Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureThe Huntsman Winter's War - Lovac i Ledena kraljica 2016 Recenzija...

The Huntsman Winter’s War – Lovac i Ledena kraljica 2016 Recenzija Filma

- Advertisement -

Lovac i Ledena kraljica (2016)
The Huntsman Winter’s War

Žanr:  Akcija, Avantura, Drama
Godina 2016
Redatelj: Cedric Nicolas-Troyan
Glavne uloge: Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Emily Blunt
Trajanje filma : 01:54:00
Datum izlaska :   21. Travanj 2016.

- Advertisement -Lovac Eric i ratnica koja se uvijek borila uz njegovo rame, Sara, pokušavaju opstati u ljubavi dok se bore protiv Freye i njene zlobne sestre Ravenne.

Mislim da vam je svima vrlo dobro poznata moderna obrada Snjeguljice koja je izašla tamo negdje sredinom 2012. godine. Nije možda poznata po kvaliteti, ali ono barem po čemu je ja pamtim jeste film zbog kojeg je Kristen Stewart prevarila tadašnjeg momka Roberta Pattinsona sa rediteljem tog filma. Malo sadržaja iz žute štampe nije na odmet, ali da se mi ipak vratimo filmu.

Koliko je nastavak ovaj bio obavijen velom tajni ili koliko se nije dovoljno eksploatisalo to što se ipak snima, govori činjenica da nisam znao za njega dok nije izašla službena najava. To što nisam znao ja, a i mnogi drugi, utjecalo je na to da film itekako loše prođe na kino blagajnama. A utjecalo je i to što su ga kritičari dočekali na nož. Uglavnom, pisalo mu se loše od samog početka. Mene su privukle glavne glumice; sve tri koje izuzetno gotivim i volim vidjeti na ekranu, a i sam film mi je bio okej, ali samo okej. Razočaravajuće je dakle što je bio samo to. Gledajući ga, shvatio sam koliko su naginjali ka tome da ga vizualno predstave savršeno, dok su od priče, od smisla i stilske ljepote itekako odlutati. Najveći dojam mi je svakako ostavila Chastain i mislim da je i djelovala najangažovanije, mada je i ostatak ekipe bio, opet ona hladna riječ – okej. Napredak je očigledni, ako ga usporedimo sa originalom, ali opet, ako vam se ukaže prilika da ga pogledate u kinu, možete, inače će iskustvo biti duplo manje ako ga ostavite za kod kuće. Za onog ko se nije istinski udubio u film i posvetio mu pažnju, sve će djelovati poprilično zbunjujuće, ali da raščistimo sad i zauvijek; ovo je zapravo prequel, odnosno, šta se desilo prije originala i prvog dijela kada je Kristen Stewart kao Snjeguljica rasturala, kako ispred, tako i iza kamere. No da ne dužim toliko, s obzirom da sam umoran kao pas – ovaj film će biti upamćen, ako ga se iko zapravo bude sjećao kroz godinu, dvije, kao jedan relativno nepotreban nastavak.

Ocjena na IMdb.com u je 6,2/10 a na Tomatoesima samo 17%. Film je na 115 miliona dolara budžeta zaradio preko 153 miliona širom svijeta, ali opet je to malo uzmemo li u obzir koliko je potrošio i na reklamnu kampanju i marketing. Reditelj filma je Cedric Nicolas-Troyan, relativno nepoznat, kojem je ovo debi, ali je nominovan za Oskara u nekoj drugoj kategoriji.

I ono malo prosječnosti i kvalitete, zasjenila je želja da se na polju tehnike dokažu što više, a ono što film zapravo za reći, ima li on zapravo šta ispričati i kako će to ko interpretirati, ma koga briga? Zato, koga briga za ovaj film jer bolje je dragocjeno vrijeme utrošiti na nešto što će ostaviti trag.

Ocjena:5/10

- Advertisement -