Friday, July 19, 2024

Valerian i grad hiljadu planeta – Valerian and the City of Thousand Planets 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Valerian i grad tisuću planeta (2017)
Valerian and the City of Thousand Planets
Radnja Filma

Valerian i grad tisuću planeta (2017)
Valerian and the City of Thousand Planets

Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina: 2017
Redatelj: Luc Besson
Glavne uloge: Cara Delevingne, Dane DeHaan, John Goodman
Trajanje filma: 02:17:00
Datum izlaska:    17 July 2017

Ovaj film postavljen je u vrlo dalekoj budućnosti (28. stoljeće) gdje je Alpha, svemirska stanica koja je nastala iz zemlje, izrasla na mjestu gdje su mnoge vrste diljem galaksije živjele u harmoniji već dugi niz godina. Kasnije bi se zbog svoje prirode moglo nazvati “Gradom hiljadu planeta”. Ljudska vrsta bila je vođa saveza. Major Valerian (Dane DeHaan – The Amazing Spider-Man 2, Life etc) i njegov partner narednika Laureline (Cara Delevingne – Paper Towns and as the enchantress in Suicide Squad etc) bili su dva posebna agenta ljudi.

Jednog dana, Valerian i Laureline dobili su zadatak da sakupi nešto što se zove pretvarač s buvljaka na kojem su se morali maskirati kao turisti kako bi se izbjegla sumnja. Nakon što se morao boriti protiv trgovaca na crnom tržištu koje je vodio Sirus, Valerian i Laureline morali su dovesti pretvarač Alphu s novom zadaćom zaštite zapovjednika Filitt tokom diplomatske misije.

Očigledno je Alpha zaražena nekim tajanstvenim silama koje bi, ako se ne bi riješile izbrisale cijeli grad. Tokom ove diplomatske misije s ostalim vođama galaksije, Alpha je bio pod kontrolom Generala Okto Bar s kapetanom Nezom.

Može li Valerian i LAureline također ispuniti svoju zadaću za zaštitom zapovjednika? Mogu li otkriti šta je zarazilo Alpju i spasiti je od izumiranja? –

Pa, moram spomenuti Luc Bessonu jer je uspio dovršiti svoj ambiciozni projekt pretvorbe onoga što se mogli vidjeti tek od francuske serije stripova pod nazivom Valerian i Laureline. Luc je bio poznat po izradi uspješnih akcijskih filmova kao što su Nikita, The Fift Element, Leon: The Professional i Lucy, ali ovaj put, na žalost nije bio previše uspješan u tome da se ovaj film svidi općoj publici. Kao što se ispostavilo, do trenutka kada sam napisao ovaj post, film je zaradio manje od polovice njegovog proračuna za produkciju.

Govoreći o posebnim efektima, neki su bili fantastični poput vizualizacije tržišta buha ili efekta stvaranja na planetu Mul gdje se CGI činio previše očit, ostali uključujući i potragu za borbom protiv svemirskih brodova bili su dobri. Zvučni efekti su se činili malo skromni. Nisam siguran koji je razlog tome, jer su trebali biti vrlo živahni zvučni efekti.

Kao što sam spomenuo, ovaj film je prilagođen od stripova s glavnim likovima Valerian i Laureline. Pokušao sam tražiti vise informacija o stripu i ako su moji prikazi temeljeni na tim informacijama na internetu bili taćni, osigurao sam sumnju da su glavni likovi trebali biti odrasli. Mislim da bi film mogao biti uvjerljiviji da su Valerian i Laureline igrali više uspostavljani i zreli glumci.

Luc Besson je pokušao sve da ovaj film postane zabavan, čak je dodao i druge zvijezde poput pjevačice Rihanne (kao Bubble) i Ethan Hawke kao Jolly the Pimp. Rihannina izvedba, iako kratka, zapravo je bila prilično nevjerojatna (njezini specijalni efekti bili su nevjerojatni), međutim po mom mišljenju. ova strana priča bila je prilično izvan mjesta. Film je izgledao izvan fokusa i više nalik distrakciji umjesto da nam daje dodatni interes.

Zaključno, po mom mišljenju ovaj film koji je trebao biti prekrasan avanturistički film nije bio na očekivanom nivou zbog pogrešnog livenja i neučinkovitog pripovijedanja. Zapanjujući vizualni efekti i akcijski slijed bio je prilično nevjerojatan, i imao je dobru namjeru pružanja neke moralne poruke. Bilo je i nekoliko kratkih smiješnih trenutaka. Dakle, ako ste ljubitelj filma znanstvene fantastike specijalizirane za svemirsku avanturu i želite vidjeti neke od glavnih vizualnih efekata, možete pokušati, ali nemojte očekivati da će to biti klasični akcijski film.

Ocjena 3/5

 Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave