Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviThe Guest (2014) Recenzija Filma

The Guest (2014) Recenzija Filma

- Advertisement -

The Guest (2014)

Žanr: Action, Crime, Mystery
Godina 2014
Redatelj: Adam Wingard
Glavne uloge:  Dan Stevens, Sheila Kelley, Maika Monroe
Trajanje filma : 01:49:00
Datum izlaska :  5 September 2014 (UK)

- Advertisement -Mladić David se pojavljuje pred vratima porodice Peterson, tvrdeći da je je najbolji prijatelj njihovog sina koji je poginuo u ratu na Bliskom Istoku i oni odluče da ga prihvate na kratko dok sebi ne nađe neki smještaj, no ubrzo se u njihovoj blizini pod neobjašnjivim okolnostima počinju dešavati ubistva.

Bilo je čudno za jedan film koji uopšte ne izgleda epski a kamo li ono solidan film za jedno gledanje, da dobije tako dobre kritike i postane jedan itekako tražena roba među publikom. I sad, normalno, nije moglo sve ovo da prođe bez da ja to propratim.

U pitanju je akcioni triler sa misterioznom pozadinom koji nam priča priču o vojniku koji se navodno vraća iz rata i dolazi kao gost porodici čiji je sin poginuo u istom ratu a obojica su bili veoma dobri prijatelji. Čitav ovaj koncept ostavlja utisak da je u pitanju neka ratna drama, međutim, sa nadoazećim zapletima i daljim razvojem radnje shvatite da će stvari ići u baš nekom potpuno drugom smjeru i da film nije bez razloga misterija. Film je itekako dobro zamišljen i nije ono ni ideja loše realizirana, međutim, ono što ubija moguću probuđenu ljubav prema filmu jeste činjenica da liči na sve već viđeno a i većina glumačke postave izgledala je i previše, ono filmski nestvarno i nisu dali sve od sebe. Film me u par trenutaka podsjećao na kultni ‘Terminator’ i to spoj prvog i drugog dijela, što nužn nije loša stvar, no opet mu ne mogu progledati kroz prste zbog mnogo toga; zbog činjenica da ima isuviše poznat kraj; zbog toga što ima neke neoprostive apsurdne stvari primjera radi, jedan čovjek porazi čitav tim policajaca odnosno specijalaca a njega uspiju poraziti dvoje tinejdžera. Hmm, zanimljivo. Na sekund stvari popravlja sama brutalnost filma i akcione sekvence, ali stavite li na vagu sve dobre i loše stvari, šta mislite šta će prevagnuti?

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih 7,1/10 a na Tomatoesima visokih 91%. Film je režirao Adam Wingrad koji je režirao filmove kao što su ‘A Horrible Way to Die’, ”You’re Next”, ”What Fun We’re Having” i segmente iz filmova ‘Abeceda smrti’, ”V/H/S” i ”V/H/S 2”. Film se nije proslavio zaradom jer je zaradio tek 332 hiljade dolara na nepoznat budžet.

‘The Guest’ stvarno ima predobrih momenata, dobor je osmišljen i mislim da će većini leći ova akciona triler priča bez nekog pravog smisla i razuma, ali meni se nije dalo opustiti i uživati bez obzira što je izgledao kao film koji će olako osvojiti srca svih nas.

Ocjena:5/10

- Advertisement -