Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviThe November Man 2014 Recenzija Filma

The November Man 2014 Recenzija Filma

- Advertisement -

The November Man (2014)
The November Man

Žanr: Akcija, Krimi, Triler
Godina 2014
Redatelj: Roger Donaldson
Glavne uloge: Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Eliza Taylor
Trajanje filma : 01:44:00
Datum izlaska : 27. Kolovoz 2014.Biviši CIA špijun, sada zbog osobnih razloga mora se ponovo vratiti u igru koja uključuje ruskog potencijalnog presjednika i njegovog bivšeg učenika.

Ovaj film su nama plasirali kao film, čijih je 90% scena snimano u Srbiji. Sa takvom reklamom i sa dobrim glumcima i tipičnom CIA pričom, dobili ste recept koji je itekako uspješan, barem na našim prostorima. Ostatak svijeta i nije smatrao priču nešto inovativnom pa je pored većih blockbustera i dramedija, film prošao relativno nezapaženo.

Radnja, priča, zapleti i raspleti, sve nam je već odavno poznato, no sada se kao glavni akcioni junak vraća James Bond odnosno Bronsan, ali kakve slučajnosti, sama priča djeluje kao neki odjeljak ili barem ima malo referenci na ovog slavnog špijuna 007, tako da, što se tiče originalnosti i što se tiče nepredvidljivosti, na to zaboravite, na vama ja da samo pažljivo pratite film. I bez obzira što će i privući vašu pažnju, na vama je jedan ozbiljan zadatak a to je da mu se i vi posvetite, jer, bez obzira što priča zvuči poznato i što djeluje jednostavno, vjerujte da nije. Doduše, nije ovo ‘Requiem for Dreams’ niti je ‘Fight Club’, što se tiče dubine priče i te neke psihološke složenosti, ali je složen, kako god okrenete. Da ne bih duljio o samom filmu, red bi bio i da ga pohvalim. Da, upravo to, jer se meni svidio, bio je dovoljno dinamičan, svidjelo mi se to što su 60% filma zastuljeni bh. glumci i bio je zabavan i da ne bih tražio dlaku u jajetu, i vama ću ga preporučiti jer mislim da nam svima nekad upravo ovakvi akcioni filmovi sa slavnim akcionim junacima u glavnim ulogama budu itekako potrebni. Bit će vam vjerovatno i drago, dok budete gledali film, da vidite kako Dragan Marinković, poznatiji kao Maca, glumi svodnika Denisov a vjerujem da ćete prepoznati i ostatak bh. glumačke ekipe. Uglavnom, solidan holivudski akcioni krimić nabijen napetošću ali i ostalim klasinčnim momentima jednog sličnog filma, koji će se, ne vjerujem, nego znam, svidjeti većini naše domaće publike. I znamo kako inače se ameri inače trude, prilikom snimanja filmova u drugoj državi čija se i radnja dešava u toj državi, da vjerodostojno prikažu pejzaže, mjesto radnje ali i mentalitet naroda i običaje te populacije u svojim filmova, ali to im rijetko uspjeva kada to rade na našim prostorima, no ovdje su uspjeli taj posao odradit makar 90%.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,5/10 a na poznatim Tomatoesima tek 36%. Film je samo u Americi za dva vikenda prikazivanja uspio zaraditi preko 24 miliona dolara, na nepoznat budžet. Reditelj filma je Roger Donaldson, itekako iskusan u ovom poslu, mada ne David Fincher akcionog žanra, ali eto. Snimio je preko dvadesetak naslova a neki od njih su ‘Seeking Justice’, ‘Danteov Vrh’, The Boutny’, ‘Cocktail’, ‘The Recruit’ itd.

Gledali vi ‘November Man’ u novembru ili u oktobru, ma nebitno u kojem mjesecu, film neće ostaviti na vas neki snažan utisak, no film ni ne cilja na to, nego na jednokratnu zabavu i u tome je zapravo bit, bez obzira što on u većini slučajeva falša da kao i takav bude odličan.

Ocjena:7/10

- Advertisement -