Saturday, October 23, 2021
HomeDrama(TV SERIES) Outcast (Seasons 1) 2016 Recenzija Serije

(TV SERIES) Outcast (Seasons 1) 2016 Recenzija Serije

-

Outcast (Seasons 1) 2016 Radnja serije

NAZIV SERIJE: Outcast (2016.)

KREATOR: Robert Kirkman

ULOGE: Wrenn Schmidt, Patrick Fugit, Philip Glenister

ŽANR:  Drama, Horror

DATUM PREMIJERE: 03.06.2016.

MREŽA: AMC

TRAJANJE EPIZODE: 60min

STATUS: Aktivan (2016. – …)

U gradu Rimu, čovjek po imenu Kyle Barnes (Patrick Fugit – Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant) vratio se u svoj rodni grad i ostao sam u svojoj staroj kući. Njegova posvojiteljica imenom Megan Megan (Wrenn Schmidt – 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) osjetila je da je vrijeme da se počne izlaziti iz kuće. Kasnije će se otkriti da je Kyle imao mračnu i brutalnu prošlost koja uključuje njegovu bivšu suprugu Allison (Kate Lyn Sheil) i njegovo dijete Amber što ga je učinilo jadnim.

U međuvremenu, lokalni svećanik John Anderson (Philip Glenister – Prey miniseries) bio je zauzet u svoje slobodno vrijeme, istjerujući demone iz nekoga od članova njegove zajednice. Kyle je bio jedan iz priča o uspjehu iz svog starog vremena, kada je prije mnogo godina njegova majka pomogla Andersonu i oslobodila ga od demona.

Meganov muž Mark Holter (David Denman – The Office TV series) nije bio obožavatelj Kylea jer je smatrao da je loša osoba zbog svoje prošlosti. Međutim, također je bio zahvalan Kyleevoj pomoći Meganu. Mark je radio kao policajac pod oficirom Giles (Reg E. Cathey – Fantastic Four 2015 version, House of Cards TV series etc) koji je također bio najbolji prijatelj s redovitim Andersonom.

Fokus u pilotskoj epizodi bio je Andersonov rad zajedno s Kyleom da egzorcira demone. Pokazalo se da Kyle ima neku vrstu “moći” koje su se demoni bojali i napustili bi tijelo koje su zarobili. Bilo je zapravo prilično zastrašujuće tijekom tih scena. Stvari su se također komplicirale kad je u Rim došla tajanstvena osoba. Kasnije ćemo saznati da je njegovo ime Sydney (Brent Spiner – Star Trek: The Next Generation TV series, Independence Day and its sequel etc).

Kvakva je to bila mračna prošlosti od Kyle? Zašto je imao takvu “sposobnost” i zašto je toliko zaraženih demonima? Ko je bio Sydney i koja je njegova uloga? Pronađite sve odgovore u ovoj vrlo zanimljivoj seriji. —

Ovo je dosta kratka serija. Jedna sezona imao samo 10 epizoda sa svakom epizodom koja traje oko 45 minuta do gotovo 1 sat i iznenađujuće je to da je bio serijal Cinemaxa. Ako se dobro sjećam, Cinemax kablovska TV obično se usredotočuje na akciju, ali ovaj put je stvorio zanimljivo nadnaravnu horor seriju. Kao što sam ranije spomenuo, serija je govorila o posjedovanju demona i egzorcizmu koji se odnosi na njih. Međutim, nakon vrlo obećavajuće i zastrašujuće pilot epizode, fokus je bio preusmjeren na dramu s pričom o Kyleu, Allisonu i Amberu, kao i razvoju karaktera veličanstvenog Andersona. Otajstvo oko Sydneya i također Megan plus Markov odnos također su se razvili.

Bilo je dobro da je finalna epizoda ove sezone fantastična i stvorio je intrigantan osjećaj za nastavak druge sezone. Budući da je 2 sezona već počela i završila početkom 2017, definitivno ću je pogledati u bliskoj budućnosti kako bi saznao šta će se dogoditi sljedeće.

Dakle, ako očekujete seriju višestrukog egzorcizma u svakoj epizodi onda budite upozoreni da to nećete dobiti. Bilo je više kao duga priča koja će se nastaviti za 10 epizoda, a ne samostalni slučaj po epizodi.

Posebni efekti su bili dobri za TV seriju. Tamni ton se očekivao za takvu seriju. Glavni likovi, nisu bili glumci/glumice s iskustvom u glavnim filmovima / TV serijama, osim Brent Spiner i Reg E. Cathey koji su pružili dobre podupirljive uloge. Bilo je i nekoliko kratkih ljubavnih scena. Zbog svoje užasne prirode i tih prizora, vjerujem da će ova serija biti najprikladnija za odrasle.

Sada, ako tražite seriju koja uključuje tamnu tajni i neke zastrašujuće slike sa samo 10 epizoda po sezoni, onda bi to bila savršena opcija.

Ocjena: 3,5/5

 Outcast (2016) on IMDb

Trailer:

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Ostanite Povezani

210FansLike
6,479FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest posts