10 Filmova Koji Pune 30. godina 2021.

10 Filmova Koji pune 30. godina 2021. S početkom 2021. godine, nekoliko sjajnih filmova ove godine puni 30 godina. Shvaćajući koliko su stari neki od ovih filmova, ostarit ćete.

- Advertisement -

Prije nego što su multiplekse ispunili superherojskim filmovima i franšizama koji su uvijek dio puno većeg “kinematografskog svemira”, studiji su bili pustolovniji s projektima što je dovodilo do ogromne raznolikosti zaista kvalitetnih žanrovskih filmova.

Top 10 Najočekivanijih Nastavaka Filmova Koji Izlaze 2021. godine

Budući da je 1991. godina sada bila prije 30 godina, filmovi te godine uglavnom se svrstavaju u dvije kategorije, jer postoje oni koji su potpuno bezvremenski, a zatim postoje i drugi koji su vrlo jasno iz svog vremena. Bez obzira na to, u koju god kategoriju spadali filmovi, u obe se može pronaći veličina, jer su čak i filmovi koji su vrlo očito iz 90-ih još uvijek vraški kreativni.

10. The Silence Of The Lambs

Iako Akademija zanemaruje trilere, budući da je tako malo njih ikad nominirano za Oscara, The Silence Of The Lambs jedan je od rijetkih izvanrednih rezultata, jer ne samo da je nominiran, već je osvojio nekoliko nagrada. Jedan je od samo tri filma koji su osvojili pet najboljih nagrada (za najbolju režiju, najbolji film, najbolji scenarij, najboljeg glumca i najbolju glumicu) i jedan je od najboljih trilera 90-ih zahvaljujući Anthonyju Hopkinsovom prikazu Hannibala Lectera .

9. Hook

Budući da je jedan od filmova koje je publika voljela, ali kritičari mrze, Hook je jedan od rijetkih filmova Stevena Spielberga kojeg su recenzenti razbacili. Dok Hook vidi pokojnog, sjajnog Robina Williamsa koji glumi odraslu verziju Petera Pana koji putuje natrag u Neverland kako bi se suočio s naslovnim likom, kojeg je glumio Dennis Hopper, bio je to zabavan obiteljski film s hrpom uzbudljivih trenutaka, i sada je dobar kao i prije 30 godina.

8. Point Break

Point Break je najviše moguće film iz 90-ih, jer ne samo da glumi Keanu Reevesa, u kojem se pojavljuje sedam od 113 puta kada je rekao “woah” u filmu, već kombinira nevjerojatne akcijske scene Kathryn Bigalowe s ekstremnim sportovima.
Film je utjecao na odjeću za Noć vještica, jer se grupe odraslih iz godine u godinu oblače kao bivši predsjednici, a čak imamo i film sa Brzim i žestokim, jer je film o uličnim utrkama toliko sličan da bi se gotovo mogao vidjeti remake.

7. What About Bob?

Bill Murray bio je vlasnik 80-ih i njegov se uspjeh nastavio i u 90-ima, ali o jednom od njegovih najboljih filmova ne govori se dovoljno. What About Bob?, Koji ove godine puni 30 godina, trebalo bi spomenuti u istom dahu kao Dan mrmota i Progonitelji duhova, jer vidi kako Murray vreba svog terapeuta na odmoru. Bob na kraju provodi tjedne sa svojom obitelji, a ono što ga čini još boljim je to što njegovog terapeuta glumi Richard Dreyfuss, koji urnebesno polako gubi volju za životom.

6. The Addams Family

Obitelj Addams možda je najbolji film Tima Burtona koji nije režirao Tim Burton, jer je prepun redateljevih tropova, ali i gotički. Pod vodstvom Angelice Huston, film je izuzetno vjeran istoimenoj TV emisiji iz 1960-ih, ali dodaje i neke filmske plamene. Praktični učinci su genijalni i istina je da ih zaista više ne prave ovakvima.

5. Bill & Tedd’s Bogus Journey

Devedesete su možda bile desetljeće Keanu Reevesa, jer Bill & Tedd’s Bogus Journey je bio drugi film od Reevesa, dva udarca 1991. godine nakon Point Break-a, i to su bili prvi veliki filmovi desetljeća u kojima će glumiti. Bogus Journey je drugi u nizu, nakon Izvrsne avanture, i vjerojatno je najbolji u franšizi. Treći film uslijedio je gotovo 30 godina kasnije, što je samo dokaz nevjerojatne Reeves-renesanse koju trenutno proživljavamo.

4. Barton Fink

To je dokaz iznimne kreativnosti koju imaju braća Coen da su napisali Bartona Finka kad su imali spisateljski blok dok su radili na Millerovom prijelazu, što je jedna od činjenica koju o filmu niste znali.
Film je jedan od najdvosmislenijih filmova o braći Coen, a ljudi će tijekom sljedećih 30 godina nastaviti raspravu o tome o čemu se u filmu zapravo radi, što je u njemu i najveća stvar. Barton Fink osvojio je Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu, dokazujući da braća imaju više kreativnosti kad imaju spisateljski blok nego bilo tko drugi koji djeluje na 100%.

3. Cape Fear

S filmovima poput Bijesnog bika, Goodfellasa i Casina pod pojasom, Cape Fear šokantno je Martin Scorsese i film Roberta De Nira s najvećom zaradom koji su zajedno radili, navodi Box Office Mojo. Iako to nije najznamenitiji film na kojem je dvojac zajedno radio, ipak je to sjajan triler koji ne dobiva dovoljno pohvala i jedna je od najvećih transformacija kroz koju je De Niro prošao u ulozi od Taksista.

2. Hearts Of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse

U režiji Eleanor Coppola, supruge Francisa Forda Coppole, Hearts Of Darkness: A Movie Apoteka filma dokumentira nastanak vijetnamskog ratnog klasika Apocalypse Now. Film je imao izuzetno mučno snimanje, jer je trajao dvije godine i dok su snimali na lokaciji, doveo je do puno frustracije između ekipe i glumačke ekipe. Neke stvari koje su se dogodile tijekom produkcije zaista su nevjerojatne, a dokumentarac šokantno otkriva.

1. Terminator 2: Judgement Day

Terminator 2: Judgement Day, vremenski putujući znanstveno-fantastični ep, jedan je od najambicioznijih akcijskih filmova ikad snimljen, jer razvija radnju svog prethodnika i prepun je nevjerojatnih akcijskih scena koje ostaju uglavnom bez premca, čak i za današnje standarde.

Došavši prije nego što se James Cameron zaljubio u snimanje filmova u vodi, i puno prije nego što je postao opsjednut zelenim ekranima, praktični učinci Sudnjeg dana potpuno su strahopoštovajući, posebno scene u redateljevom kroju, u kojoj je T-800 vidio kako se popravlja. 10 Filmova Koji pune 30. godina 2021.

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...