Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureWonder Woman (2017) Recenzija Filma

Wonder Woman (2017) Recenzija Filma

- Advertisement -
Wonder Woman (2017) Radnja
Wonder Woman (2017) Opis Filma

Wonder Woman (2017)
Wonder Woman

Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija
Godina 2017
Redatelj:  Patty Jenkins
Glavne uloge:  Gal Gadot, Robin Wright, Connie Nielsen
Trajanje filma: 02:21:00
Datum izlaska:    22.05.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    2 June 2017 (USA)
                    B i H   01.06.2017.
                    Hrvatska 01.06.2017.  
                    Srbija    01.06.2017.

- Advertisement -

Moja djevojka i ja smo planirali da pogledamo ovaj film već neko vrijeme. Iskoristili smo rani termin u kinu i odlučili da pogledamo ovaj zanimljivi film. Pa, počnimo s filmom.

Diana (Gal Gadot – Fast & Furious 6 and 7, Keeping Up with the Joneses etc) bila je kći američke kraljice Hyppolyta (Connie Nielsen – One Hour Photo, Stratton etc) koje su bile naučene kako se braniti od američkih ratnika Vođa, general Antiope Antiope (Robin Wright – Santa Barbara TV series, Forrest Gump etc) iz vrlo mladog doba. Živjeli su na otoku Themyscira koji je bio skriven od vanjskog svijeta gdje je cijeli otok bio naseljen samo amazonskim ženama.

Jednog dana američki pilot Steve Trevor (Chris Pine – the newer Star Trek trilogy, Jack Ryan: Shadow Recruit etc) pao je u vodu blizu otoka nakon što su ga Nijemci tjerali. Nakon što su ga Amazoni ispitivali, Steve je konačno otkrio razlog zbog kojeg je bio progonjen, kao i njegovu namjeru da svoje otkriće kaže svojim nadređenima. Diana koje je osjećala svoju dužnost da zaustavi rat inzistira da se vrati sa Stevom.

Oboje su naposljetku otišli u London, što je bilo prvo iskustvo da Diana bude u vanjskom svijetu. Susreli su se s Steveovom tajnicom Etta(Lucy Davis) koja je pratila Dianu da kupi novu odjeću koja bi odgovarala modernom svijetu. Steve je nastojao uvjeriti britanske vođe da zaustave Nijemce da koriste svoje vrhunsko oružje. Međutim. gospodin Patrick (David Thewlis – The Theory of Everything, Macbeth etc) to nije prihvatio jer je smatrao da bi to ugrozilo mir koji se trebao potpisati s Nijemcima.

U međuvremenu, Ludendorff (Danny Huston – Frankenstein, American Horror Story: Coven etc) Njemački general koji je bio vrlo ambiciozan zaista nije odobrio mirovni sporazum. Surađivao je s dr. Maruom dr. Poison (Elena Anaya) kako bi stvorio smrtonosno plinski oružje koje bi moglo prodrijeti u plinske maske i odmah ubiti ljude.

Uz pomoć pijanog oštrog strijelca Charlie (Ewen Bremmer – Trainspotting, Jack The Giant Slayer etc), tajni agent Sameer (Saïd Taghmaoui – American Hustle, The Infiltrator etc) i smugljivac Chief (Eugene Brave Rock), Diane i Stevea krenuli su u vrlo opasnu misiju na prvi front gdje se Diana trebala susresti s onim što je mislila da će stvarno završiti rat.

-Filmske Recenzije

Pa, mislim da je ovo bila prilično drugačija vrsta DC filmova superjunaka. Ovaj se osjeća kao kombinacija zabave i pomalo mračnog. Ovaj film je govorio o porijeklu Wonder Wumen i mislim da je to ispričano na vrlo lijep način. Rani dio koji je prikazivao Dianu od djetinjstva bio je prilično lijep za gledati (mislim da je dječju verziju Diane sjajno učinila Lily Aspell). Ono što sam najviše volio bio je trenutak kada je Diana u prvi plan otišla u London. Bilo je doista zabavno vidjeti njenu naivnosti u “ljudskom svijetu” i mislim da je Gal Gadotov portret u ovim prizorima bio vrlo jak.

Ono što sam volio u ovom filmu bio je i način na koji se Diana razvila od nevine američke žene do onoga što je postala na kraju. Vjerujem da je trajanje filma bilo lijepo iako je bilo malo više od dva sata. Neki bi mogli osjetiti da je predug već na početku, što ne treba smatrati greškom. Moja djevojka i ja uživali smo u ovom filmu. Znam da je dirnuta tijekom tih emocionalnih trenutaka i znam da je voljela Gal Gadota kako prikazuje Wonder Woman.

Chris Pine bio je šarmantan kao Steve Rogers i njegova je hemija s Gal Gadotom bila vrlo lijepa. Neugodne trenutke tijekom povratka u London bile su vrlo zabavne za vidjeti. Steveovi saveznici osobito Sameer bili su isti. Osim zabavnog dijela, bilo je i taminh trenutaka i emocionalnih trenutaka, podsjećajući nas da će DC superheroj prilagodbeni filmovi uvijek imati taman ton, ali nije bio taman kao ostali raniji filmovi. Ono od vas koji vole lakši ton definitivno će moći uživati u tome.

Ovaj film režirao je Patty Jenkins, koji je imao samo jedan film za svoj kredit prije ovog, iako vrlo visoko kritiziran i hvaljen film se zvao Monster (sa svojim glavnim Charlize Theronom osvojio Zlatni globus i Oscara). Bilo mi je iznenađenje da je uspjela napraviti akcijski slijed vrlo cool. Posebni efekti bili su dobri. Borbene scene su bile lijepe. Zvučni efekti su bili super, pogotovo jer sam gledao u kinu s jako dobrim zvučnim sistemom. Dramatične, emocionalne, zabavne scene lijepo su učinile Jankins.

Za one koji očekuju da vide postblokirajuću scenu, obavještava, va, da to nema, baš kao u Batman vs Superman: Dawn of Justice. Pretpostavljam da zapravo ne žele biti vidljivi baš kao i svu drugi Marvel filmovi?. Ipak, film je kategoriziran kao pogodan za 13 godina, što sam smatrao prilično ispravnim jer je priča postavljena tijekom Prvog svjetskog rata, koja je imala prilično mnogo ubojstava tijekom ratnih scena. (iako to nije bio krvavi brutalni tip)

Zaključno, vjerujem da je ovo bio prekrasan superherojski film iz DC comics. U svakom slučaju, za one od vas koji vole Marvelove stripove u usporedbi s DC filmovima, stripovi imaju svjetlije tonove, ali mislim da bi vas ovaj film iznenadio. Za one koji samo uživaju u filmovima prilagođenim bilo kojem stripu, trebali biste moći uživati u ovom.

Ocjena 8/10

 Wonder Woman (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

- Advertisement -