Wednesday, July 24, 2024

The Lego Batman Movie – Lego Batman film 2017 Recenzija

Share

- Advertisement -

Lego Batman film (2017)
The Lego Batman Movie

Žanr:  Akcija, Animirani, Avantura
Godina 2017
Redatelj: Chris McKay
Glavne uloge: Ralph Fiennes, Jenny Slate, Rosario Dawson
Trajanje filma: 01:44:00
Datum izlaska:    4 February 2017
U kinima od :    10 February 2017 (USA)
                    Srbija   09.02.2017.
                    Hrvatska 09.02.2017.  
                    B i H    09.02.2017.  

Lego film je ugodno iznenađenje jer je mogao tako lako biti besramni izgovor za plasman proizvoda, ali krajnji rezultat je bio nesto mnogo bolje od toga. Bio je smijesan, iskren u svim pravim mjestima i vrlo pametno napravljen. Probudite se osjeti se miris pravde; Bat se vratio! Samoproglašeni vodeći čovjek iz Lego filma se vratio, sada u svom solo filmu. Lego Batman Film je režirao Chris McKay a producenti Dan Lin, Phil Lord, Christoper Miller i Roy Lee, Will Arnett reprizira svoju ulogu iz Lego filma kao glas Lego Batmana, zvani Bruce Wayne. Tu su jos svoje glasove posudili Zack Galifianakis kao Joker, Michael Cera kao siroče Dick Grayson, Rosario Dawson kao Barbara Gordon i Ralph Fiennes kao Alfred.

Batman živi život štiteći grad na sve strane. Joker koristi svoje stare trikove da bi sve Gotham negativce nagovorio da budu protiv Batmana. Barbara Gordon je imenovana za novog povjerenika, koja je slučajno usvojeno dijete (Dick Grayson), Bruce/Batman mora naučiti da radi kao dio tima, a ne usamljeni osvetnik kako bi se spasio Gotham.

Nadovezujući se na hitove Lego filmova, Lego Batman film ima iznenađujuće malo za povezivanja dva filma. Osim Batmana koji se pojavljuje u oba filma, jedina druga veza je da on dobije svoj kompjuter da pokrene “Master Builder” mode. Na papiru, ovo se može gledati kao na problem, ali u stvarnosti, to je zapravo vrlo pametan potez.

Umjesto samo kao nastavak / spin-off od svog prethodnika, LEGO Batman Movie je zapravo povezao blize sve prethodne Batman ilustracije; Keaton to Bale to Batfleck. Također smatram da je vise kao film po stripu od spin-off iz drugog filma. To čini da se pitam da li sve buduće Batman filmove trebaju animirati jasni pisci (Seth Grahame-Smith i Jared Stern i John Whittington) koji bolje shvataju kako napraviti Batman Film u kojem svako uživa, on onih prošlih filmova kao sto je Batman V Superman.

Sama priča je pojednostavljena tako da dobro radi u kontekstu. Joker pokušava da preuzme Gotham kojeg je opet osujetio Batman, ali ovaj put, Batman uspijeva da zabije verbalni nož u Jokerovo srce, govoreći mu da on nije njegov neprijatelj broj jedan, a to nije dobro sjelo Jokeru. To je zanimljivo zapažanje o tome kako strip junaci rade; ako ne bi bilo negativaca, ne bi bilo ni Batmana. Odnos između junaka i zlikovaca je kljucni element za bilo koju strip priču. Ponekad se može osjećati kao da film baca reference i sale za nas prebrzo. Kao sto sam rekao neke od šala nemaju vremena da slete. Dok još se smijemo jednoj sali već dolazi druga sto može biti teško za držati korak. To je prilično manja kritika jer ovaj film je nemilosrdan s humorom i prilično me je nasmijao od početka do kraja gotovo bez izuzetka. Ovo će zadovoljiti ljubitelje Batmana svih uzrasta i ljubitelja komedije u cjelini.

Animatori i glas glumci su radili jako dobro zajedno u prikazivanju kompliciranih emocija LEGO znakova. Bas kao u LEGO Film, Will Arnett snima zamišljenu i arogantnu stranu Batmana brilijantno, ali i proširuje opseg lika kada mu emocije počnu dolaziti na površinu. Čast također moram dati Zach Galifianakisu za svoj Joker portret. Uvjerljivo za najpopularniji Joker glas glumci su Mark Hamill i Troy Baker, a gledaoci su odrasli uz njihove glasove tokom godina. Galifianakis, međutim,daje Joker glas koji nije previse prateći za djecu, ali i dalje hvata suštinu karaktera koji zadovoljava odrasle.

Odličan film koji može biti samo najbolji Batman film pusten u kina. Uspio je da bude kreativan, zabavan i poštovanje izvornog materijala sve i isto vrijeme. U osnovi to je parodija svake verzije Batmana na televiziji ili u filmu i to radi odlično.Dok LEGO Batman Film zadržava neke pretjerano smiješne aspekte koje gledaoci vole ili mrze u LEGO Filmu, humor i kvaliteta filma je pojačana. Ako ste u potrazi za filmom koji je pun smijeha i zabavlja odrasle i djecu podjednako, ona je LEGO Batman Film je film za Vas.

Ocjena 7.5/10

 The LEGO Batman Movie (2017) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave