Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviTranscendence - Uzvišenost 2014 Recenzije filmova

Transcendence – Uzvišenost 2014 Recenzije filmova

- Advertisement -

Uzvišenost (2014)
Transcendence

Žanr: Akcija, Drama, SF
Godina 2014
Redatelj: Wally Pfister
Glavne uloge: Kate Mara, Johnny Depp, Morgan Freeman
Trajanje filma : 01:59:00
Datum izlaska : 17. Travanj 2014.Dr. Will Caster pokreće program umjetne inteligencije sa svojom suprugom i prijateljem, međutim, nakon što Will biva ranjen te umre, njegova supruga Evelyn se odlučuje da sačuva njegovu svjest i prebaci je na kompjuter.

Za vrijeme ramazana, ono vrijeme dok postite i dok vam se ne da ništa raditi, kako bi ste protraćili što brže period do iftara, možete pogledati neki film ili seriju. Tako ja barem praktikujem. Danas, odnosno jučer, odlučio sam se za ovaj film jer su mi ga već ranije preporučili, a nisam ga htio pogledati dok nije došla dobra snimka. I eto, došla je.

Uvijek, prije nego što pogledam film, obično dobijem informacije o tome kako je primljen, što kod publike, što kod kritičara. Pozitivne kritike me još primoraju i obavezuju da gledam film, a negativne ga, na neki način i ogade. Ovaj film je srušen i bombardovan negativnošću, ali zbog filmske ekipe ispred kamere, svejedno se odlučim ga pogledati. Depp, Hall, Freeman i ostatak ekipe su fenomenalni, i film je vizuelno skoro savršen, čitava ideja solidna i pomalo liči na horor filma sa ‘White Noise’ saMichaelom Keatonom, no jedini problem kod ovog filma je što ima previše potencijala ali ga ne zna iskoristiti, jedva dinamičan pa se bojim da će možda neke uspavati. Iako izgleda spektaklurano, vidjet će te da ovaj skupi film nema ponuditi ništa novo i da je tip filma koji se onako usput gleda, baš kao sam rekao u uvodu, da skratite vrijeme. Ali vjerujem, da je bio za nijansu bolji i da ga je publika više nagradila novcem, ne bi ostalo na prvom dijelu, jer izgleda kao da je ostalo još materijala za obraditi. Zbog čega je odjednom propala zainteresovanost za filmove megapopularnog Johnny Deppa (Transcendence, The Lone Range, The Rum Diary r) nisam siguran, ali možda mu jednostavno treba malo odmora ili nešto drugačije od onog što stalno snima.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,4/10 a na Tomatoesima malih 19%. Film nije nadomjestio budžet od 100 miliona dolara jer je zaradio malo više od 90. Wally Pfister je reditelj filma i ovo mu je debi, ali radio je na filmovima Christophera Nolana, no izgleda da nije stekao dovoljno iskustva da sa ovakvim zvjezdama napravi pravi film.

‘Transcendence’ je film sa velikomm potencijalnom pričom koji nije ispoštovao publiku, ni u kom smislu, ali se meni učinio kao finim zanimljivim filmom gdje je Johnny Depp opet neobično drugačiji u neobično drugačijem filmu.

Ocjena:6/10

- Advertisement -