Tuesday, May 17, 2022
HomeAdventureThor: Ragnarok (2017) Recenzija Filma

Thor: Ragnarok (2017) Recenzija Filma

-

Thor: Ragnarok (2017) Radnja Filma

Thor: Ragnarok (2017)
Thor: Ragnarok

Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
Godina: 2017
Redatelj: Taika Waititi
Producent: Craig Kyle, Christopher Yost
Glavne uloge: Idris Elba, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch
Trajanje filma: 02:10:00
Datum izlaska:    25.10.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :     3 November 2017 (USA)
                    B i H   26.10.2017.
                    Hrvatska 26.10.2017. 
                    Srbija    02.11.2017.

Thor (Chris Hemsworth – Blackhat, Rush etc) nastavio je sanjati o svom domu Asgard koji je uništio moćni Sutrur. Nakon što je završio jedan od svojih zadataka, Thor se vratio kući i ponovo se susreo s bratom Loki (Tom Hiddleston – KONG: Skull Island, Crimson Peak etc) za kojeg je mislio da je mrtav u prethodnom filmu. Obojica su kasnije obaviješteni od strane svog oca Odin (Anthony Hopkins – Silence of the Lamb i njegovih nastavaka, etc) o neposrednoj prijetnji ob božice smrti Hela (Cate Blanchett – Elizabeth, The Lord of the Rings trilogy, The Aviator etc).

Nakon borbe s Helom, Thor je pao na planet Sakaar, a zarobio ga je lovac Hunter koji se zvao Scraper 142 (Tessa Thompson – Westworld TV series etc) i predao Sakaarovu vladaru, Grandmaster (Jeff Goldblum – Jurassic Park, Independence Day etc). Jedini način da ga se oslobodi bio je pobijediti na turniru gladijatora protiv prethodnog pobjednika, nikog drugog neko Incredible Hulk (Mark Ruffalo – The Kids Are All Right, Now You See Me i njegov nastavak etc).

U međuvremenu, Hela je htjela vladati čitavim 9 svjetova kroz Asgard. Uz pomoć Skurgea Skurge (Karl Urban – Star Trek trilogija nove verzije, Dredd etc), Hela bi pustošila Asgarda kako bi postigla svoj cilj. Može li Thor osvojiti borbu s Gladijatorom i vratiti se u Asgard? Kako je Hulk mogao raditi za Grandmaster? Gdje je bio Heimdall (Idris Elba – The Jungle Book, The Dark Tower etc). Pronađite sve odgovore u ovom zabavnom i super zabavnom filmu.

Filmske RecenzijeNakon što sam vidio ovaj film, osjećao sam se vrlo zadovoljnim jer je film svakako živio od hipera koji je stvorio posljednjih nekoliko sedmica. Trailer za film već je nagovijestio borbu između Thora i Hulka i bio je jako lijepo vidjeti kako su se ova dva vrlo jaka superjunaka borila jedan protiv drugog u “ringu” gladijatora (ko to ne bi bio uzbuđen, zar ne?). Ali film se nije usredotočio samo na ova dva velika momka, tu su i razni likovi Thorovih stripova, kao što su Hela, Loki, Heimdall i drugi. Uostalom, ovo je film Thor, a ne Avengers. Zato mislim da je to poput treće obrade filma Thor, za razliku od Captain America: Civil War koji se nije osjećao kapetanom Amerikom, već kao film Avengersa.

Kao još jedna od prilagodbe Marvelovih stripova otkrio sam da se film sada fokusira na film svijetla superjunaka. U prethodna dva Thor filma osjetio sam da nisu ispunjeni humorom, dok u ovom film stvarno ga ima. Smiješni dijelovi vrtjeli su se oko Hulka(velikog dečka, ali manje inteligentnog od Brucea Bannera), ili Lokinih ponašanja, čač i Thor je bio malo komičniji ovdje (kao u početku kad je razgovarao sa Sutrurom). Iako je bilo puno smiješnih stvari, još uvijek mislim da su Guardians of the Galaxy Vol. 2 bili puno zabavniji.

Za film s velikim proračunom, film nas stvarno zadovoljava u smislu svojih specijalnih efekata. CGI je bio vrlo glatko učinjen i nije davao dojam stvorenog na računalu. Tu je i prilično šarolika prezentacija na raznim scenama koju je bilo lijepo vidjeti. Zvučni efekti su bili nevjerojatni, s pjesmom koja se odigrala tokom vrhunca scene Thorovih borbi bila je vrlo glasna, ali se uklapala u scenu. Naravno da više ne moram spominjati uživanje u zvuku dobrog sistema u kinu. Također sam primijetio da nije bilo puno scena koje bi bile fantastične u 3D, možda bi mogao biti u krivu, ali mislim da možda neće biti potrebno vidjeti u 3D (bilo je preinačeno ionako).

Kao i obično za Marvel film, nemojte napuštati mjesta jer su ovdje bile dvije krajnje kreditne scene, iako mislim da posljednje zapravo nije vrijedna čekanja. OH, jedna stvar koju sam primjetio bilo je iznenađujuće da je ovaj film imao nekoliko prizora koji su izgledali brutalno (iako bez krvi, ali su još uvijek predstavljali velika ubojstva). Tokom cijelog filma, moja djevojka i ja smo bili prilično mirni na našim sjedalima, čak je ona mogla da izdrži da ne ide na WC , unatoč filmu koji traje više od 2 sata.

Sve u svemu, ovo je bio zabavan film s povremenim smiješnim trenucima i ludom predivno oblikovanom vrhunskom scenom. Pogledajte što je prije moguće kako biste mogli raspravljati ili razgovarati sa svojim prijateljima ili obiteljima o vašim najdražim scenama.

Sretno Gledajući!!!

Ocjena Filma: 4,5/5

IMDB Ocjena Filma:

Titlovan Trailer Filma:

Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts