Akcioni Filmovi Tracers (2015) Recenzija Filma

Tracers (2015) Recenzija Filma

-

- Advertisement -
- Advertisement -

Tracers (2015)

Žanr Akcija, Krimi, Drama
Godina 2015
Redatelj:  Daniel Benmayor
Glavne uloge:  Taylor Lautner, Marie Avgeropoulos, Adam Rayner
Trajanje filma : 01:34:00
Datum izlaska :  20 March 2015 (USA)Mladi bajker Cam, kojeg traži kineska mafija, odlazi u svijet parkour-a nakon što sretne nepoznatu mladu djevojku i tu će morati naći načine kako da otplati dug ljudima koji ga traže.

Najava je izgledala sasvim solidno da bih, po izlasku filma online, pristao da ga pogledam bez obzira što su kritike i publika nagovještavali i savjetovali da učinimo suprotno. U znatiželji najzad shvatim da istu nekad treba kontrolisati i odagnati.

Prije nego što išta kažem, želim da kažem, da naglasim, sa rukom na srcu, da se Taylor Lautner, otkako je kročio u svijet filma, nije se znao pokazati kao glumac vrijedan pažnje i popularnosti koju je posebno plijenio i uživao dok je trajala još saga ‘Twilight’. On možda jeste atraktivan, njegovo ime na filmu nekima nešto znači, ali momak jednostavno nema razvijene potrebne facijalne ekspresije a ni talenat da bi oni, koji posebno prate film, uživali u jednom njegovom. Eh sad da se okanim njega i da pređem malo na ono zbog čega smo tu, dakle zbog filma. Sve moguće klišee, što romantične, zbog kojeg mi se film još više zgadio, što akcione, film je uspio prikupiti. Jedino što se može kod filma izdvojiti kao pozitivna stvar jeste činjenica da ima odličnu koreografiju, dakle prejake scene u kojima se prikazuje sav taj parkour, dakle neka grana sporta odnosno sportska vještina koja je zanimljiva i uzbudljiva. A par akcionih sekvenci pred sam kraj su također jako dobro urađene, čak štaviše, napete su i zanimljive, dok je ostatak film onaj čisti promašaj. Osim što je apsurdno smiješno način na koji se radnja odvija, dakle po prepoznatljivoj formuli, likovi koji sudjeluju u njenom razvijanju su isuviše nebitni da bi pratili njihove sudbine ili čak imena, a oni koji su ih tumačili, od sebe su dali minimum ili pogrešan način maksimuma. ‘Tracers’ takođe neodoljivo podsjeća na odlični ‘Premium Rush’ sa Gordon-Levittom i na grozni ‘Brick Mansion’ iz prošle godine. I kao miks već dvije viđene priče, on zagarantovano ne nudi ništa novo. Može samo ponuditi ogromnu dozu razočarenja kad shvatite da se nešto ovako još snima i plasira publici koja bi ga s uživanjem i gotivljenjem trebala gledati. A što je najgore ovaj film će naići na takvu publiku.

Ocjena na IMDb.com mu je 5,3/10 a Tomatoesi mu daju slabašnih 19%. Reditelj filma je Daniel Benmayor, reditelj nepoznatih niskobudžetnih filmova poput ‘Paintball’a i ‘Bruc. La llegenda”. Za sada nema podataka o zaradi filma.

Male, jako male vjerovatnoće su da će se nekome stvarno svidjeti i da će mu neko uopšte posvetiti svoju pažnju, pogotovo nakon ove pročitane recenzije ako vjerujete meni na riječ. A povjerujte jer je ‘Tracers’ uzaludan utrošak vremena i novca, što vašeg, što njihovog.

Ocjena:3/10

- Advertisement -
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije

Spelling the Dream (2020) Trailer Filma

Netflix je objavio službeni trailer za nadolazeći pravopisni dokumentarac o pčelama "Spelling the Dream".

Secret Society of Second-Born Royals (2020) Trailer Filma

Kad pet tinejdžerskih "drugorođenih kraljeva" otkrije da svi posjeduju poseban gen koji im daje izvanredne sposobnosti, oni...

We Are Freestyle Love Supreme (2020) Trailer Filma

Pogledajte službeni trailer za nadolazeći originalni dokumentarac o Huluu "We Are Freestyle Love Supreme."

I May Destroy You Season 1 (2020) Trailer Serije

HBO je objavio službeni trailer za novu britansku seriju "I May Destroy You." Provokativne...

Love, Victor Season 1 (2020) Trailer Serije

Da se ne brka s "Ljubav, Simon," kultnim srednjoškolskim filmom iz 2018. godine Grega Berlantija, iako je...

Summerland (2020) Trailer Filma

Gemma Arterton (The Girl with All the Gifts) glumi antisocijalnu akademsku spisateljicu koja postaje nevoljni čuvar mladog...

Obavezno Pričitati

Kraljev govor (The King’s Speech , 2010) Recenzije Filma

        Kraljev govor (2010) The King's Speech Žanr  : Drama, History Godina :...

You might also likeRELATED
Recommended to you