Friday, April 19, 2024

U opasnosti (Otkriven)- Unlocked 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
U opasnosti (Otkriven)-
Unlocked 2017 Opis Filma

U opasnosti (2017)
Otkriven (2017)
Unlocked (2017)

Žanr: Akcija, Triler
Godina 2017
Redatelj: Michael Apted
Producent: Peter O’Brien
Glavne uloge: Orlando Bloom, John Malkovich, Noomi Rapace, Michael Douglas, Toni Collette, Akshay Kumar, Aymen Hamdouchi, Adelayo Adedayo
Trajanje filma: 01:38:00
Datum izlaska:    05.05.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    1 September 2017 (USA)
                    B i H   18.05.2017.
                    Hrvatska 18.05.2017.  
                    Srbija    18.05.2017

Nakon sto sam u srijedi u četvrtak gledao dva filma u kinima primijetio sam da postoji još jedan film koji se prikazuje još od prošle sedmice u kinima, a nisam ga gledao. U početku moja djevojka i ja smo bili sumnjičavi trebamo li vidjeti film ili ne, s obzirom na to da se činilo da nije privukao veliku pažnju. Nadalje, imao sam puno sastanaka u petak i nisam bio siguran mogu li doci do 19h, al kad je postalo jasno da bi mogao napustiti ured u 17h 30min, a budući da sam stvarno želio imati neku zabavu za stres, zatražio sam pomoć djevojke da kupi ulaznice. Dakle, pogledao sam ovaj film…

CIA-in desk agent pod imenom Alice Racine (Noomi Rapace – The Girl With the Dragon Tattoo, Prometheus etc) bila je zadovoljna svojim trenutnim radom u Londonu, identificiraju moguće terorističke stranice / ljude iz okolnog okruženja. Tokom svog rada, također je bila povezana s britanskim inteligentnim agentom MI5 Emily Knowles (Toni Collette – Hitchcock, xXx: Return of Xander Cage etc) koja je također podržavala Alice. Koristeći njezinu pokrivenost, Alice je također uspjela da Amjad (Tosin Cole) od običnog taksiste dovede do imovine.

Prije nego sto je radila kao časnik, Alice je zapravo prilično dobar ispitivač CIA-e koja je nakon jednog incidenta prije nekoliko godina donijela radikalnu odluku da se preseli s terena. Njezin izravni nadređeni u to doba bio je Eric Lasch (Michael Douglas – Wall Street, Fatal Attraction, Ant-Man and many more) s kojim Alice i dalje održava dobre kontakte.

U međuvremenu glasnik za navodnog teroristu bio je uhvaćen od agenata CIA-e iz Londona. Bob Hunter (John Malkovich – Being John Malkovich, RED etc) je svoj tim uputio da zamoli Alice da se vrati nazad na teren da ispita glasnika i sazna vise informacija. Alice nije imala izbora nego se vratiti u akciju i izvesti ono što je najbolje radila.

Od tog trenutka, Alice će biti uhvaćena u raznim web prevarama i morala je iskoristiti svu svoju inteligenciju, mozak i iskustvo kako bi otkrila planirani teroristički napad u gradu Londonu, uz pomoć jednog nevjerojatnog saveznika Jacka Alcotta (Orlando Bloom – Lord of the Rings trilogy, first 3 series of Pirates of the Carribbean and so on). Film će te morati pogledati da bi saznali još puno jako zanimljivih detalja.Da vam kažem istinu, nisam znao ništa o ovom filmu, Nisam vidio trailer niti sam pročitao sinopsis. Znači možete zamisliti moje iznenađenje kada sam dojurio nakon zavoja kroz cijeli film. Moja djevojka i ja bili smo prilično iznenađeni prvim obratom i bili smo na nagađanju do samog kraja (iako su neki uvjeti bili lakši za pogoditi od drugih), ali ipak smo se zabavili.

Glavna priča sama je bila malo stereotip o teroristima koji planiraju napraviti neki zastrašujući napad i moraju se zaustaviti pod svaku cijenu. Zanimljiv je dio zapravo bio iznenađujuće pletiva. Osim toga, scene borbe i snimanja pištolja bile su iznenađujuće dobre. Zvučni efekti posebno tokom pušaka koje su gorjele bili su super i dodali su element neizvjesnosti. Još jedna stvar koja mi se svidjela u ovom filmu bila je činjenica da su zaista koristili metodu u stvarnom vremenu kao u 24 TV serije koja glumi Kiefer Sutherland.

Ovo možda nije instant klasični kriminalni film, ali osobno sam to smatrao lošim, u stvari, bilo je ugodno i bilo je kratkih smiješnih trenutaka. Film je također imao neke zanimljive velike glumice s Johnom Malkovichem kojeg sam nazvao zvjezdanim izvođačem unatoč ograničenom vremenu na ekranu. Orlando Bloom nažalost izgledao je star u ovom filmu. Dok je Noomi Rapace počeo graditi vlastiti raport kao vodeća zvijezda trilera/ akcijskih filmova.

Sada, ako ste obožavatelj kriminalnog trilera, film s višestrukim potezima kroz film, u kombinaciji s kratkim akcijskim sljedovima svaki put, trebali biste to pokušati i vidjeti sami. Ako niste ljubitelj takvog žanra, ili ako želite drama inteligentnog kriminala, možda vas to zapravo i ne bi zadovoljilo.

Ocjena: 6.5/10

 Unlocked (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave