenzija Filma

Čudesni Spider-Man 2 (2014)
The Amazing Spider-Man 2

Žanr:  Akcija, Avantura, Fantazija
Godina 2014
Redatelj: Marc Webb
Glavne uloge: Emma Stone, Andrew Garfield, Felicity Jones
Trajanje filma : 02:21:00
Datum izlaska : 24. Travanj 2014.bPeter Parker počinje istraživati sve mutne poslove kompanije OSCORP koja ponovo kreira zlikovce koji će ugroziti njegov život i svih građana Nju Jorka.

Nakon više od sedam dana i odluke da prodam blog, odlučio sam se u međuvremenu pogledati jedan novi film čisto kako bih osvježio blog ali i dao vam znanja kakav je ‘Čudesni Spider-Man 2’. Ioako vjerovatno nikom za sada nije do filma, a kamo li do recenzije, zbog sinoćnog poraza i činjenice da se naši nogometaši vraćaju kući, ja ću svejedno napisati, pa šta bude…

Imao sam priliku prvi dio ovog ostvarenja, odonosno reboota Spidermana, pogledati još prije dvije godine, u vrijeme kada je tek izašao, i to u IMAX-u, poznatoj tehonlogiji koja ne zaobilazi velika kina izvan Bosne. Tu recenziju možete pogledati na ovom linku http://dftm.blogger.ba/arhiva/2012/07/23/3349087. Što se tiče nastavka, očekivanja su bila itekako visoka, mada sam osjetio, još od samog početka, da je ovaj film onaj tipični blockbuster gdje jednostavno predosjećate svaku slijedeću scenu i unaprijed režirate ishod u svojoj glavi. Svejedno će vam iz filma biti ponuđeno dosta nepredvidljivosti, zabave i odličnih momenata i ako mu budete progledali kroz prste na more grešaka , uživat ćete uz film. Meni se u konačnici nije svidio film, zbog činjenice da jeSpiderman sasvim očigledno postao karikatura i da sve mnogo izgleda manje zanimljivije, ozbiljnije i mnogo više neprirodnije nego prije. Od svih performansa, Emma Stone je standardno najjača, jer zna svoj posao, a neizostavno je pomenuti odličnogDeHaana i Sally Field, koji su zaslužni za to što se glumački dio filma može nazvati prolaznim. Elektro, kao jedan od negativaca, je sasvim solidan, valjda zato što ga je utjelovio Jaime Foxx.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7,4/10 a na Tomatoesima osrednjih 53%. Film je zaradio preko 702 milliona dolara, što je odlično, jer je nadomjestio budžet. Reditelj filma je Marc Webb koji je režirao i prvi dio ali i poznatu dramediju ”(500) dana ljubavi”, a prihvatit će se rediteljske palice i za treći dio.

Fanovi ‘Čovjeka-pauka’ bi trebali uživati jer je pred njima film zanimljiv za oko, međutim držim se toga da ‘Čudesni Spiderman’doista nije tako čudesan.

Ocjena:7/10

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU