Sunday, June 16, 2024

Willy’s Wonderland (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Apsurdno, brutalno i smiješno, Willy's Wonderland čudan je B-Movies horor s rijetkom pojavom glumca Nicholasa Cagea. Wonderland je od samog početka zamišljen kao čisti zabavni spektakl u "jeftinom" estetskom stilu. Ovaj film očito nije za laike koji samo traže zabavu, već i za ljubitelje žanra (kulta).
- Advertisement -

Glumac Nicholas Cage, čija je karijera naglo porasla 90-ih i početkom 2000-ih nakon što je osvojio Oscara, čini se da je sada samo uspomena. Jedini glavni mainstream film u kojem je glumio bio je glasovni glumac najprodavanijeg animiranog filma The Croods. Sada igra više uloga u osrednjim filmovima s osrednjom kvalitetom, iako ponekad to ne znači da je film loš. Willy’s Wonderland jedan je od filmova u kojem glumi ekscentrični glumac.

Willy’s Wonderland je horor komični film koji je režirao filmaš Kevin Lewis s Cageom u koprodukciji. U ovom filmu čiji je budžet 5 milijuna američkih dolara glumi niz mladih zvijezda koje još uvijek nisu poznate u filmskom mediju. Willy’s Wonderland također je postao žrtvom pandemije koji je na kraju pušten putem videa na zahtjev i ograničenih kazališnih projekcija.

Luksuznom sportskom automobilu koji je vozio The Janitor (Cage) pukla je guma u zabačenom gradu. Budući da čovjek nije imao gotovine kod sebe, jedne je noći završio na čišćenju zatvorenog igrališta zvanog Willy’s Wonderland. Neočekivano se ispostavilo da je ovo samo zamka jer se u njoj nalazilo osam lutki ubojica ljudi-grabežljivaca. Nažalost, očito su ovaj put lovili pogrešnu osobu.

Wonderland je od samog početka zamišljen kao čisti zabavni spektakl u “jeftinom” estetskom stilu. Ali rezultat, je stvarno iznad očekivanja. Zanemarujući svu logiku, čak i ako se radi samo o jeftinim i jednostavnim “vizualnim efektima”, ovaj je film u stanju pružiti glupe i zabavne prezentacije, posebno zbog izgleda zvijezde. Po prvi puta je zabilježeno da glumac tijekom filma nije rekao ni riječi. Cage nema posebnog izgleda osim pukog igranja ludog i brutalnog. Činilo se da glumac također zaista uživa u svojoj ulozi, uključujući i mene koji gledam. Palo mi je na pamet kad je glumac brutalno pretukao lutke čudovišta, kao da je svu svoju frustraciju izlio na svoj strmi put u karijeri. Od trenutka kada je dobio Oscara (odlazak iz Las Vegasa) do svoje trenutne uloge. Jedinstveno, njegove uloge su manje-više sulude (pijanice).

Apsurdno, brutalno i smiješno, Willy’s Wonderland čudan je B-Movies horor s rijetkom pojavom glumca Nicholasa Cagea. Ovaj film očito nije za laike koji samo traže zabavu, već i za ljubitelje žanra (kulta). Sve je potpuno smiješno, ali tako je zabavno gledati. U jednoj se sceni Cage mora hrvati s lutkom gorile koja podsjeća na scenu u Ed Woodu (Tim Burton) kada se stari glumac morao boriti s hobotnicom (imanjem) koju je sam pomaknuo kako bi samo dao efekt pokreta. IMDB Ocjena Filma: 5.7/10

Willy’s Wonderland (2021)

Žanr: Akcija, Komedija, Horor
Godina: 2021
Redatelj: Kevin Lewis
Producent: G.O. Parsons
Glavne Uloge Glumci: Nicolas Cage, Emily Tosta, Caylee Cowan, Beth Grant, Terayle Hill, Ric Reitz, Chris Warner
Zemlja: USA
Trajanje filma: 88 min
Datum izlaska: 12.02.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma Willy’s Wonderland:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Apsurdno, brutalno i smiješno, Willy's Wonderland čudan je B-Movies horor s rijetkom pojavom glumca Nicholasa Cagea. Wonderland je od samog početka zamišljen kao čisti zabavni spektakl u "jeftinom" estetskom stilu. Ovaj film očito nije za laike koji samo traže zabavu, već i za ljubitelje žanra (kulta).Willy's Wonderland (2021) Recenzija Filma