Tuesday, December 7, 2021
HomeAdventureThe Expendables 3 - Plaćenici 3 2014 Recenzija Filma

The Expendables 3 – Plaćenici 3 2014 Recenzija Filma

-

Plaćenici 3 (2014)
The Expendables 3

Žanr: Akcija, Avantura, Triler
Godina 2014
Redatelj: Patrick Hughes
Glavne uloge: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jason Statham
Trajanje filma : 02:16:00
Datum izlaska : 13. Kolovoz 2014.Ekipa Plaćenika se ponovo ujedinjuje kako bi srušili novog zlikovca, suosnivača ‘Plaćenika’, Conrada Stonebanksa koji se zamjerio svima.

Kako sam i obećao, stranica će sada ponovo biti u normalnom pogonu jer moram nadoknaditi nešto više od 7 dana koje sam proveo van države. Danas, ovaj kišni i tmurni dan, ubio se za gledanje filma pa sam to iskoristio da pogledam ovaj treći dio ‘Plaćenika’. Razlog što ih gledam ovako ”pokasno”, jer se kvalitetna snimka filma već odavno vrti po netu, je to što sam htio da vidim kako će proći u kinima, ali sam znao da ništa neće biti ništa senzacionalno kao što je prvi dio bio.

Kritike nisu nešto bile na strani filma, i uglavnom njegov dolazak u svijet filma, bioskopa i među publiku, bio je relativno zapažen ali glavni razlog tome je što su zapravo – dosadili. Smorili su ovim okupljanjem starih akcionih zvijezda, zatim očiglednim referensama na filmove kao što su ‘Terminator’, ‘Rocky’ i slično. Sve smo već vidili u prvom dijelu, koji, kad se pojavio, bio je prava stvar i svi su bili u fazonu: wow, ovo se mora pogledati. Očigledno je tada publika htjela vidjeti kako zvijezde popout Stallonea, Arnolda, Rourkea zajedno rasturaju i prave lom. Kad se pojavio drugi dio, prije dvije godine, tad smo bili u fazonu: pih, ovo bi se i moglo pogledati, za nuždu. Eh sa trećim dijelom su stvarno pretjerali jer nisu nam donijeli ništa novo, osim hrpe gluposti, loše montiranih scena, bijednih performansa i činjenicu da ću ga sasvim olako svrstati u najgore filmove ove godine. Priznat ću vam, isto tako, da ga stvarno nisam mogao gledati do kraja, jer mi moja savjest i zdrav razum nisu dozvoljavali. Nisu mi dozvoljvali gledati kako zvijezda filma ‘Rocky’, kako slavni meksički glumac Banderas, kako nekadašnji akcioni junak, pa guverner Kalifornije, Arnold, te ostale mnogobrojne poznate ličnosti, sramote svoje ime u trećem nastavku filma koji samo zvuči dobro. Ali nije dobar, vjerujte meni. Navodno je ovaj treći dio zamišljen da bude sličan prvom, sa više dramatične radnje ali i sa više humora. Meni samo nije jasno da li je samo tako zamišljeno, ili su zapravo tu ideju realizirali, jer ništa, osim očitih gluposti, ovaj film nema.

Ocjena na IMDb.com mu je previsokih 6,3/10 a na Tomatoesima čak 35%. Koliko je bijedno prošao sa zaradom, govori činjenica da su, kad se sve ukupno zbroji zarađena lova prvog i drugog dijela, iznosi više od pola milijarde, a ovaj se može ”pohvaliti” sa jedva zarađenih 40 širom svijeta. Reditelj filma je Patrick Hughes, koji iza sebe ima, ne toliko poznat film ‘Red Hill’.

Isto k’o što mi je misterija život poslije smrti, univerzum i njegove besoknačnosti, tako mi isto nije jasno kako se nekom ovaj film može dopasti, odnosno, šta im se zapravo kod filma sviđa. Ali valjda danas u tom tolikom traganju za savršenstvom i uzdizanju koje nam nameće Zapad, jednostavno ljudima treba dva sata nelogičnosti i prazne priče, da odmore mozak.

Ocjena:3/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts