Thursday, June 13, 2024

(TV SERIES) Colony (Seasons 1) 2017 Recenzija Serije

Share

- Advertisement -
Colony  (Seasons 1) 2017 Radnja Serije

Colony

Žanr:  Action, Adventure, Drama
Godina 2016
Redatelj:  Ryan Condal, Carlton Cuse
Glavne uloge: Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Peter Jacobson
Trajanje epozoda: 42 min

Serija je započela s uvođenjem Will (Josh Holloway – Mission Impossible: Ghost Protocol and Lost TV series) i njegove supruge Katie (Sarah Wayne Callies – Prison Break and The Walking Dead TV series) sa svojom djecom, Bram (Alex Neustaedter) i njegova mlađa sestra Gracie (Isabella Cramp). Svi su živjeli u Los Angelesu u vrijeme kad su neki izvanzemaljci došli na zemlju (ovaj se događaj nazvao “dolazak”). Grad je sada okružen ogromnom zidom u kojem niko ne može izaći iz grada bez odgovarajuće identifikacije iz vlasti koja ne zvana Kolonijska prijelazna vlast.

Oni su imali ideju da pobjegnu izvan zida. Kasnije će se otkriti razlog njegove namjere. U međuvremenu , Katie je imala neke druge aktivnosti, poput pokušaja stjecanja inzulina za sina svoje sestre Maddie (Amanda Righetti – Friday the 13th 2009 version, The Mentalist TV series). Katie je također imala neku čudnu vezu s tajanstvenom osobom po imenu Eric Broussard (Tory Kittles – American Heist).

Grad LA se smatran blokom gdje ga je vodio guverner pod nazivom Alan Snyder (Peter Jacobson – House TV series). Snyder i ostali bogati ljudi živjeli su na krajnjem mjestu zvanom Zelena zona zaštićena od strane vojske nazvane Redhats. Redhatsi su imali kontrolu nad cijelim gradom kako bi se osiguralo da je mjesto bilo u redu i izbjegli uništavanje čovjeka od strane vanzemaljaca.

Priča će se usredotočiti na Willovu i Katievu borbu za preživljavanje…. —

Pa ovaj serija očito je bila vrlo jedinstvena. Pilot epizoda prva 1/3 bila je malo nejasna o tome što će biti sve o seriji. U drugoj i kasnijim epizodama dobivate mnogo nevjerojatnih zapleta ispunjenih dvostrukim prijelazom, u kombinaciji s nekim akcijama. Subplots ipak nisu bili baš tako intrigantni i zapravo malo više nalik distrakciji, iako su 1 ili 2 plohe bile bolje od ostalih, glavni je plan bio uzbudljiv.

Druga jedinstvenost serije bila je to što su to rekli u vremenu nakon “dolaska”, ali uopće nije bilo scene. Prikazali su samo da su oštećene građevine bile posljedica njihovog napada. Jedan od zanimljivih čimbenika bio je i jesmo li mogli vidjeti vanzemaljce ili ovaj napad. Dakle, ova se serija vjerojatno ne može svrstati u vanzemaljsku seriju poput The Falling Skies (s Noah Wylie kao glavnim likom), budući da su vanzemaljci služili samo kao pozadina.

Posebni učinci serije nisu bili tako spektakularni. Vidjeli smo da su neki od njih kompjuterizirani, no one zapravo nisu bile glavna atrakcija. Redoslijed akcije bio je vrlo dobar s onim najboljim koje mislim u epizodama 5i 6. Bilo je nekih intenzivnih trenutaka, a finale sezone nam je dao neku klupicu od koje se nadamo i za drugu sezonu. Usput bilo je i nekoliko kratkih trenutaka stvaranja ljubavi u seriji, ali ne do vulgarne razine Game of Thrones.

Razvoj likova (ako tražite ove vrste stvari) bili su prilično dobri, osobito Willu i Katie, čak tu je i iznenađujuća stvar vezana uz Maddiejev karakter. Serija također ima brojne zvijezde kao što su Paul Guilfoyle (CSI TV series) as Quayle a Resistance cell leader, Carl Weathers (Rocky movies) as Beau a Homeland Security officer, Adrian Pasdar (Nathan Petrelli in Heroes TV series) i Kathy Baker (The Age of Adaline, Picket Fences TV series). Znači, bilo je dosta dodatnih znakova u seriji kako bi to bilo zanimljivo.

Napokon, ako ste ljubitelj znanstvene fantastike, drame, misterije onda će te uživati u ovoj seriji. Međutim ako ste veliki ljubitelj izvanzemaljske priče, pretpostavljam da nećete toliko uživati u ovoj seriji jer nije prikazala te scene. Ako, tražite jedinstvenu priču s vanzemaljcima u pozadini, onda bi vam preporučio da je pogledate.

Ocjena: 3.5/5

 Colony (2016) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave