Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaThe Circle (2017) Recenzija Filma

The Circle (2017) Recenzija Filma

- Advertisement -
The Circle (2017) Radnja Filma
The Circle (2017) Opis Filma

The Circle (2017)
The Circle

Žanr: Drama, SF, Triler
Godina 2017
Redatelj:  James Ponsoldt
Glavne uloge:  Emma Watson, Karen Gillan, Tom Hanks
Trajanje filma: 01:50:00

- Advertisement -

Društveni mediji su dvostruki mac. Na mnoge načine, ljudima su približili ljude, ali na druge načine su ih razdvojili. Privatnost je nešto sto se vise ne čini cijenjenim. Koliko ste se često probudili jedne večeri i otkrili da je jedan od vaših prijatelja, bez vašeg dopuštenja poslao fotografije sinoćnjih zabava?? ili je neko vas označio, dopuštajući svima da znaju tačno gdje se nalazite i šta radite?? Otkad svako ima pravo znati gdje smo, a štoviše, zašto bi to trebalo ikoga brinuti?? Krug je film koji istražuje pojam privatnosti, povezivanje tehnologije s ljudima u modernim vremenima i kako korporacije mogu koristiti oboje. To je u osnovi zbirka strahova od ljudi koji ne razumiju kako to funkcionira.

U početku Krug počinje bas kao i svaka druga drama, otkrivajući lik Mae (Watson) kroz svakodnevne oci. Ona pokušava pronaći bolji posao. Također voli svoju obitelj i osjeća se užasno zbog svog oca (kojeg glumi Bill Paxton) kojem je lose zdravstveno stanje. Ona također ima tihog i sramežljivog prijatelja. Mea nije savršena, ali ona je životno utjelovljenje onoga što osjeća kao autsajder, sve dok se ne zaposli u The Circle i polako počinje vidjeti kako masovno tehnološko shvaćanje firme može potencijalno promijeniti svijet.

Redatelj James Ponsoldt je jedan od najboljih indie redatelja vani, a nakon sto je osvoji tri pobjede za redom SMASHED, THE SPECTACULAR NOW, i THE END OF THE TOUR, upravljanje s The Circle čini se da mu je teško, kao da je njegova osjetljivost prigušena pridržavanjem materijala (prilagodio scenarij s Eggersom) ili da je previse kuhara uključenih u proizvodni proces. To je triler potpuno bez uzbuđenja, s mnogo vise od filma posvećen Watson iz dana u dan.

– Poremećena poruka i nedostatak uzbuđenja potapaju The Circle, iako i drugi aspekti ne radi sasvim ok. Jedna od njih, nažalost je Emma Watson. Prekrasna glumica koja je nedavno privukla svoju pažnju u filmu Beauty & The Beast, ipak je teško prihvatiti kao nekoga ko bi trebao biti prosjek. Cini se previse pametnom – previse izuzetnom. Ona nije super uvjerljiva kao redovita osoba izvan vrste, i laka je meta za kompaniju poput The Circle. Nisam mogao pomoć, ali mislim, dok sam promatrao, da su Watson i zvijezda Karen Gillen trebali zamijeniti uloge. U međuvremenu, John Boyega je vise ili manje izgubljen u ulozi koja se osjeća kao da je uglavnom izrezana iz gotovih verzija, dok se Ellar Coltrane pojavljuje u vrlo čudnom režimu scene, gdje on govori dugo-shot prema Watson, a čini mi se kao da su im svi dijalozi napisani ponovo drugom rukom. Čudno.

Od svih njih. Gillan, ostavlja najjači dojam, a Tom Hansk se zabavlja kao odgovor kruga Steve Jobsu. Njegova naklonost i narodnost cine ga dobrim za taj dio, iako ni on ni Patton Oswalt koji igra njegovog partnera imaju tu kvalitetu, koju biste očekivali od nekoga tko upravlja ovakvom firmom.

Na kraju The Circle je OK filma i vjerojatno je vrijedan gledanja samo kako bi vidjeli konačnu izvedbu Bill Paxtona kao Watsonovog oštećenog MS-a (s uvijek velikom Glenne Headyom kao njegovom zenom). Ipak, to nije nešto što zahtjeva veliko iskustvo ekrana i moglo bi biti ok za Netflix – ali ne vise od toga. Krug je više zanimljiv pogled na uspon jedinstvene snage među svijetom i manje zanimljiv film o tehnologiji koja i dalje obuhvaća sve aspekte našeg života. Našao sam se kako želim saznati više o krugu kao tvrtki i kako je postala tako dominantna, a manje o tome što namjerava učiniti s milijunima sitnih kamere koje je instaliralo širom svijeta bez dopuštenja ili zakona o privatnosti.

Ocjena: 5.5/10

 The Circle (2017) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -