Thursday, June 24, 2021

The Missing 2017 (Sezona 2) Recenzija Serija

The Missing 2014 -….

Žanr:   Crime, Drama, Mystery
Godina: TV Series (2014– )
Glavne uloge:   Tchéky Karyo, Anastasia Hille, James Nesbitt
Trajanje filma: 01:00:00

Datum izlaska:   TV Series (2014– )
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sezona 2 The Missing je povezana sa Sezona 1 na dva načina, ali su dovoljno blaga da ne odvrate nove gledaoce. Jedan, ona ima istog detektiva, Julian Baptiste (Tckeky Karyo), au drogom stupnju, to djeluje kao invazija price te prve sezone. U sezoni 1 jedan britanski par otkriva da je njihov sin nestao tijekom odmora u Francuskoj. To ih razdvaja i muza (kojeg glumi James Nesbitt) je preuzela opsesija da sazna istinu – a istina je da, i kad je otkrio, nije ga u potpunosti zadovoljila. Kraj je ostao otvoren na čudan način sto je izazvalo kritike od nekih, a opet, to je igra na ideju da za njega neće biti kraja.

U sezoni 2 tu je nova britanska porodica u inostranstvu, ovaj put u Njemačkoj, a njihova odrasla kči Alice (Abigail Hardingham) vraća se nakon 11 godina nakon sto je oteta i koju su držali u podrumu. Opet, predstava se odvija preko nekoliko različitih rokova, kao Websters – Sam i Gemma, igrao David Morrissey i Keeley Hawes, kao i njihov sin Matthew (Jake Davis) – dogovor s komplikacijama Alisonovog povratka.

The Missing radi odličan posao izrade mnogo, mnogo prekrata koji se prirodno otkrivaju i kreću se duz cijelog tempa ostavljajući dovoljno vremena da istraživanje teške i komplikovane emocije njegovih tragova. Također se kreće naprijed – nazad između frustrirajuće pogrešnog shvaćanja i zadovoljavajući slučajnosti i šanse, omogućavajući gledateljima da vide stvari prije nego Baptispe uradi – iako na kraju saznaje istinu. Kao tajna priča, The Missing postavlja dovoljno prelaza za amaterske gledaoce.

Harry i Jack Williams koji su stvorili i napisali serije, su još namjerno ovaj put u svom pripovijedanju. Tu je jače i vise samopouzdanja, a izbor je ponovo pao na režisera Ben Chanan koji povezuje epizode vizualno. Njemačka ovdje može biti hladna i jaka, ali isto tako može biti i topla i bujna. Strano putovanje u Irak Baptiste da pokusa pronaći istinu zataškavanu kroz sina vojnika može se osjećati isključen i previse dug, ali njegove estetike (toplota, sadašnjosti opasnosti) prikazani su u oštro olakšanje hladnoće, emocionalne udaljenosti, tiho bolne trenutke u Evropi. To je opet duboko emotivna priča za razliku od sezone jedan.

The Missing prve sezone je često izuzetno srceparajuće, alo ove sezone vise voli da završi u vise tradicionalnih priča kriminala nego iscrpne tuge. Koliko god sam volio Sezonu 1, ovaj pristup je poželjan. To je TV, za ljubitelje kriminala, fantastike, nevjerojatnih nastupa i navijanja priča.

Ocjena 7.5/10

 The Missing (2014) on IMDb

Sjena i kost – Shadow and Bone 2021 Sezona 1 Recenzija Serije

Bila je tu nova serija koja je objavljena na Netflixu u petak, ali kako...

Big Sky 2020 Sezona 1 (TV SERIES) Recenzija Serije

Kao što sam rekao u jednom od svojih ranijih postova, prošli je tjedan bio...

Banda iz Baker Streeta – The Irregulars Sezona 1 (2021) RECENZIJA Serije

Banda iz Baker Streeta je serija objavljena na Netflixu u petak, ali gledao sam...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU