Thursday, December 2, 2021
HomeAdventureThe Good Dinosaur - DOBRI DINOSAUR (2015)

The Good Dinosaur – DOBRI DINOSAUR (2015)

-

The Good Dinosaur (2015)
DOBRI DINOSAUR
Žanr: Animirani/Avanuristički/Komedija
Godina: 2015
Redatelj:  Peter Sohn
Glavne uloge:   Jeffrey Wright, Frances McDormand, Maleah Nipay-Padilla
Trajanje filma : 01:43:00
Datum izlaska :  25 November 2015 (USA)U svijetu gdje dinosaurusi i ljudi žive, rame uz rame, Apatosaurus imena Arlo, sklapa prijateljstvo sa malim izgubljenim dječakom.

Nakon malog predaha, nastavljam gdje sam stao. Sada je na red došao jedan animirani, predzadnji za ovu godinu kojeg moram pogledati(čekam Anomalisu) kako bih napravio anketu za najbolji animirani i glasao za svoje favorite. Nebitno to, sada ću se usredočiti na ‘Dobrog dinosaurusa’.

Prije nego što je izašao, plasiran nam je jedan fini trejler koji je podgrijao ljubitelje animacije i obećao dosta dobar film. I dobili smo jedan dobar film, solidan i simpatičan i ništa više. Naravno da ovo nije najbolje Pixarovo izdanje jer su se već ispucali ove godine za to, ali se može za nuždu pogledati. U pitanju je, naime, jedna predvidljiva priča – jedno neočekivano prijateljstvo između dinosaurusa i malenog dječaka koji zajedno pokušavaju preživiti prepreke i odvojenost od porodice, te sklapaju prijateljstva sa novim čudnim bićima a i sami njih dvojica stvaraju neraskidivu vezu. Sve je otprilike dobro poznato ali neke lekcije treba valjda ponavljati, pa onda zašto to ne učiniti u jednom animiranom izdanju. U sat i po sklepano je dosta trenutaka humora, doduše onog za djecu, lijepih slika prirode i pejzaža, simpatičnih trenutaka i dirljiv kraj, a u međuvremenu ćemo mu zamjeriti nedostatak originalnosti i nekog efekta iznenađenja a i to što sentimentalnost nam pružaju na kašičicu. Zalogaj po zalogaj. U biti, nećete biti ni razočarani niti nešto naročito oduševljeni ali bih svejedno ostao pri tome da je film striktno za manju djecu jer oni nikada nisu niti će tražiti dlaku u jajetu. Ovaj film je pun dlaka. Da se ne bih više trudio da vam ga ogadim ili približim srcu, zaključit ću središnji dio recenzije sa činjenicom da film ne odskače od standardnosti niti solidnosti te da ove godine definitivno nije taj koji odnosi kući Oskara za najbolji film, dakle, ozbiljna konkurencija nije naslovu tipa ‘Inside Out’.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7,1/10 a na Tomatoesima zavidnih 77%. Širom svijeta zaradio je više od 214 miliona dolara što je za očekivati jer znamo da animirani filmići dobro profitiraju. Peter Sohn je reditelj filma ali ovo mu je tek debi.

”The Good Dinosaur” je dobar i ništa više. Ima neku toplu, obiteljsku atmosferu ali da bude nešto više od prosječnog filma ne daju mu manjak originalnosti, predvidljivost i ocjena 0 za pokušaj inovativnosti i unošenja nove dimenzije u ovu davno isisanu, iscrpljenu i izgaženu priču.

Ocjena:6/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts