Thursday, December 2, 2021
HomeDramaThe OA 2016 - Recenzija Serije (Sezona 1)

The OA 2016 – Recenzija Serije (Sezona 1)

-

The OA  2016

Žanr:  Drama, Mysterija
Godina 2016
Redatelj: Zal Batmanglij, Brit Marling
Glavne uloge:   Emory Cohen, Scott Wilson, Alice Krige
Trajanje filma : 01:00:00
Datum izlaska : TV Series (2016– )Netflixova nova serija, čiji je producent Brat Pitt, a neki od “preokreta” u seriji su od koreografa Sie Furler – Sia (pjesma “Cheap Thrills”).

Primijetio sam da se dosta ljudima serija sviđa, meni osobno se nije svidjela niti mi je nekako legla. Mislim da je kao i većina Netflixovih serija, koje mislim da nisu loše, ali samo to, prenapuhana.

Ova serija je drama i to u nekim trenutcima malo teza drama, s dosta misterije. Po meni jedini dobar dio serije je upravo ta misterija. Mislim da će me teško to zadržati da pogledam drugu sezonu je mi to postaje nezanimljivo.

Prica mi je bez ikakvog smisla i poprilično je losa. Čemu sve to uopšte mi nije jasno. Ne želim spojlati pa vam ne mogu reci vise o tome, al ne vidim razloga čemu bi sve to bilo, zašto bi neko uopšte gledao nešto tako dosadno.

Nekako sam se natjerao da je pogledam do kraja samo da vam mogu dati svoje mišljenje, i tako da neke bar spasim od poprilične dosade i velikih ocjena samo zbog velike reklame serije.

Dalje serija osim što joj je priča nikakva, uopće nema smisla. Otmičar koji bez problema ubija ljude, ali ne ubija one koje tvorcima serije odgovara da ne ubiju.

OA koje se čini na trenutke kao neki spasitelj, koja je prema svima dobra, puna razumijevanja pa čak i prema svom otmičaru, ali ne može ni oprostit (mada nema im ni što oprostiti) ni zaboraviti ljudima koji su se cijeli život brinuli o njoj i totalno propali nakon njene otmice. Jedinim ljudima koji su ju zapravo voljeli.

O njihovim plesovima (pokretima) ne znam šta bi uopšte napisao, da li bi se smijao ili samo preskočio gledanja. Nisam još uspio da vidim takvu glupost oko tog plesa (pokreta).

Gotovo se nemoguće povezati s nekim od likova, oni su potpuno ne interesantni. Najbolji od ekipe mi je nekako Steve Winchell (Patrick Gibson), mada ni on nije ništa posebno i jedino koga najviše u seriji žalim kao što sam već i prije rekao su mi njeni roditelji i oni su najbolji dio serije.Ne zato što su ne znam kako zanimljivi ili nešto slično nego su oni jedini realni dio i prava zapravo drama ove serije. Sve ostalo je potpuno ne realno i ne čini se stvarno da bi mogao s time se poistovjetiti.

Od kraja serije sam očekivao puno vise i da bi on mogao izvuci seriju, ali nažalost kao i cijela serija i on je vrlo lose. Valjalo bi da ne bude druge sezone, ali nažalost mislim da hoće.

Seriju ne mogu preporučiti nikome jer mi je priča poprilično loša, ono što ima od misterije me zapravo i ne zanima, jedino možda dio te drame, prave životne drame, a ne ovih ostalih izmišljenih stvari je razlog gledanja.

Ocjena sezone: 5.5/10

 The OA (2016) on IMDb

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts