Tuesday, May 21, 2024

Trostruka granica – Triple Frontier (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Trostruka granica - Triple Frontier 2019 uopće nije potpuno gubljenje vremena, tako da vas neću spriječiti da je gledate ako imate slobodnog vremena, ali moram vas podsjetiti da je to nekoliko koraka niže od Chandorovih prethodnih radova.
- Advertisement -

Trostruka granica (2019)
Triple Frontier

Žanr: Akcija | Avantura | Krimi
Godina: 2019
Redatelj: J.C. Chandor
Producent: Mark Boal, J.C. Chandor, Mark Boal
Glavne uloge: Charlie Hunnam, Ben Affleck, Pedro Pascal, Oscar Isaac
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:05:00
Datum izlaska: 13.03.2019 (svjetska premijera)

Trostruka granica “, koji je jučer objavljen na Nexflixu, prilično je gledljiv, ali ne toliko zadovoljavajući. Iako je često istrajan i intenzivan, film ne donosi ništa posebno novo na svoj žanrovski prostor, a često ga ometaju njegovi slabi aspekti, uključujući neravnomjerni pripovjedni tempo i tanku karakterizaciju. Iako sam se zabavljao dok sam ga gledao sinoć, nije dovoljno različit da se izdigne iznad mnogih drugih sličnih filmova o akcijskim trilerima, a na kraju mi ​​nije ostavio puno utiska na mene, unatoč značajnim naporima iz njegove glumačke ekipe.

Trostruka granica Filmske Recenzije

U početku, susrećemo Santiago “Papu” Garciju (Oscar Isaacs), vojnog čovjeka koji je radio za privatnu vojnu org u Brazilu. Uvodna sekvenca, koja se odvija u ruralnom pograničnom području u Brazilu, Paragvaju i Argentini (odakle, uzgred, dolazi naslov filma, pokazuje ga i skupinu pripadnika lokalne policijske postrojbe koji pokušavaju upasti na određeno mjesto na kojem djeluje hrpa lokalnih članova organizacije za lijekove, a mi nismo toliko iznenađeni kada situacija postane prilično napeta i opasna s mnogo metaka i eksplozija ubrzo nakon što se Santiago i njegovi ljudi suoče s ciljevima.

Santiago je godinama lovio neuhvatljivog vođu organizacije za droge i, ubrzo nakon napada, saznao je gdje se nalazi taj gospodar droge kroz mladu ženu po imenu Yovanna (Adria Arjona), koja je bila njegov doušnik i očajnički želi izaći iz organizacije za droge zajedno s njezinim dragim bratom. Nakon što je naučio od Yovanne da je u pitanju drogirani gospodar i da ima ogromnu količinu novca skrivenu unutar skrovišta koje se nalazi negdje u pograničnom području, Santiago odlučuje ne samo da ga eliminira, već i ukrade njegov novac, a Yovanna pristaje pomoći Santiagu jer on obećava joj novac i slobodu za nju i njezinog brata.

Likovi

Santiago se kasnije obraća njegovoj četvorici kolega, a to je William “Ironhead” Miller (Charlie Hunnam), koji je nedavno radio kao motivacijski govornik za vojnike; Ben Miller (Garrett Hedlund), koji je Williamov mlađi brat i trenutno je borac za mješovite borilačke vještine (MMA); Francisco „Som“ Morales (Pedro Pascal), vješt pilot, čija je licenca nedavno ukinuta zbog ozbiljnih prijestupa; i Tom “Redfly” Davis (Ben Affleck), koji je Santiagu blizak prijatelj / drug. Kao čovjek koji se pokušava zadovoljiti životom manjeg agenta prostora običnog posrednika od njegova umirovljenja, Tom je razumljivo isprva nije pristajao, ali se slaže da se pridruži svojim kolegama jer mu stvarno treba novac da bi podržao svoju bivšu ženu i kćeri i, iznad svega, ne može odoljeti drugoj mogućoj šansi za uzbuđenje.

Promatrajući kako se ova petorica korak po korak pripremaju za svoj plan, film polako pokreće razinu napetosti, a mi u skladu s tim dobivamo niz dobro napravljenih scena poput one u kojoj Santiago i njegovi drugovi pažljivo prolaze kroz proces izviđanja. oko skrovišta svog cilja. Može biti lako ući u to mjesto, ali oni moraju učiniti sve što je potrebno za njihovo djelovanje u kratkom vremenskom razdoblju, i, kao što je Tom istaknuo u jednom trenutku, ne postoji policija ili vladina agencija koja bi ih zaštitila ovaj put.

Ne tako iznenađujuće, oni se na kraju nađu u situaciji mnogo složenijoj nego što se očekivalo, i nije vam baš mnogo uloga da vam kaže da se kasnije suočavaju s nizom problema zbog nekoliko nepromišljenih odluka. Na primjer, trebali su se od početka pridržavati svog prvobitnog plana, a trebali su biti i praktični o tome kako će ukrasti svoj cilj.

Druga polovica filma

Tijekom druge polovice filma, film nastoji povećati svoj narativni zamah dok glavni likovi pokušavaju pobjeći s onim što uspijevaju ukrasti. Ali scenarij redatelja JC Chandora i njegovog ko-scenarista Marka Boala ne pruža mnogo ljudske dubine njegovoj priči i likovima. A ona samo skreće s jedne predvidljive točke na drugu, a da ne izaziva veliko zanimanje za nas. Budući da su manje ili više od širokih žanrovskih elemenata, glavni likovi u filmu nisu toliko uvjerljivi da nas angažiraju i postajemo prilično udaljeni od njihovih okolnosti, a da ne brinemo mnogo o tome što će im se na kraju dogoditi.

U svakom slučaju, glavni izvođači filma su čvrsti i ispunjavaju svoje pozicije kao traženi. Iako je Oscar Isaac, koji je prethodno surađivao s Chandorom u filmu “Najviše nasilnog” (2014.), pouzdan kao i obično. Ben Affleck je statički držao teren za Issaca. Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal i Adria Arjona su dobre uloge u podupiranju. Posebno sam uživao kako Hunnam i Hedlund međusobno dobro djeluju. Osim što izgledaju prilično slično jedan drugome, i prilično je nevjerojatno da ih nitko nije ni zamišljao kao braću.

Zaključak:

U zaključku, “Trostruka granica” uopće nije potpuno gubljenje vremena. Tako da vas neću spriječiti da je gledate ako imate slobodnog vremena. Ali moram vas podsjetiti da je to nekoliko koraka niže od Chandorovih prethodnih radova. “Margin Call” (2011.) i “All Is Lost” (2013.), koji je slučajno bio jedan od mojih 10 najboljih filmova 2013. godine. Naravno, on je kompetentan u tehničkim aspektima, ali film se ne razlikuje toliko u smislu priča i likova. Vjerojatno se nećete puno toga sjećati kada se završi. IMDB Ocjena Filma: 6.6/10

Trailer Filma Trostruka granica :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Trostruka granica - Triple Frontier 2019 uopće nije potpuno gubljenje vremena, tako da vas neću spriječiti da je gledate ako imate slobodnog vremena, ali moram vas podsjetiti da je to nekoliko koraka niže od Chandorovih prethodnih radova.Trostruka granica - Triple Frontier (2019) Recenzija Filma