Monday, July 1, 2024

Walk Among the Tombstones – Šetnja među grobovima 2014 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Šetnja među grobovima (2014)
Walk Among the Tombstones

Žanr:  Akcija, Krimi, Misterija
Godina 2014
Redatelj: Scott Frank
Glavne uloge: Liam Neeson, Dan Stevens, Briana Marin
Trajanje filma : 01:53:00
Datum izlaska : 19. Listopad 2014Privatni detektiv, odavno u penziji, unajmljen je od strane narko-dilera kako bi otkrio ko je kidnapovao a zatim ubio njegovu suprugu.

Kada Liam Neeson igra glavnu ulogu, taj film, barem kod mene, ne može proći neopaženo. Doduše, sad sam u nekoj fazi preseljenja, pa stranica i neće biti toliko često osvježavana, jer inače bih ovaj film već davno odgled’o, ali eto, šta je tu je.

Neki glumci imaju to sreću da se nikad ne mjenjaju, odnosno nikada ne stare, ali kada im se to odrazi na njihov posao, može da ne valja. Npr. glumci kao što su Johnny Depp ili Gary Oldman, uvijek su tu da se transformišu i da glume u filmovima svih žanrova a da im to ne predstavlja problem. Eh, prokletstvo glumaca kao što su Jason Statham, Sylvester Stallone ili Neeson, jeste to da ih zapadaju uvijek iste uloge, isti filmovi, iste priče… Njima to možda nije dosadilo, ali nekom će, nekad, dokundisati. No Neeson je za mene uvijek bio pravi glumac i dobro se snalazio u svakom filmu, pa i u ovoj misterioznoj, mračnoj krimi-drami. Nije njegov tipični film, jer nema toliko akcije, ni pucnjave, više je neki krimić u pitanju, no neće vam smetati ako vas film u početku kupi i uspijete ga propratiti do samo kraja. Meni je film bio sasvim solidan, i, iako priča nije ponudila ništa novo, niti se film bogzna šta trudio, ovaj Neesonov film, brutalniji i mračnije nego inače, bio je fino iznenađenje za jedan sumorni kišni da u Beču. Film prati njega, dakle izvjesnog Matt Scudera, kako traži ubice jedne nevine žene ali upada u jednu veću i složeniju priču koja ima sve, samo ne normalan ishod. Dobro, većina tog je sve viđeno, no sumnjam da će ko, uz dobro izrežiran scenarij, biti smoren da pogleda to sve ponovo.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,8/10 a na Tomatoesima, osrednjih 66%. Scott Frank je reditelj filma poznat po ‘The Lookout’u iz 2007. godine. Film je koštao 28 miliona dolara a u Americi je uspio zaraditi nešto više od 20 miliona. Dakle, nije ga se isplatilo snimati.

Ako volite krimiće, sa elementima misterije, gdje glavnu ulogu igra stari holivudski lisac, koji nije ostario izgledom, ali mu je uloga pomalo zaostala i senilna, onda nećete htjeti profulati ovaj. Ja nisam, i nisam se pokajao, a niti bogzna šta očarao.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave