Sunday, June 16, 2024

Zack Snyder’s Justice League (2021) RECENZIJA Filma

Share

SUMIRANJE

Sigurno je da je Snyderova liga pravde tonski dosljedna, dok Whedon-a nije. Film uključuje mnoštvo podzapleta i trenutaka. Cyborgova priča posebno se ističe, kao i Fisher. Justice League osigurava interakciju sa svakim od ovih likova pojedinačno prije nego što ih konačno okupi kako bi spriječio Steppenwolf. Mnogo dodataka usporava film u cjelini, sprječavajući ga da mirnije dođe do zaključka.
- Advertisement -

Iako postoje pojedinačno zanimljivi, sadržajni lukovi likova i daleko superiorniji od filma iz 2017. godine, Zack Snyder’s Justice League je fragmentirana.

Putovanje prema Ligi pravde Zacka Snydera trajalo je godinama. Obožavatelji su se okupili nakon prvijenca u kino verziji filma Jossa Wedona 2017. godine, koja je prerađena nakon što je Snyder napustio film zbog obiteljske tragedije. Nekad mitologizirani film konačno je dovršen, sa Snyderovom vizijom onoga što bi sada bilo ostvareno.

Nakon četiri sata gledanja, film može biti težak za sjedenje, dok se polako približava kraju, pokušavajući ispričati više pojedinačnih priča superheroja – uključujući Batmana (Ben Affleck), Supermana (Henry Cavill) i Wonder Woman (Gal Gadot) – da se okupe za konačni obračun protiv svijetskih negativaca. Velik dio slogana prvenstveno je zbog toga što je Liga pravde fragmentirana, a scene se ne prebacuju dobro između jedne i druge priče, nešto što napetost u zgradi zaustavlja. Mnogo je bogatstva koje treba pronaći, međutim, kada film usmjeri pažnju na svoje likove, posebno na Kiborga, koji ima najbolju priču. No, iako postoje pojedinačno zanimljivi, značajni lukovi karaktera i daleko superiorniji od filma iz 2017. godine, Snyderova liga pravde je fragmentirana.

Zack Snyder’s Justice League Filmske Recenzije

Nakon događaja Batman v Superman: Dawn of Justice i Supermanova smrt, Bruce Wayne / Batman (Affleck) započinje potragu za skupinom supermoćnih pojedinaca koji će mu se pridružiti protiv dolazećeg neprijatelja. Njegov je cilj stvoriti tim koji bi mogao preuzeti bilo koju prijetnju s kojom se Zemlja suočava sada ili u budućnosti. Batman uspješno regrutuje Aquamana (Jason Momoa) i Barryja Allena / The Flash (Ezra Miller), a Wonder Woman (Gadot) radi na dovođenju Victora Stonea / Cyborga (Ray Fisher) kroz međusobno razumijevanje gubitaka i teškoća. Justice League osigurava interakciju sa svakim od ovih likova pojedinačno prije nego što ih konačno okupi kako bi spriječio Steppenwolf (Ciarán Hinds) da ujedini tri vanzemaljske matične kutije koje bi bile još veća prijetnja za Zemlju. Objedinjavanje Lige pravde (iako ih u filmu nikad ne nazivaju takvima) učinkovito donosi drugo doba heroja.

Cyborgova priča posebno se ističe, kao i Fisher. Dok je njegov luk stisnut, Victor Stone dobiva luk superheroja punog kruga koji je potresan, zamišljen i osjećajan. Potpuno je ostvareni lik, više od većine ostalih. Publika će moći vidjeti kako je postao Cyborg, kako se bori s promjenom i na koji se način promijenio njegov život. Njegov bijes i frustracija su razumljivi, nespremnost da se pridruži Ligi pravde još više, a zategnuti odnosi koje ima s ocem Silasom Stoneom (Joe Morton) razotkrivaju se.

Vic ima neko vrijeme da istraži i nasloni se na svoje osjećaje, tako da kad god dođe da se pridruži timu ili se suoči s posljedicama toga što je Cyborg, zadovoljstvo je gledati. Wedonov film gotovo u cijelosti presijeca njegovu priču, ali Cyborg je srž Snyderove Pravde na način koji je rezonantan i smislen. Fisher unosi toliko nijansi i osjećaja u ulogu; i on i njegov lik zaslužuju solo film.

Film uključuje mnoštvo podzapleta i trenutaka – Lois Lane (Amy Adams) i Martha Kent (Diane Lane) tugujući zbog smrti Supermana; Aquamanov bijes prema majci zbog napuštanja njega i nespremnost da zauzme svoje mjesto na prijestolju Atlantide; Dolazak Marsovca Manhuntera. Sve su ove stvari same po sebi intrigantne, s tim da su određene scene prvotno trebale postaviti aspekte Aquamanovih (i Flash-ovih) samostalnih izleta. Međutim, zajedno ne dodaju previše cjelokupnoj radnji Lige pravde. U slučaju Lois, ona nema puno posla van žalosti za Clarkom, što može postati vrlo frustrirajuće i šteta s obzirom na to koliko je važan film zbog kojeg će kasnije biti u presudnoj sekvenci. Mnogo dodataka usporava film u cjelini, sprječavajući ga da mirnije dođe do zaključka, iako se čini da se Snyder upušta u dug put do kraja.

Može se razumjeti zašto u ovom slučaju, pogotovo uzimajući u obzir da je ovo naizgled njegov posljednji DC film. Međutim, to u konačnici utječe na tempo, jer film pokušava dodati toliko slojeva i linija priča, od kojih neki ne uspijevaju pronaći rješenje. Ligu pravde pretvara u napuhanu priču s puno visećih niti koje ne rade uvijek. Dodatne podplote su tu da prošire svijet, ali uređivanje sigurno ne pomaže protoku. Jedna scena može biti moćna na emocionalnoj razini, ali tranzicija se neće nadograditi na tome, jer će film u potpunosti promijeniti tijek u sljedećoj sceni kako bi se usredotočio na drugu tangentu priče.

Često je nesklad i moglo bi biti više vremena provedeno da likovi sjede u određenim osjećajima i postupcima. To se posebno odnosi na Batmana i Supermana, koji najmanje imaju na emocionalnoj razini. Film je mogao imati koristi i od toga što im je omogućio da se više povezuju kao tim prije početka akcije. Snyder također koristi puno usporenih trenutaka koji vizualno izgledaju cool, ali postaju zamorni nakon tko zna koji put.

Sigurno je da je Snyderova liga pravde tonski dosljedna, dok Whedon-a nije, s podzapletima koji su u konačnici radili paralelno kako bi likovi na kraju stigli na istu stranicu. Nastoji se ispričati kohezivna priča i to u nekim aspektima djeluje. Čudesna žena i Amazonke imaju nekoliko sjajnih scena, a motivacije negativca su puno jasnije. Film zasigurno koristi Snyderovu viziju tako da verzija Jossa Whedona izgleda još nezgrapnije i frustrirajuće nego što je već bila. Supermanovo uskrsnuće ima puno više smisla u kontekstu (premda je njegova uloga i dalje minimalna), Cyborg dobiva puno prošireniju priču, Batman pokušava otkupiti svoje postupke iz Batmana protiv Supermana, a nakupljanje potencijalne bitke Darkseida više je organsko (iako je Steppenwolf vjerojatno još uvijek glavni antagonist).

Akcijske sekvence također su daleko bolje, a kinematografija, iako još uvijek pomalo turobna, nije toliko jednoznačna kao drugi Snyderovi filmovi. Film još uvijek neće biti za svakoga. Ali, unatoč svemu, on ima svoj sajam blistavih trenutaka. Postoji jasan smjer prema Snyderovoj ligi pravde prema verziji filma iz 2017. godine, a samo zbog toga gledatelji mogu puno više cijeniti ovaj film zbog njega. IMDB Ocjena Filma: /

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Žanr: Akcija, Avantura, Fanzazija, SuperHeroji, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Zack Snyder
Producent: Zack Snyder, Chris Terrio, Chris Terrio
Glavne Uloge Glumci: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Ray Fisher, Jason Momoa, Ezra Miller, Willem Dafoe, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Diane Lane, Jared Leto, Connie Nielsen, J. K. Simmons
Zemlja: USA
Trajanje filma: 242 min
Datum izlaska: 18.03.2021 (svjetska premijera)
Gledanje na : HBO GO od 18. Marta

Trailer Filma Zack Snyder’s Justice League:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sigurno je da je Snyderova liga pravde tonski dosljedna, dok Whedon-a nije. Film uključuje mnoštvo podzapleta i trenutaka. Cyborgova priča posebno se ističe, kao i Fisher. Justice League osigurava interakciju sa svakim od ovih likova pojedinačno prije nego što ih konačno okupi kako bi spriječio Steppenwolf. Mnogo dodataka usporava film u cjelini, sprječavajući ga da mirnije dođe do zaključka.Zack Snyder's Justice League (2021) RECENZIJA Filma