Thursday, July 25, 2024

The Monkey King 3 (2018) Recenzija

Share

- Advertisement -

The Monkey King 3 (2018)

Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
Godina: 2018
Redatelj: Soi Cheang
Producent: Ning Wen (screenplay) (as Elvis Man), Cheng’en Wu
Glavne uloge: Aaron Kwok, Shaofeng Feng, Liying Zhao, Xiao Shen-Yang, Chung Him Law, Lun Tsai, Allie Chan
Zemlja: Kina, Hong Kong
Trajanje filma: 01:54:00
Datum izlaska: 14.02.2018 (svjetska premijera)

Film je započeo s našim voljenim likovima Sun Wukong, kralj majmuna (Aaron Kwok – The Detective, Divergence itd.) zajedno sa svojim učiteljem Tangom Sanzangom, budističkim redovnikom (William Feng – Wolf Totem, Prince of Lan Ling TV series) učenici Zhu Bajie svinjski demon (Xiao Shenyang – Some Like it Hot, Detective Chinatown itd.) i Sha Wujingov vodeni demon (Law Him – Young and Dangerous: Reloaded, Your Class or Mine TV series itd.) prolazili su kroz rijeku ka svome putu na zapad.

Dok su pokušavali izbjeći zarobljavanje boga rijeke, oni su nekako prevezeni u zemlju punu samo žena. Problemi se uskoro pojavljuju kada se Kraljici (Zhao Liying – Duckweed , Legenda o Lu Zhen TV seriji i sl.) činilo da se sviđa Tangu Sanzangu, a osjećanje je bilo obostrano. Ned Wukong, koji je uvijek bio zaštitnik svoga gospodara, bez sumnje je bio zabrinut zbog ovoga. Da ne spominjem kraljicu savjetnika (Gigi Leung – Sisterhood, Full Throttle itd.) bio je potpuno protiv muškaraca koji su posjetili palaču jer se smatralo da je to otrov koji bi uništio zemlju.

Pa što će se dogoditi s Tangom Sanzangom i kraljicom? Hoće li Sun Wukong i njegova braća moći pobjeći iz ove ženske zemlje? Sve odgovore pronađite u ovoj smiješnoj, ali dramatičnoj najnovijoj prilagodbi serije Monkey King.

Filmske Recenzije The Monkey King 3

Ovaj je film bio prilično jedinstven. Prva polovica je bila potpuno smiješna i vesela s toliko komičnih trenutaka, gdje se sva publika vrlo smijala. Moja djevojka i ja potpuno smo uživali u tim trenucima koji su bili jako zabavni za vidjeti. Obavezno uhvatite one trenutke kada je Tang Sanzang razgovarao s jednim od vojnika, ili kad su njih četvorica pokušavala pobjeći iz zatvora i nekoliko drugih smiješnih trenutaka. Međutim, dok se krećemo prema drugoj polovici, ton filma se drastično promijenio na ozbiljniji i romantičniji koji nažalost čini film pomalo preozbiljnim.

Sada nemam nikakvih primjedbi na priču jer sam znao da je to jedan od izazova koji je Tang Sanzang kao budistički redovnik morao podnijeti tijekom svog putovanja na Zapad. No, budući da je prva polovica bila potpuno zabavna, lično sam osećao da je promijena tona bila iznenadna i učinila je brzinu filma veoma sporijom. Čak i ako se “odnos” između Tang Sanzanga i Kraljice učinjen lijepo, osjetio se malo predugim (vjerojatno kako bi se osiguralo da i ovaj filma ima otprilike isto trajanje kao i prethodni filmovi od gotovo 2 sata).

Fokus priče u ovom filmu činilo se da se pomalo pomaknuo od Sunca Wukonga ili kralja majmuna do Tanga Sanzanga, a Wukong postao je više nositelj, a ne glavni lik. To bi moglo biti razlog da ovaj 3. film nije bio tako uspješan kao drugi, pa čak i prilagodba komedijskog pristupa 2017. Journey to the West: The Demons Strike Back.

Monkey King 2 bolji film

Nakon što sam vidio Monkey King i Monkey King 2 ranije, moram reći (i potpuno sam se složio s mojom djevojkom o tome), da smo najviše voljeli drugi film. Prvi je bio istinski vjeran naslovu, dok nam je ispričao čitavu priču od rođenja Sunca Wukonga do 500 godina kazne. Ali drugi je govorio priču o susretu Sunca Wukonga sa svojim gospodarom i braćom, s vrijednim protivnikom u obliku bijelog demona. Dok u ovom trećem filmu, nije bilo stvarno lošeg čudovišta / demona, a Sun Wukongove borbe su bile prilično ograničene. Također mislim da ako nećete gledati prvi i drugi film i dalje će biti u redu ako želite ići ravno na ovaj jer nema izravne veze s prethodnim filmovima, osim uvođenja likova za koje vjerujem da nije stvarno potrebno jer oni su bili već tako dobro poznati.

Pejzaži, ogromni ocean, CGI su super

Osim smiješnih trenutaka koji su se pretvorili u romantičnu priču. Film je imao i neke dobre aspekte kao što su vrlo šareni prekrasni pejzaži Womanland i ogromni ocean. Bolji izgled CGI čudovišta ili veći dio Sha Wujinga i Zhu Bajie. (koji je oduvijek bio moj omiljeni lik jer me uvijek mogao natjerati da se smijem). Pjesma u sredini i na kraju kredita bila je također vrlo lijepa za slušanje. Oh, i bila je prilično smiješna srednja krajnja kreditna scena, stoga svakako uhvatite i nju.

Konačno, ako želite vidjeti ovaj film samo da biste vidjeli ludilo i radnje Sunca Wukonga. Onda to možda neće biti po vašoj želji , jer on nije bilo puno vremena na ekranu. Razmislite o ovom filmu više kao prilagodbu 1. putovanja na zapadne priče. Dakle, ako ste uistinu u tome, onda ne biste bili razočarani. Jer je borba Tang Sanzanga koji je imao najveću dilemu u životu bila potpuno ovdje. Tvoj izbor.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: 5.6/10

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave