Thursday, July 4, 2024

Vozač – Baby Driver 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Vozač - Baby Driver 2017 Filmske Recenzije
Vozač – Baby Driver 2017 Opis Filma

Vozač (2017)
Baby Driver

Žanr: Akcija, Glazbeni, Krimi
Godina: 2017
Redatelj:  Edgar Wright
Glavne uloge:  Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm
Trajanje filma: 01:52:00
Datum izlaska:    11.03.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    28 June 2017 (USA)
                    B i H   24.08.2017.
                    Hrvatska 24.08.2017.  
                    Srbija    24.08.2017.

Filmske Recenzije


Baby Drive je najnoviji Edgar Wrihtov film koji priča priču od bjeguncu vozaču… nazvanu “Baby”. Brzo smo vidjeli da je Baby (Ansel Elgort) apsolutno majstor za volanom, što ga čini vrijednim za kriminalnog gospodara Doc-a(Kevin Spacey), koji zadržava Baby-u kod sebe zbog dugovanja. Na početku priče Baby je vrlo blizu otplate duga i započinje vezu s konobaricom Debora (Lily James).

Baby je vrlo simpatičan momak unatoč aktivnostima u kojima sudjeluje, i rano postaje jasno da on ne želi učiniti ništa od ovoga i vjerojatno to ne bi radio da ga Doc ne drži u šaci. Elgortova izvedba kao Baby donosi prostranu i šarmantnu prirodu. Njegova ljubav s Debora je slatka i njih dvoje zajedno rade sjajno. Njihov odnos je najlakše ulagati u priču zato što zaista želite da izbjegnu sva ova previranja. Lily James, kao Debora, ima svoje životne probleme koje nisu povezane s Baby-om. Počinje da radi u restoranu sa strašnim šefom i ima vrlo malo nade da izađe iz te očajne situacije. Tako je bilo dok se Baby ne pojavi u njenom životu i ponudi joj bijeg o svega toga.

Doc ima brojne lopove koji rade za njega, ali ima samo nekoliko koji su važni u priči. Ključni članovi posade su par Buddy i Darling koje su igrali Jam Hamm i Eiza Gnzalez, te nasilni pljačkaš po imenu Bats kojeg igra Jamie Foxx. Postoji još nekoliko kriminalaca koji se nakratko pojavljuju, a najznačajniji među njima su Griff kojeg igra Jon Bernathal. Nijedan od tih likova nije pouzdan i nemoguće je reći šta planiraju i šta će sljedeće učiniti, a za film kriminala to su sjajne osobine. Svi ti likovi su fantastični, svi su slabe pameti, ili naizgled psihopatski. Darling i Buddy imaju strastvenu romansu koja graniči s opsjednutošću jedno za drugim.

Kevin Spacey osjeća se malo neznatan usprkos njegovom liku koji je lako imao najveći utjecaj na sviju njih. Pojavljuje se u nekoliko ključnih prizora i dobiva scenu koja se vrti na vrhuncu nakon što okupi grupu razbojnika za drugi posao, ali on je samo na ekranu možda desetinu vremena vožnje. Jon Bernthal je još jedan dobar glumac koji se slabo pojavljuje jer sudjeluje samo u otvaranju pljačke i nema drugog izgleda. Ovo je vjerojatno najveći problem filma, ali ostali članovi koji imaju važne uloge to su više nego nadoknadili.

Baby Driver se snažno oslanja na muziku i dizajn zvuka, a srećom su i ove stvari izvrsno urađene. Baby ima stalni tinitus da se uklopi, te stalno pušta muziku s više iPodova s različitim popisima za reprodukciju za svaku situaciju. Kinematografija je lijepa. Fotografije su zapanjujuće složene i fluidne. Film izbjegava uobičajene grube i neumjerene tendencije akcijskih filmova. Zvučni efekt je vrhunski odabran, a dizajn zvuka savršen je! Volio sam koliko je akcija sinhronizovana sa zvučnim zapisom, posebno “Tequila” scenom. Svi glumci odrađuju svoje nastupe, Ansel Elgort, Kevin Spacey, Jamie Foxx, i Jon Hamm .

Ocjena: 4/5

 Baby Driver (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave