Saturday, June 15, 2024

Zločesti dečki zauvijek – Bad Boys For Life (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, ovo je bio zabavan akcijski film s dovoljno lijepe priče. Kao i obično, glavna atrakcija filmova o Bad Boysima bila je dinamika između Williama Smitha i Martina Lawrencea. Čini se da je humor, drama, akcija ispunio našu žeđ dobrog starinskog akcijskog filma koji se nije oslanjao samo na CGI.
- Advertisement -

Zločesti dečki zauvijek (2020)
Losi momci zauvek
Bad Boys For Life

Žanr: Akcija | Komedija | Krimi
Godina: 2020
Redatelj: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Producent: Joe Carnahan, Chris Bremner, Joe Carnahan, George Gallo, David Guggenheim, Anthony Tambakis, Chris Bremner
Glavne uloge: Will Smith, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Joe Pantoliano
Zemlja: USA | Mexico
Trajanje filma: 02:04:00
Datum izlaska: 15.01.2020 (svjetska premijera)
B i H 16.01.2020.
Hrvatska 16.01.2020.
Srbija 16.01.2020.

Par Miami-ovih detektiva Mike Lowrey (Will Smith – Spies in Disguise, Aladdin verzija uživo itd.) I njegov partner Marcus Burnett (Martin Lawrence – Big Momma’s House, Martin TV series itd.) radili su već 25 godina, gdje Marcus već razmišlja o povlačenju, i mirno živi sa svojom obitelji. U međuvremenu, Miami PD imao je i novu elitnu jedinicu nazvanu AMMO koju je vodila Rita (Paola Núñez) i koja se sastojala od svježijeg tima mladih i inteligentnih policajaca poput Kellyja (Vanessa Hudgens – , Rafe ( Charles Melton – Riverdale TV serija itd.) I Dorn (Alexander Ludwig – Vikings TV serija itd.).

Ali kada je Mikea prošlost konačno sustigla, morao se suočiti s novom opasnošću i istražiti slučaj u koji je uključen tajanstveni ubojica po imenu Armando (Jacob Scipio) i njegova bezobzirna majka Isabel (Kate del Castillo). Unatoč prigovoru kapetana Conrada (Joe Pantoliano – Bjegunac, TV serije Sopranos itd.), Mike je i dalje radio na svom rješavanju slučaja.

Pa što bi se dogodilo s Mikeom i Marcusom? Pronađite sve u ovom uzbudljivom akcijskom filmu.

Zločesti dečki zauvijek Filmske Recenzije

Prva dva filma Bad Boys gledao sam prije toliko godina i sjećam se da sam sjajno zabavio gledajući oba, pa ne bi trebalo biti iznenađenje da mi se sviđa i ovaj treći film. Uspješna formula iz prethodna dva filma u kojima bi Mike pokazivao svoje sposobnosti, a Marcus je svojim komičnim primjedbama kombiniranim s nekim iz vrhunskih akcijskih scena ovaj film učinio jednako uzbudljivim kao i prije. No ovoga puta priča se malo bolje osjećala s nekom dramom koja se činila realnom kao dva šarmantna detektiva koja ulaze u srednju dob.

Unatoč promjeni režisera iz Michaela Baya u prva dva filma u Adil El Arbi i Bilall Fallah, akcijski dio nije razočarao. Neki slijed automobila (i motocikala) bili su zaista nevjerojatni. Glavne scene finala bile su sjajne, kao i to što su pokazale pravu veliku akcijsku scenu. Bio sam u potpunosti zadovoljan njima, pogotovo jer sam to vidio u kazalištu s Dolby Atmos sustavom gdje su zvučni efekti bili savršeni za ovakav film. Pored toga, bilo je poprilično pjesama u pozadini koje su se uklapale u razne prizore.

CGI, Glumci …

Gore sam spomenuo da je priča ovoga puta bolja i da su je kritičari dobro prihvatili, što dokazuju i prilično visoke ocjene. Publika je također cijenila ovaj (iako smo uživali i u ostalim filmovima, iako kritičari ranije nisu bili tako ljubazni). Nešto više od 2 sata totalno smo se zabavili ovim filmom. Čini se da je humor, drama, akcija ispunio našu žeđ dobrog starinskog akcijskog filma koji se nije oslanjao samo na CGI. Osim nekih smiješnih scena u kojima smo se smijali glasno, bilo je čak i nekih emotivnih scena plus nekoliko iznenađujućih zaokreta. Jedan od njih bio je pravi šok za mene, iako je moja djevojka mogla to i ranije pogoditi (ponekad mislim da je poput vidovnjaka).

Kao i obično, glavna atrakcija filmova o Bad Boysima bila je dinamika između Williama Smitha i Martina Lawrencea. Dodatni novi likovi također su se činili zanimljivi jer su dobili više boje. I ne znam zašto, ali postojao je osjećaj da će se ova franšiza uspješno oživjeti poput serija Brzi i žestoki i progutati u dodatne nastavke (možda spinoffa). Ali to je samo moj osjećaj. Btw, ovaj je film imao kratku kreditnu scenu srednjeg kraja koja je bila zabavna, ali nijednu post end kreditnu scenu. Oh, prije nego što sam zaboravio, ovaj je kategoriziran za 17 i više godina, a u SAD-u je to bio R Rated, tako da definitivno nije prikladan za djecu, pogotovo s nekim teškim nasiljem da ne spominjemo grubi jezik. IMDB Ocjena Filma: 7/10

Zločesti dečki zauvijek ZAKLJUČAK:

Sve u svemu, ovo je bio zabavan akcijski film s dovoljno lijepe priče. Oni koji nisu vidjeli prva dva filma, bolje da pogledaju prva prije nego što pogledaju ovaj, samo da cijene i upoznaju dva glavna lika plus svog kapetana koji se pojavio u svim filmovima. Ali ako ih nemate priliku vidjeti, vjerujem da biste priču ipak mogli lako shvatiti. Dakle, ako ste ljubitelji akcijskih filmova, ovaj se sigurno mora vidjeti.

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, ovo je bio zabavan akcijski film s dovoljno lijepe priče. Kao i obično, glavna atrakcija filmova o Bad Boysima bila je dinamika između Williama Smitha i Martina Lawrencea. Čini se da je humor, drama, akcija ispunio našu žeđ dobrog starinskog akcijskog filma koji se nije oslanjao samo na CGI.Zločesti dečki zauvijek - Bad Boys For Life (2020) Recenzija Filma