Friday, July 19, 2024

The Peanuts Movie (2015) Recenzija Filmova

Share

- Advertisement -

The Peanuts Movie (2015)
Žanr: Animirani/Avanuristički/Komedija
Godina: 2015
Redatelj:  Steve Martino
Glavne uloge:   Noah Schnapp, Bill Melendez, Hadley Belle Miller
Trajanje filma : 01:20:00
Datum izlaska :  6 November 2015 (USA)Dok Snupijev najbolji prijatelj Čarli Braun pokušava da zadivi novu djevojku u njihovoj školi, Snupi osvaja nebeske visine sa svojim malim skromnim timom.

Mislim da nema odrasle osobe koja ne zna za ovaj legendarni dvojac, odnosno trojac i da su svi barem jednom u svom djetinjstvu gledali ovaj crtać. Pošto su se ove godine oživljavali mnogi filmski klasici i oni sa tv-a, izgleda da se neko sjetio da treba oživjeti i Snupija.

I mislim da se neko dobro prisjetio i to neko s kreativnom i živom idejom jer je u konačnici ovo ”oživljavanje” starih crtanih likova iz djetinjstva ispalo i više nego solidno. Iako sam mišljenja da je Snupi više za kratkometražnih crtića, čisto da drži pažnju i djeci i odraslima te da mu ova minutaža od skoro sat i po samo smeta i guši njegovu živost, dinamičnost i ljepotu, opet mislim da je film dovoljno simpatičan, inspirativan i smiješan da će svima biti fina ubica vremena. Radnja se vrti oko dobro poznate ekipe, samo što sada imaju još jednog novog člana koji ima minimalni boravak na ekranu ali svejedno služi za zaplet čitave priče. Ono što je zanimljivo kod ovog animiranog filma jeste to da nemamo odraslih jedniki u filmu – isključivo djeca i životinja tipa psa i ptice, a glas odraslih zvuči nerazumno i mutno što je odlična referenca na dječji pogled svijeta oko njih. Oni vide boje, ples, čuju muziku, vide životinje, snijeg i luna park a ne vide ono što ih uopšte ne zanima. Topao i prijatan, ‘Peanuts Movie’ je većinom za malu djecu, ali može poslužiit kao zabavna lekcija i za odrasle. Publika širom svijeta je otprilike istog mišljenja kao i ja te smatraju da je nostalgija odlično ponovo ekranizirana i da su stari likovi ali u novom izdanju vjerodostojni svom originalu. Pohvala za soundtrack i impresivne efekte.

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih 7,6/10 a na Tomatoesima izvrsnih 86%. Steve Martino je reditelj filmova tipa ‘Horton Hears a Who’ i ‘Ice Age 4. dio’. Film je na budžet od 99 miliona dolara zaradio više od 152 što i nije bogzna neka zarada jer animirani filmovi inače znaju da premaše rekorde, ali svejedno je ovaj prošao s kojim miliončićem više.

Pošto sumnjam da ste u potrazi za ovakvim filmom u ovim danima, onda meni ne preostaje ništa drugo nego da vam preporučim gledanje ovog filma uz malog brata, sestru, sina, kćerku ili malog rođaka koji bi se smirio na sat i po uz puno šarenilosti i simpatičnih dosjetki.

Ocjena:8/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave