Monday, July 1, 2024

Zakon Geta – Shorta (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

"Šorta", na arapskom značenju Policija, vrhunska je policijska drama o neredima, osveti, brutalnosti i preživljavanju. Mike (Jacob Lohmann) vrlo je tvrd policajac. Ostavši sami, bez rezervnog plana, dvojica policajaca moraju se boriti za život, dok ih deseci pokušavaju loviti kako bi se osvetili za smrt jednog od svojih.
- Advertisement -

Policijska brutalnost događa se u svim krajevima planeta. Slučajno se dogodi da čujemo samo one koji se odvijaju u Sjedinjenim Državama. Danski “Zakon Geta” gotovo preslikava situaciju Gorgea Floyda, ali situacija koja se odvija u filmu napisana je prije mnogo godina. Čudno ili ne, redatelji Anders Ølholm i Frederik Louis Hviid stvaraju ozračje tjeskobe i bijesa, mržnje i osvete na način da, da sam policajac, nikada ne bih poželio suočiti se s takvom zasjedom u stvarnom životu, pa čak ni u kinematografima.

Zakon Geta Filmske Recenzije

Ne znamo što se dogodilo Talibu Ben Hassiju, devetnaestogodišnjem zatočeniku dok je bio u policijskom pritvoru. Znamo samo da je vrisnuo: “Ne mogu disati”. Kasnije je poslan na JIL. Policijski službenici, Jens i Mike, u rutinskoj su patroli u getu Svalegårdena kad vijest o preminuću Taliba potresa zemlju. Ostavši sami, bez rezervnog plana, dvojica policajaca moraju se boriti za život, dok ih deseci pokušavaju loviti kako bi se osvetili za smrt jednog od svojih.

Mike (Jacob Lohmann) vrlo je tvrd policajac. On je bezobrazan i može biti nasilan, dok je njegov partner Jens (Simon Sears) mekan. Kad Mike uhiti Amosa (Tarek Zayat) zbog bacanja milkshakea na njihov automobil, Jens je spreman svjedočiti protiv svog partnera, ako je potrebno, da pusti dječaka. Ali to bi se dogodilo kad bi stigli do policijske postaje. Međutim, kad dođu vijesti, započinje rat policiji. Za to ćete vrijeme promatrati oba policajca, paziti na njihovu reakciju i što će učiniti kako bi preživjeli. U jednom će trenutku morati biti grubi i obrambeni, ponekad će morati biti nemilosrdni. Ali sve to vrijeme, obojica će ljudi steći određenu lekciju koja će im pomoći da donesu odluku koja će promijeniti život i pomoći im da se preporode kao potpuno nova osoba.

“Šorta”, na arapskom značenju Policija, vrhunska je policijska drama o neredima, osveti, brutalnosti i preživljavanju. To je također film vođen likovima zbog kojeg ćete doslovno prezirati Mikea jer je uistinu loša osoba. Međutim, zbog okolne situacije naći ćete se da navijate za njega jer i oni koji idu za njima nisu u pravu, unatoč činjenici da su bijesni i krajnje bijesni. Što se tiče filma, budite spremni na putovanje kojim grizete nokte i koje zasigurno nikada nećete zaboraviti. IMDB Ocjena Filma: 7.3/10

Zakon Geta (2020)
Shorta

Žanr: Akcija, Krimi
Godina: 2020
Redatelj: Frederik Louis Hviid, Anders Ølholm
Producent: Anders Ølholm, Frederik Louis Hviid, Anders Ølholm
Glavne Uloge Glumci: Jakob Ulrik Lohmann, Simon Sears, Tarek Zayat, Issa Khattab
Zemlja: Danska
Trajanje filma: 108 min
Datum izlaska: 08.10.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : Hrvatska, Bih 11.03.2021

Trailer Filma Zakon Geta: sa titlovima

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

"Šorta", na arapskom značenju Policija, vrhunska je policijska drama o neredima, osveti, brutalnosti i preživljavanju. Mike (Jacob Lohmann) vrlo je tvrd policajac. Ostavši sami, bez rezervnog plana, dvojica policajaca moraju se boriti za život, dok ih deseci pokušavaju loviti kako bi se osvetili za smrt jednog od svojih.Zakon Geta - Shorta (2020) Recenzija Filma