Friday, May 14, 2021

Transformers: Posljednji vitez – Transformers: The Last Knight 2017 Recenzija Filma

Transformers: Posljednji vitez (2017)
Transformers: The Last Knight 
Opis Filma

Transformers: Posljednji vitez (2017)
Transformers: The Last Knight

Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj: Michael Bay
Glavne uloge: Anthony Hopkins, Mark Wahlberg, Laura Haddock
Trajanje filma: 02:29:00
Datum izlaska:    21.06.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    21 June 2017 (USA)
                    B i H   22.06.2017.
                    Hrvatska 22.06.2017.  
                    Srbija    22.06.2017.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Još jedan film Transformers? Definitivno sam morao vidjeti film, jer volim one robote koji se toliko mogu transformirati. Nakon sto sam vidio trailer prije sedmicu dana, primijetio sam da je film prikazan kao da je snimljen u IMAX 3D. Zato sam odlučio da ga pogledam u IMAX-u.

Film je ispričan nakon događaja Transformers: Age of Extinction, gdje je Cade Yeager (Mark Wahlberg – The Departed, Ted, Deepwater Horizon etc) pomogao autorobotima u potrazi za novo zloglašenim vojnicima TRF (Transformers Reaction Force). TRF je postavljen s namjerom hvatanja svih stranaca, bilo da su bili autoroboti ili Decepticoni koje predvodi Santos (Santiago Cabrera – Merlin TV series). Zapovjednik Lennox (Josh Duhamel – When In Rome, New Year’s Eve etc) koji je i dalje vjerovao u Autorobote imao je izbora, ali je bio i dio TRF-a. Tokom jednog incidenta, Cade se susreo s mladom djevojkom po imenu Izabela (Isabela Moner – Middle School: The Worst Years of My Life) koja će kasnije imati neki dio u svojoj budućoj misiji.

U međuvremenu, Cybertron koji je bio izvorni planet svih transfrmersa, krenuo je na zemlju gdje je tzv. kreator, koji je također bio moćna čarobnica pod nazivom Quintessa, koja je imala zlo uz pomoć Megatron of Decepticons. S druge strane svijeta u Engleskoj, činilo se da je Sir Edmund Burton (Anthony Hopkins – The Silence of the Lambs, Meet Joe Black and so on) zanimala profesorica engleske književnosti pod imenom Viviane (Laura Haddock – Da Vinci’s Demons TV series). Oboje će kasnije imati značajan utjecaj na događaje koji će uslijediti.

Kakvi je planove imala Quintessa? Kakve su uloge bile Viviane i Edmund Burtona, koji je imao ulogu smiješnog kombirajućeg robotskog kombija. Sve ovo saznajte u akcijskom pustolovnom filmu.

Filmska Recenzija

Pa kao nastavak Transformers filma, ovaj je imao toliko mnogo transformersa. Imali su iste elemente prethodnih filmova u kojima glavni lik imat će vrlo važnu ulogu u spašavanju svijeta, a tu će biti i podrška američke vojske. Ovaj je imao formulu koja je slična 3rd Transformers (Dark of The Moon) s nekom vrlo nečuvenom teorijom o historiji, mitu ili legendama.

Izazov priče u ovakvoj vrsti priče bio je to što to čini film teško probavljivim. Ne pomaže ni kad je bilo previše stranačkih priča. Nažalost, ovaj film nije mogao sastaviti cijele priče (ili čak glavnu priču) u kohezijski film. Osjećalo se kao da su mnogi dijelovi prisiljeno stavljeni u jedan film. Žao mi je što kažem, ali ovaj put zapravo nisam mogao uživati u priči, a također je imalo i previše nepotrebnih likova.

Možda ako se samo pridržavaju manje likova, film bi bio ugodniji. Moje osobno mišljenje, djeca uključena u početku bila su distrakcija (uključujući Izabella), a neke od Autorobota & Deceptions manje uloge nisu bile zanimljive. Čak je i John Turturov lik Seymour iz svih prethodnih Transformersovih filmova osjetio prisiljen uključiti se. Jedini dostojni likovi za koje sam osjetio značajnu važnosti bili su Edmund Burton i Viviane. Autoroboti koji su također bili vrijedni za vidjeti su Cogman, Hot Rod, Bumblebee i naravno naš pravi omiljeni Optimus Prime (izražava Peter Cullen).

Osim lude priče i previše likova, film je svakako bio odličan pojam svojih specijalnih efekata i njegovih 3D efekata. Kao što sam doznao da je 98% filma snimljeno u IMAX 3D fotoaparatu, svi ti učinci osjećali su se nevjerojatnim. Međutim. moram reći da zvučni efekti nisu previše bili spektakularni. Nisam siguran je li se film samo usredotočio na IMAX i da zato nije imao dobar sistem zvuka. Film je imao neke smiješne i zanimljive trenutke, posebno u vrijeme kad su Edmund, Viviane, Cogman i Cade bili na istom ekranu, ali osim toga, nije imao previše smiješnih trenutaka.

Dakle, ako ste ljubitelj Transformersovih filmova i pratili ste prethodna 4 filma, zasigurno ćete se i dalje zabavljati i s ovim, premda Transformatori nisu bili onoliko slični onima ranijima. Moja djevojka i ja još vjerujemo da su izvorni transformersi još uvijek najbolji od svih 5. Međutim, ako ste hardcore fan kojeg uopće nije briga o priči i samo želite vidjeti one posebne specijalne efekte i nevjer ojatnog Optimus Prime u akciji, onda biste ovo definitivno trebali pogledati. Preporučuje se da ga pogledate u IMAX 3D (morate biti spremni na gledanje film jer traje 2,5 sata). Sretno gledajući!!

Ocjena: 3.5/5

 Transformers: The Last Knight (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU