Monday, July 1, 2024

Zidar 2024 – The Bricklayer 2024 Film Recenzija

Share

- Advertisement -

Nisam znao za ovaj film dok nisam vidio njegov trailer prije više od tjedan dana u kinu. Nije izgledao kao nevjerojatan akcijski film, ali nije bilo drugog novog filma objavljenog u kinima koji me zanima. Pa sam odlučio pokušati.

Dok je nekoliko novinara u europskim zemljama ubijalo vjerojatno CIA, Kate (Nina Dobrev – The Out-laws, Flatliners 2017 remake itd.) agentica koja je analizirala podatke otkrila je umiješanost bivšeg operativca Radeka (Clifton Collins Jr. – The Last Castle, TV serija Westworld itd.) i obavijestila svog nadređenog O’Malleyja (Tim Blake Nelson – TV serija Watchmen, Colossal itd.).

O’Malley je odlučio zatražiti pomoć od umirovljenog agenta Vaila (Aaron Eckhart – Thank You for Smoking, Line of Duty itd.) koji je najbolje poznavao Radeka. Iako je on to isprva odbio, Vail je kasnije odlučio surađivati s CIA-om uz pomoć neiskusne Kate.

Dakle, kako bi se priča zaključila? Mogli biste saznati u ovom filmu.

Zidar 2024 – The Bricklayer 2024 Recenzija

Iskreno kada sam počeo gledati ovaj film, bio sam pomalo skeptičan hoće li biti dovoljno zabavan, pogotovo početak nije baš ulijevao povjerenje. Čak i kad su se pojavili glavni glumci, još nisam bio baš uzbuđen. Tek kad je bila akcija, počeo sam uživati u filmu u kojem je Aaron Eckhart pokazao svoju agilnost i sposobnost u scenama borbe. Osim toga, bio je brutalan i prilično dobro izveden što je opravdalo ocjenu 17+ u kinima.

U svakom slučaju, kasnije se priča odvijala ujednačenim tempom u kombinaciji s prilično čestim scenama borbe koje je bilo zabavno vidjeti. No, osim tučnjava, film nije ponudio ništa zanimljivo o špijunskom svijetu. Istraga koju je proveo Vail zvani Zidar (u filmu će biti objašnjeno zašto su ga tako zvali), bila je standardna. Ali glavni problem su mi bili likovi koji jednostavno nisu bili dovoljno zanimljivi. Od Kate koja je nažalost bila beskorisna po mom mišljenju, do negativca Radeka koji nije odisao negativnim tipom, neuvjerljivog agenta CIA-e O’Malleyja i beživotnih pomoćnih likova poput Chief Station Tyea Delsona (Ilfenesh Hadera – Baywatch film, Godfather of Harlem TV serija itd) & Vailov prijatelj Patricio (Oliver Trevena).

Pročitao sam da je u ovom filmu trebao glumiti Gerard Butler kao Vail, ali nisam siguran zašto ga je zamijenio Aaron Eckhart, iako je Butler ostao producent. Sada nemam ništa protiv Eckharta i dao je sve od sebe da nastupi u ovoj ulozi, ali mislim da Butler ima veću moć zvijezde i nisam mogao a da ne pomislim da bi možda film bio ugodniji da je još uvijek on glavni lik . Oh, film je režirao Renny Harlin koji je iskusan u režiranju akcijskih filmova poput The Long Kiss Goodnight, Skiptrace i nekih drugih koji bi objasnili lijepo odrađenu akcijsku sekvencu. Ima prilično dugo trajanje od 1 sat i 50 minuta bez ikakve špice u sredini ili na kraju.

U odjavnoj špici primijetio sam da je film temeljen na romanu istog naslova. Izdao ju je 2010. Paul Lindsay pod svojim pseudonimom Noah Boyd. Još nisam pročitao knjigu, ali nakon što sam saznao više, mislim da je ovaj film inspiriran likom i nažalost činilo se da je roman mnogo zanimljiviji. No, na moje iznenađenje, film je dobio mješovitu ocjenu kritičara pa sam pretpostavio da ga neki još uvijek cijene. Za mene je ovaj film bio OK što se tiče akcije, ali zbog nedostatka zanimljivih likova malo sam manje uživao u njemu. Dakle, ako želite vidjeti kako Aaron Eckhart razbija druge, onda bi vas ovo moglo zabaviti, ali nemojte očekivati ništa posebno strašnu priču.

Ocjena: 2.5 / 5

Zidar 2024 – The Bricklayer 2024 Trailer Filma

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave