Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureZootropola - Zootopia (2016) Recenzija Filma

Zootropola – Zootopia (2016) Recenzija Filma

- Advertisement -

Zootropola (2016)
Zootopia
Žanr: Akcija, Animirani, Avantura
Godina 2016
Redatelj: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Glavne uloge: Idris Elba, Ginnifer Goodwin, Jason Bateman
Trajanje filma : 01:48:00
Datum izlaska : 3. Ožujak 2016.U svijetu gdje se životinje ponašaju kao ljudi; mala zečica policajac i cinični lisac Nick, moraju se udružiti kako bi riješili neobjašnjivu misteriju.

Jedan od top najočekivanijih animiranih filmova godine, upravo je pogledan. Ustvari, ne baš upravo, ali tačnije sinoć, pa tek sada stižem da napišem recenziju.

Film je izazvao nenormalnu senzaciju po izlasku u kina. Je li to novi Disneyev klasik i u čemu leži sva ta pompa oko filma? Nisam mogao odgovoriti na ova pitanja dok ga nisam konačno pogledao. I teško ribu u vodu natjerat’, odnosno mene natjerati na animirani film, pa mi je prethodno večer bilo upotpunjeno baš na način na koji ja to volim. Trenutno radim dva posla, pišem recenziju i radim zadaću pa sam malo razapet inspirativno i ne mogu se usredotočiti na ono što želim reći, ali vjerujem da ćete shvatiti sve u nastavku. ”Zootopia” je ambiciozna, šarenolika, zabavna i smiješna, ali nedostajalo joj je malo duše i emotivne težine kao što su to sve imala ‘Nebesa’ ili ‘Čudovišta iz ormara’. Kao satirični osvrt o našem društvu, film djeluje jako dobro i zbog toga ga možda toliko i hvale i cijene, te je ukomponovao početak, zaplet, rasplet i kraj sa svojim likovima, jako dopadljivim i originalnim, na fenomenalan način čineći ga stvarno zanimljivim od samog početka do kraja, ali ponavljam se – falilo mu je malo duše. Malo “x factora”, ili ko što Jelena kaže: ”Ja nisam osjetila ništa”. Nisam ni ja bogzna šta, kao što sam to osjetio npr. neki dan gledajući nanovo ‘Legendu o medvjedu’, odnosno ‘Brother Bear’, film iz djetinjstva. Gledajući ga, pa nakon desetak godina sigurno, neopisivo je reći šta se odvijalo u meni u tom trenutku. Zbog toga sam sasvim siguran da će ”Zootopia” zbog svoje ljepote i jasne poruke koju šalje ostati dugo omiljen, ali neće postaviti nikakve nove standarde niti će ga biti teško nadmašiti nekim novim Pixarovim ili Disneyevim uratkom. Vokalna podrška je nepogrešiva i na tome može samo zaprimiti riječi hvale, kako od mene, tako od profesionalnih kritičara.

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih 8,3/10 pa završava na 134. mjestu IMDb-ove ljestvice. Na Tomatoesima ocjena mu je 98%. Širom svijeta već sada teži više od 900 miliona dolara na nepoznat budžet. Reditelji filma su Bryon Howard(Tangled, Bolt) zatim Rich Moore(Wreck-it Ralph) i Jared Bush.

Ostaje mi samo da vam preporučim film i da zažmirite na ovo što sam rekao da mu fali malo te emotivne težine jer pored toga film je besprijekoran, bogat, pametan i što je najvažnije – zanimljiv.

Ocjena:8/10

- Advertisement -