Saturday, February 24, 2024

(TV SERIES) The Defenders (Seasons 1) 2017 Recenzija Serije

Share

- Advertisement -
The Defenders 2017 Radnja Serija
The Defenders 2017 Radnja Serije

The Defenders 2017 Sezona 1

Žanr:  Akcija, avantura, krimi, superhero
Godina:  TV Series (2017– )
Redatelj:  Douglas Petrie, Marco Ramirez
Glavne uloge:   Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter
Trajanje filma: 50 min

Kada nešto prijeti uništenju New Yorka, Matt Murdock (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter), i Danny Rand (Finn Jones) moraju se udružiti kako bi pokušali zaustaviti ovu veliku prijetnju. Od toga dobivamo super heroj plot ispunjen twistovima, okreta i drame, i rekao bih da je prilično ugodna parcela. Naravno, ponekad u nekim epizodama ritam može malo povući, ali najvećim dijelom kreće se u dobrom ritmu i to je samo zabavna parcela koju treba slijediti. Vidjevši ove junake koje smo upoznali (uglavnom) smo ih voljeli vidjeti zajedno u borbi protiv zajedničke prijetnje, a to je upravo uzbudljivo. I sve ukupno gledano to je čvrsta parcela, s nekoliko (manjih poteškoća).

Ovdje su likovi cool, zanimljivi i vrlo zabavni. Većina likova dobiva neki stvarno solidan razvoj tijekom epizoda. Charlie Cox opet igra Matt Murdock / Daredevil, i još jednom je izvrstan u ulozi, dajući nam slijepu katoličku nesreću koju smo upoznali. Krysten Ritter ponovo igra Jessica Jones, pijanu, ciničnu kučku koja ima srce skriveno negdje iza svoga viskija i traume. I opet je izvrsna u ulozi. Mike Colter još jednom igra Luke Cagea, nepromočivi badass sa zlatnim srcem. Šarmantan, simpatičan, i Colter je još jednom velik u ulozi. Finn Jones ponovo igra Danny Rand/ Iron Fist, a nisam bio najveći obožavatelj njega u solo showu, zapravo on me jako ljutio. Ovdje se nešto dogodilo… zabavan je, zanimljiv je i nije najgora stvar. Naravno, s vremena na vrijeme ima tih nekih trenutaka koji mogu ići na živce, ali ovdje je mnogo simpatičniji nego u vlastitoj emisiji. Jones je također dobar u ulozi. Rosario Dawson ponovo igra Claire Temple, pokazuje Nick Fury iz Netflixa, i opet e zabavna i cool. Dawson je sjajna u ulozi .. ona je Rosario Awesome. Jessica Henwick iz “Iron Fist= iznosi svoju ulogu kao Colleen Wing u ovom, zanimljivom i lošem ljubavnom interesu Dannyja Randa. Elden Henson i Deborah Ann Woll ponovo su održavali svoje uloge kao Foggy Nelson i Karen Page, dok nemaju najveće uloge u seriji, oni su prisutni, i dobri su u svojim ulogama. Simone Missick ponovo igra Misty Knight, teški policajac iz “Luke Cage” i još jednom je dobra u ulozi. Rachael Taylon ponovo igra Rish, Jessicin najbolji prijatelj. Wai Ching Ho opet igra Madame Gao, tajanstvenu damo iz “Daredevil”i “Iron Fist” i još jednom je izvrsna. Sada ovdje se pojavljuju spoileri za “Daredevil” 2. sezona, ali ovo je važno za ovu seriju, stoga moram spomenuti …oprostite. Elodie Young glumi Elektra, mrtvu bivšu djevojku Matt Murdocka. Ona je ovdje i ona je teška i zanimljiva (više nego u “Daredevilu”), a Yung je sjajna u ulozi. Sada kao pridošlice. Dobivamo Sigourney Weaver ovdje kao Alexandra, primarni antagonist ove serije.

Ekipu za seriju sastavio je John Paesano, čovjek koji je radio za “Daredevil”. Još jednom je uspio da rezultat bude dobar za show. Velika, epska, cool, dramatična, i ponekad lijepa, jednostavno je sjajna. Bilo je i nekoliko licenciranih pjesama tokom serije i jako dobro su se koristile. Ova serija ima dobru muziku.

Seriju su stvorili Douglas Petrie i Marco Ramirez, a napisao / režirao je cijeli niz različitih ljudi. I sve u svemu ova serija je prilično dobra napravljena u smislu usmjeravanja. Prikazivanje izgleda dobro i osjeća se usko u režiranju. Akcijske scene također su vrlo zabavne. Dobro su koreografirane, a vi dobivate jasan smisao onoga što se događa u svakoj akcijskoj sceni. Zabavno je vidjeti kako svi ti momci udaraju … čak i Iron Fist. Jedan mali detalj koji sam također volio bio je vidljiv u prijelazima, a početni krediti su da svaki lik dobiva određenu boju da bi ih predstavio u tim situacijama. Nećemo proći kroz svaku od njih, jer ćete ih sami brzo pokupiti. Samo sam mislio da to na brzinu spomenem.

Ova serija je upravo izašla, ali do sada je dobro primljena. Na Rotten Tomatoes ima 79% pozitivno ocjenu i “Fresh” certifikat. Na Metacriticu ima rezultat 63/100, i na IMDB ima rezultat 7.8/10. (Imajte na umu da ovi rezultati se mogu i da će se vremenom mijenjati, svi ti rezultati su u vrijeme pisanja.)

Sezona 1 “The Defenders” je pakao zabavne serije. Ima jako dobru parcelu, sjajne likove, sjajne nastupe, sjajnu muziku i izvrsnu režiju. Jedini nedostatak koji ima s tim je da u par trenutaka ritam malo zanemaruje.

Ocjena 4/5

 The Defenders (2017) on IMDb

Trailer Serije:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave