Tuesday, May 21, 2024

10 Ne-tako-sjajnih filmova napravljenih od strane velikih redatelja

Share

- Advertisement -

Predstavljamo vam Listu 10 Ne tako sjajnih filmova napravljenih od strane velikih redatelja

Čak i najveći filmski stvaraoci nisu nepogrešivi. Režiser sa najoštrijim okom i najjasnijom kreativnom vizijom i najsnažnijom komandom u obliku još uvek može da se spusti u neke od zamki koji prave loš film.

Nikada ne možete biti potpuno sigurni šta će kliknuti sa publikom ili šta će kritičari gledati ili kako će se vaš film tumačiti, bez obzira koliko blisko gledate u svaki okvir tokom procesa montaže, tako da će uvijek biti granica pogreške.

10. Blackhat (Michael Mann, 2015)

Naziv: Blackhat (2015)
Zanr: Akcija, Drama, Krimi
Ocena: 5.4
Trajanje: 133 min
Rezija: Michael Mann
Uloge: Chris Hemsworth, Viola Davis, Wei Tang
Opis: Radnja filma je postavljena u svet globalnog cyber-kriminala, i govori o lovu na cyber-kriminalce…

 

9. Swept Away (Guy Ritchie, 2002)

Naslov: Swept Away (2002)
Ocjena: 3.6 (14,133)
Trajanje: 89 min
Žanr: Comedy , Romance
Jezik: English , Greek , Italian
MPAA Ocjena: R
Režija: Guy Ritchie
Scenario: Guy Ritchie , Lina Wertmüller
Glumci: Bruce Greenwood , Madonna , Elizabeth Banks , Michael Beattie , Jeanne Tripplehorn
Država: United Kingdom , Italy
Radnja:  Arogantna i razmažena Amerikanka Amber Leighton (Madonna) nije nimalo oduševljena odlukom svog supruga, bogatog Anthonyja “Tonyja” Leightona (B. Greenwood), da u društvu nekoliko prijatelja luksuznom jahtom krenu na krstarenje od Grčke do Italije. Unatoč nazočnosti starih prijateljica Debi (E. Banks) i Marine (J. Tripplehorn) te njihovih supruga Todda (M. Beattie) i Michaela (D. Thornton), nezadovoljna Amber zna da će se na krstarenju dosađivati. Nakon što joj duga sunčanja i trač partije s Debi i Marinom ubrzo postanu zamorni, Amber novu zabavu pronađe u maltertiranju posade broda predvođene susretljivim kapetanom (Y. Voyagis). Uz neprekidne prigovare kapetanovim pomoćnicima, neočekivano zadovoljstvo otkrije u otresanju na zgodnog, no pomalo grubog i sirovog mornara Giuseppea “Peppea” Esposita (A. Giannini). Amber poželi kratku vožnju čamcem, kojim upravlja Peppe. Međutim, ne slute da će im se motor ubrzo pokvariti, te da će se naći na pučini prepušteni na milost i nemilost moru…

8. The Counselor (Ridley Scott, 2013)

Naziv: The Counselor (2013)
Zanr: Drama, Krimi, Triler
Ocena: 5.8
Trajanje: 117 min
Rezija: Ridley Scott
Uloge: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz
Opis: Advokat se uvaljuje u velike probleme posto se umesa u trgovinu drogom.

7. Aloha (Cameron Crowe, 2015)

Naziv: Aloha (2015)
Zanr: Drama, Komedija, Romanticni
Ocena: 5.5
Trajanje: 105 min
Rezija: Cameron Crowe
Uloge: Bradley Cooper, Rachel McAdams, Emma Stone
Opis: Proslavljeni vojni placenik se vraca na mesto svog najveceg trijumfa u karijeri i ponovo povezuje sa davnom ljubavi, dok se neocekivano zaljubljuje u cuvarku koju mu je Avijacija dodelila.

6. Gigli (Martin Brest, 2003)

Naziv: Gigl (2003)
Zanr: Krimi, Komedija, Romanticni
Ocena: 5.5
Trajanje: 121 min
Rezija: Martin Brest
Uloge: Ben Affleck, Jennifer Lopez, Terry Camilleri, David Backus, Lenny Venito, Robert Silver

Opis: “Gigli” redatelja Martina Bresta je visokooktanska vruća romantična komedija u kojoj glavne uloge igraju Ben Affleck i Jennifer Lopez i koja će vas istinski zabaviti.

5. The Ladykillers (Coen brothers, 2004)

Naziv: The Ladykillers (2004) online sa prevodom
Zanr: Komedija, Krimi, Triler
Ocena: 6.2
Trajanje: 104 min
Rezija: Ethan Coen, Joel Coen
Uloge: Tom Hanks, Marlon Wayans, Irma P. Hall
Opis: Tom Hanks je kriminalac s opakim planom za pljacku kockarnice, a probleme mu stvara bakica koja nije tako bezopasna kao sto se cini.

4. Jack (Francis Ford Coppola, 1996)

Naslov: Jack (1996)
Ocjena: 5.8 (51,019)
Trajanje: 113 min
Žanr: Comedy , Drama , Fantasy
Jezik: English , Spanish
MPAA Ocjena: PG-13
Režija: Francis Ford Coppola
Scenario: James DeMonaco , Gary Nadeau
Glumci: Robin Williams , Diane Lane , Brian Kerwin , Jennifer Lopez , Bill Cosby
Država: United States
Radnja:  Bračnom paru Karen (D. Lane) i Brianu Powellu (B. Kerwin) rodio se sin Jack nakon što je Karen bila samo dva mjeseca u drugom stanju. Jack (R. Williams) je zdravo dijete, ali njegovo tijelo stari četiri puta brže no što je to normalno. S deset godina on je po svom mentalitetu i ponašanju i dalje desetogodišnje dijete, no velik je i izgleda kao četrdesetogodišnji muškarac. Majka je bila protiv toga da ga upišu u školu, jer se bojala da će ga druga djeca zafrkavati. Zato je do desete godine Jacka odgajao privatni učitelj Lawrence Woodruff (B. Cosby). I on i Jackov otac drže da je sad došlo vrijeme da Jack, koji uopće nije izlazio iz kuće, krene s drugom djecom u peti razred. Majka se napokon s tim složi i Jacka odvedu u školu. Njegova učiteljica gospođica Marquez (J. Lopez) primi ga vrlo lijepo, no djeca su zbunjena, a neka ga i otvoreno ismijavaju. U početku će biti mnogo problema s tim desetogodišnjakom koji se brije, no postepeno će djeca otkriti da koji put nije loše ako desetogodišnjak izgleda kao četrdesetogodišnjak…

3. Alexander (Oliver Stone, 2004)

Naziv: Alexander (2004)
Zanr: Akcija, Avantura, Biografija
Ocena: 5.5
Trajanje: 175 min
Rezija: Oliver Stone
Uloge: Colin Farrell, Anthony Hopkins, Rosario Dawson
Opis: Grcki general Ptolomej (A. Hopkins) svojim ucenicima odluci ispripovedati pricu o zivotu i delu slavnog Aleksandra Velikog. Legendarni makedonski kralj, vojskovodja i osvajac sin je odvaznog kralja Filipa Drugog (V. Kilmer) i prelepe epirske princeze Olimpijade (A. Jolie). Unatoc medjusobnoj netrpeljivosti roditelji su decaku osigurali najbolje obrazovanje pod paskom slavnog atenskog filozofa Aristotela (C. Plummer), koji je Aleksandru usadio sklonost prema muzici i poeziji, te u njemu razvio osecaje hrabrosti i casti.

2. 1941 (Steven Spielberg, 1979)

Naslov: 1941 (1979)
Ocjena: 5.8 (28,197)
Trajanje: 118 min
Žanr: Action , Comedy , War
Jezik: English , Japanese , German , Spanish
MPAA Ocjena: PG
Režija: Steven Spielberg
Scenario: Robert Zemeckis , Bob Gale , Robert Zemeckis
Glumci: Dan Aykroyd , Ned Beatty , John Belushi , Lorraine Gary , Murray Hamilton
Država: United States
Radnja: Hysteria grips California in the wake of the bombing of Pearl Harbor. An assorted group of defenders attempt to make the coast defensible against an imagined Japanese invasion, in this big budget, big cast comedy.

1. Death Proof (Quentin Tarantino, 2007)

Naziv: Death Proof (2007)
Zanr: Triler
Ocena: 7.1
Trajanje: 1h 53min
Rezija: Quentin Tarantino
Uloge: Kurt Russell, Zoë Bell, Rosario Dawson
Opis: Kaskader Mike (K. Russell) ne može zatomiti svoje psihopatske porive: opsjednut je mladim djevojkama koje se izazovno ponašaju, te ih slijedi, fotografira i na kraju ih ubije svojim golemim automobilom. Tako se u teksaškom Austinu sprijatelji s djevojkama koje izlaze u tamošnji noćni klub. Nakon nekoliko plaćenih pića i zavodljivog plesa, Mike će krenuti u svoju ubojitu akciju. Isto tako, u gradiću Lebanon u Tennesseeju pronalazi grupu djevojaka koje rade kao glumice i kaskaderke u B-filmovima. Vidjevši ih kako se provode u jurećem automobilu, ni ovaj put neće moći odoljeti da ih ne pokuša ubiti…

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave