Sunday, June 16, 2024

Wild Card (2015) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Wild Card (2015)

Žanr:  Akcija, Crimi, Drama
Godina 2014
Redatelj: Simon West
Glavne uloge:   Jason Statham, Michael Angarano, Dominik García-Lorido
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska : 14 January 2015 (Belgium)Kada kockar i tjelohranitelj upadne u probleme koji ga mogu koštati života, on ima priliku da odigra partiju pokera u kojoj dobija sve.. ili sve gubi.

Filmovi glumca Jasona Stathama nemaju baš puno mogućnosti da se probiju i postanu slavni, pogotovo ako pričamo o novijim projektima, jer je on tip glumca kao što je Steve Seagala, Chuck Norris ili sl., pa svi njegovi filmovi liče jedan na drugog i tu nema neke ljepote ni prilike da se film izdvoji i osvoji publiku.

Početak godine, bilo koje, a pogotovo januar, je poprilično bolan i depresivan. A posebno za filmove. Tada izađe bruka loših filmova što je nadoknada za čitavu godinu. ‘Wild Card’ je izgledao solidno prije nego što je izašao, kao fina uvertira za suradnju Stathama i reditelja filma, međutim,već s prvim minutama sam shvatio zašto su film dočekali na nož pri izlasku u kina. Ne samo da izgleda kao blijeda kopija svih pokeraških a i svih Stathamovih filmova koje smo do sada gledali, nego je u biti dosadan i nezanimljiv i jedine pozitivne stvari koje mogu izdvojiti, ako moram, jeste pojava Sofie Vergare i Jasona Alexandra i solidne scene borbe, dok je sve ovo u suštini prazna šuplja priča, bez imalo duše, bez imalo strasti i bez imalo mozga, na kraju. A uostalom, šta možemo očekivati od glumca poput Stathama osim da ponudi dvije krajnosti, ili nešto mnogo dobro, nabijeno akcijom ali prije svega, s dobrom pričom kao temeljom, ili nešto totalno loše, vrijedno ničije pažnje. ‘Wild Card” je bio veliko negativno iznenađenje za mene, jer je u meni ostalo još malo nade da će mi se, bez obzira na sve, ipak svidjeti, ali u želji da bude i drama, i akcioni krimić, pa da bude i komičan u nekim momentima, ”Džoker” gubi svoj identitet pa nije ništa od toga. Ne želim izgledati kao vječiti pesimista koji nije želio filmu ni kroz prste progledati, ali nešto što je izgubilo moju pažnju već kod petnaeste minute, ne zavrijeđuje ništa više osim brdo loših kritika i preporuku da ga zaobiđete. Ne mogu a da ne pomenem katastrofalan nastup Mile Ventimigile, koji nikada nije ni bio poznat kao dobar glumac, a nastupom u ovom filmu dokazao je da ima epizode kada je specijalno loš.

Ocjena na IMDb.com mu je slabih 5,8/10 a na Tomatoesima malih 26%. Reditelj filma je Simon West, poznat po nekim solidnim ali i nekim bijednim filmovima, a evo njegovih projekata: ”Stolen”, ”Ledeni ubojica”, ”Plaćenici 2”, ”When a Stranger Calls”, ”Con Air”… Za sada nema podataka o zaradi a ni o budžetu filma.

Umjesto da pruži veliku dozu zabave, da nas zaintrigira i bude pravo akciono osvježenje, ovaj film nas baca u stanje depresije, budi očaj i saziva gomilu grižnje savjesti onome ko ga odluči pogledati.

Ocjena:3/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave