Tuesday, May 11, 2021

The Snow Queen 3 – Snježna kraljica 3 Vatra i led 2016 Recenzija Filma

Snježna kraljica 3: Vatra i led (2016)
The Snow Queen 3

Žanr:  Animirani, Avantura, Obiteljski
Godina 2016
Redatelj: Aleksey Tsitsilin
Glavne uloge: Andrey Korenkov, Robert Lence
Trajanje filma: 01:20:00
Datum izlaska:   29 December 2016 (Russia)

Ovoga puta su se ruski animatori potrudili i pokušali učiniti ovaj serijal mnogo ozbiljnijim, ugledajući se na Disney produkcije. Oni su pokušali prenijeti probleme iz stvarnog života i probati poslati poruke koje su zapravo veoma ozbiljne. Ovo je treći dio popularnog ruskog animiranog serijala, koji je kao osnovu iskoristio priču H.C. Andersena. Iz price su razvili svoje razne fabule i likove. Ekipa animiranog filma izgleda nije se mogla odlučiti jesu li za emotivnu priču ili urnebesnu komediju.

Priča počinje s Kai i Gerda, koji su nakon njihove pobjede nad zlom kraljicom dobili gospodski status osoba i započeti vlastitu turneju ne bi li uspjeli zaraditi nešto para za svoj život. Nasi glavni junaci moraju da se suočavaju s ludim (bijesnim) obožavaocima i poteškoćama svakodnevnog života kao i svaki drugi covijek. Možemo naslutiti da ce se ovaj film pozabaviti veoma interesantnim pitanjem: svakodnevicom junaka bajki, ali veoma brzo postaje jasno da ovo nije nikakva postmoderan bajka, već film počinje biti plitak, glasan i lošeg ukusa.

Producenti su svjesni da će se djeca smijati kad neko padne, tako da je ovaj film pun plitkog i fizičkog humora. Ne postoji ništa sofisticirano, ali možemo reći da su šale prilično okrutne – pa ipak, na djecu ova vrsta humora daje rezultat bez problema. Problem je u tome sto film na početku plitkim forama pokušava prenijeti veoma stvarnu poruku i da razradi njene problem, ali ubrzo nakon toga jednostavno odustaju od toga. Osim toga, ljudi koji su radili na ovom filmu očito nisu oklijevali da kopiraju izražaje mnogih popularnih filmova, i bez kajanja u filmu su bačene jasne kopije filmskih naslova kao što je Harry Potter serije ili Ice Age.

Osim toga, “Snow Queen 3 ‘koristi i mnoge ustajale viceva koji su bili namijenjeni za roditelje, kao što je aludiranje na Indiana Jones ili reference na Uber ili Wikipedia. Nažalost, mi mislimo da odrasle osobe to neće impresionirati, njima će biti jasno da ovaj film nije dobar predstavnik univerzalne porodice animiranog filma. On je jednostavno film u kojem samo mogu uživati najmlađi, tako da ako ste stariji od deset godina, vjerujemo da nemate mnogo vrijednosti koje možete naći u ovom filmu.

Ocjena 6/10

 The Snow Queen 3 (2016) on IMDb

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU