Tuesday, June 22, 2021

(TV SERIES) Hap and Leonard (Seasons 2) 2017 Recenzija Serije

Hap and Leonard (Seasons 2) 2017
Hap and Leonard 2017

Žanr:  Crime, Drama, Thriller
Godina: 2017
Redatelj: Nick Damici, Jim Mickle
Glavne uloge:  James Purefoy, Michael Kenneth Williams, Evan Gamble
Trajanje Serije: 01:00:00

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prije otprilike mjesec dana pregledao sam prvu sezonu ove serije, i pomislio sam da je prilično dobra. Nije savršena, ali definitivno je dobra sezona. Sad konačno pregledavam sezonu 2 (koja se emitira od proljeće ove godine). Dakle, idemo dalje…

 

Hap (James Purefoy) i Leonard (Michael Kenneth Williams) su se vratili, iako ovaj put ne traže novac. Ovoga puta umjesto toga pronađu ostatke mrtvog djeteta ispod Leonardovih podnih ploča.
Obojica potom izvještavaju policiju za ovo samo da se nađu u istrazi za počinjenje zločina, unatoč tome što su nevini. Ali za njih nada nije potpuno nestala dok Florida Grange (Tiffany Mack), odvjetnica, dolazi u pokušaju da im pomogne.Dakle, parcela slijedi naše junake dok nastoje pronaći stvarnog krivca dok se također bave korumpiranim odvjetnicima.
Odmah možemo vidjeti da ova sezona ide ozbiljnije i manje karikaturaju u usporedbi s prvom sezonom. Sezona koji imamo ovdje je mirnije i ozbiljnija. Brilijantno se uspijeva uhvatiti u koštac s dramskim temama kao što su rasizam, korupcija i ubojstvo djece, a da pritom ne žrtvuju izvanredne i jedinstvene osjećaje prve sezone. Savršeno uspijeva uravnotežiti ozbiljnu dramu sa zabavnim i mlitavim svijetom. Ritam serije je puno bolji u odnosu na prvu sezonu, krećući se mnogo stabilnijim i fokusiranijim tempom. Dakle, ovdje je priča lijepa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

Likovi su jedinstveni, zabavni, šareni i stvarno zanimljivi. Naravno, James Purefoy se vraća kao Hap Collins, dobronamjeran radnik koji ponekad zauzima pogrešan korak (što ga čini pogrešnim i zanimljivim karakterom). Purefoy je sjajan u ulozi, pokazujući nešto širi raspon emocija ove sezone … njegov južni naglasak je također malo dosljedniji ovdje, tako da to lijepo.
Michael Kenneth Williams vraća se kao Leonard Pine, crni, homoseksualni veteran u Vijetnamu. On je mučan čovjek koji tijekom cijele sezone mora podnijeti cijelu hrpu različitih problema. I Williams je, naravno, dobar u ulozi. Hemija između njih dvojice?? Izvrsna je, vrlo je zabavna i osjeća se iskreno.
Tiffany Mack igra Florida Grange, odvjetnika koji dolazi pomoći Hapu i Leonardu i postaje njihov najvažniji saveznik ove sezone. Ona je tvrda, pametna, seksi i zabavna, čineći osvježavajuću prisutnost u ovoj seriji.
Također tu je i Cranston Johnson kao policijski detektiv koji istražuje ovaj slučaj. Moram također spomenuti i Irma P. Hall kao MeMaw, stariju ženu koja se sa Hapom i Leonardom s vremena ne vrijeme svuda nalazi. Tako je zabavna i jedna od najboljih stvari u sezoni. Ukupno sezona ispunjava dobrim izvedbama.

Kao i prve sezone, za zvučne efekte je bio zadužen Jeff Graca, i to je uradio opet sjajno. Često uspijeva dodati puno emocija, uzbuđenja ili napetosti na scenu, gdje se stvarno pokazuje Graceov talenat / svestranost kao kompozitora. Izvrstan je i dobro radi za sezonu / epizode. Postoji i nekoliko licenciranih pjesama koje je koristio tokom epizoda i to je radilo sasvim dobro.

Ako ste zaboravili ili jednostavno niste pročitali moju 1 sezonu, “Hap i Leonard” je stvorio Jim Mickle & Nick Damici i temelji se na seriji romana Joea R. Lansdalea. Napisala ju je cijela hrpa ljudi (uključujući Mickle / Damici / Lansdale). U sezoni 1 napravili su tako dobro definiran svijet koji se osjećao živo, i ove sezone su to još poboljšali produbljujući priče o području u kojem se nalaze, kao i povratne priče o odnosima. Fotografije izgledaju dobre i smjer ove sezone ima vrlo lijep protok. Iako ima teških dramatičnih trenutaka ove sezone, ipak ima dosta humora koji me uspio nasmijati.

Ova sezona je pristojno primljena. Na Rotten Tomatoes postoji ali nema bodova. Na Metacriticu ima rezultat od 86/100. I na IMDb.com ima rezultat od 7,5 / 10.

“Hap and Leonard” sezona 2 poduzima sve što je bilo dobro u prvoj sezoni i te stvari su još bolje poboljšane. Ima izvrsnu presliku, izvrsne likove, izvrsne performanse, sjajnu muziku i izvrsnu režiju.

Moj pregled “Hap i Leonard” sezone 2 je sada završen. Sretno Gledajući !!!

Ocjena Serije: 3,5/5

IMDB Ocjena Serije:

 Hap and Leonard (2016) on IMDb

Trailer Serije:

Sjena i kost – Shadow and Bone 2021 Sezona 1 Recenzija Serije

Bila je tu nova serija koja je objavljena na Netflixu u petak, ali kako...

Big Sky 2020 Sezona 1 (TV SERIES) Recenzija Serije

Kao što sam rekao u jednom od svojih ranijih postova, prošli je tjedan bio...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU