Monday, July 8, 2024

150 miligrama – La fille de Brest 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

150 miligrama (2016)
La fille de Brest

Žanr: Drama
Godina 2016
Redatelj: Emmanuelle Bercot
Producent: Emmanuelle Bercot, Emmanuelle Bercot
Glavne uloge: Benoît Magimel, Patrick Ligardes, Philippe Uchan
Trajanje filma: 02:08:00
Datum izlaska: 18.09.2017 (svjetska premijera)
U kinima od : 20 May 2017
B i H 11.01.2018.
Hrvatska 11.01.2018.
Srbija 11.01.2018.

Evo filma koji se bavi likovima i radom glumaca, koji predstavlja složenost protagonista i ubacuje očaravajuću emociju na prikazane događaje. Govorimo o “La fille de Brest” (u Portugalu: “150 miligrama”), kinematografski rad inspiriran epizodama i stvarnim događajima. Borbom Irène Frachon ( Sidse Babett Knudsen ) koja se borila za dokazivanje i otkazivanje posredničkih nuspojava. Lijek proizveden i prodavan od Servierovih laboratorija. Dotični lijek uzrokuje bolest srca, iako je trgovan više od trideset godina, a propisao ga je značajan broj stručnjaka. Priča počinje u aprilu 2009. i prati niz epizoda koje su obilježile ovu zamršenu borbu između Irène i velike farmaceutske kompanije. Svi volimo dobru borbu između Davida i Golijata (osim ako nismo u grupi poslednjih). Emmanuelle Bercot je svjesna toga i razotkriva događaje u “La fille de Brest” iz perspektive Irene Frachona. Pulmologa koji započinje herkulovsku bitku.

Ova situacija vodi do Sidse Babett Knudsen(Irène Frachon), jedan prevodilac koji je sinonim za pouzdanost, gotovo uvijek istaknuta, a glumica tumači gledatelja prekrasnim tumačenjem. Sidne Babett Knudsen impresionira čovječanstvo i osjetljivost na ovu ženu živahne i emocionalne osobnosti. Ona misli prije svega o dobrobiti i sigurnosti njezinih pacijenata. Ona je liječnica u bolnici s malim statusom, ona nije istraživačica, ali to je ne sprječava da se bori za svoje ciljeve, naprotiv. Emmanuelle Bercot ne zanemaruje razvoj različitih aspekata ovog liječnika, bilo da je riječ o supruzi i majci, ili njegovoj strani pulmologa i kolege. Irène ima odnos bliskosti s mužem i djecom, a prebivalište ove obitelji pojavljuje se kao prostor u kojem prevladava sklad i lakoća. U bolnici u Brestu, Irène mora pomiriti borbu na brojnim bojištima, bilo da se bori s pacijentovim bolestima ili sudjeluje u istraživanju kako bi potkrijepila štetne učinke Mediatora.

Dinamika Irène s kolegama i pacijentima izložena je i razvijena na učinkovit i vjerodostojan način. Među Ireneovim pacijentima je Corinne (Isabelle de Hertogh). Bolesnik koji pati od astme i srčanih problema, koji se kreće s poteškoćama i ima veću težinu. Isabelle de Hertogh uspijeva izraziti poteškoće ove žene i doprinosi da Emmanuelle Bercot dodjeljuje ljudsku dimenziju figurama koje se pojavljuju u statistikama vezanim za žrtve Mediatora, dok s Corinne imaju veliku ulogu u parceli. Antoine Le Bihan ( Benoît Magimel) je Ireneov kolega koji je istaknutiji.

Antoine Le Bihan je liječnik koji je manje istraživać i zastrašujući nego Irène, koji se mora suočiti s nizom neuspjeha i rješavati slučaj koji nadilazi njegova početna očekivanja. Benoît Magimel naglašava ogromno saučesništvo između Antoine i Irène, ali i ono što ujedinjuje i razdvaja te likove, kako se bave pritiscima medija, diskreditacijom nekih kolega i snagom Serviera. Napominjemo da je Antoineova studija prvobitno diskreditirana, a “La fille de Brest” pokazuje paradigmatično da se Irène i njezini kolege suočavaju s nekoliko teških protivnika. Čini se da je Medijator uzrok smrti ili srčanih bolesti nekoliko Ireninih pacijenata. Problem je što dokazivanje štetnih učinaka ovog lijeka nije lak zadatak, nešto što “La fille de Brest” pokazuje vrlo dobro.

Zvučni zapis naglašava napetost i dramu nekoliko scena. Filmska kamera pogoršava pažnju Emmanuelle Bercotu prema likovima. Redatelj pokazuje sposobnost da izloži ono što želi, to jest borba Irena Frachona za obraniti bolesnike i dokazati i prijaviti perverzne nuspojave Medijatora. Iako imamo nekoliko komplikacija za distribuciju, ne možemo ni skrivati ​​da sve ne funkcionira uvijek u “La fille de Brest”. Osobito onu pre linearnu i predvidljivu narativnu strukturu koju Emmanuelle Bercot utire u filmu.

Međutim, fascinantna ljudska dimenzija uključuje značajan dio glavnih i sekundarnih likova, nešto što doprinosi tome da se ističu neki tumači. Uzmite slučaj Brune (Ireneov muž, Patrick Ligardes), razborit i zamišljen pojedinac koji dopušta jačanje sklada koja postoji unutar kuće protagonista, ili Catherine Haynes (Myriam Azencot), određenog epidemiologa koji se uključuje u istrazi protiv Mediata.

Ne možemo zaboraviti Arsène Weber ili “père Noël”, inicijalno misteriozni lik koji pridonosi pronaći smijeh ” Svi predsjednikovi muškarci ” u “La fille de Brest”. Također, “Insajder” dolazi u naše sjećanje, ali kao superiorni oblik Michael Manna prikazivao je borbu koju je pojedinac vodio protiv duhanske industrije. Međutim, hvalimo se na učinkovit način kojim Emmanuelle Bercot izbjegava pasti u čvorove medicinske drame. Koju možemo vidjeti u raznim televizijskim serijama.  Režiser stvara nešto što može privući našu pozornost i ukoriti naše emocije. Pogotovo zato što vjerujemo u likove i njihovu borbu. Ali i za zadovoljstvo promatranja glumaca kao što su Sidne Babett Knudsen, Benoît Magimel i Myriam Azencot da računaju na izuzetne performanse . U međuvremenu, servierovi predstavnici rijetko dobivaju važnost. Iako je cilj Emmanuelle Bercot prije svega da objasni put Irène Frachona i vlastitu ličnost ove žene.

Borba jedne žene s Golijatom industrije

To je film koji se ne pretpostavlja kao feminist, već više doprinosi uzroku nego mnogi pamfletni radovi. Emmanuelle Bercot ostavlja gledatelja relevantnom protagonistu, punom života, obdarenom kompleksnošću, koji se smije, plače, voli , propušta, postiže dostignuća, bori se za svoje vrijednosti i pokazuje osjećaj etike vrijedne pohvale. Suočeni smo s kinematografskim djelima koja se preporučuju, uz efikasan argument, dobrim likovima i interpretacijom Sidse Babett Knudsen (Inferno 2016) (nešto što se ne može ponoviti. To čini geste i izraze koji se umataju u Irène i izgledaju prirodno. Doprinosi tako da govori protagonista izgledaju kao istiniti i podignu (vrlo) ovaj kinematografski rad.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:

Titlovan Trailer Filma:

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave