Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaA Hologram for the King (2016) Recenzije Filmova

A Hologram for the King (2016) Recenzije Filmova

- Advertisement -

A Hologram for the King (2016)

Žanr: Komedija, Drama
Godina 2016
Redatelj: Tom Tykwer
Glavne uloge:  Tom Hanks, Sarita Choudhury, Ben Whishaw
Trajanje filma : 01:38:00
Datum izlaska :    28 April 2016 (Germany)Propali američki biznismen putuje u Saudijsku Arabiju kako bi prodao svoju ideju i zamisao tamošnjem bogatom tajkunu.

Otegla se ova nenamjerna pauza, ali ne krivite mene jer jednostavno suša je u svijetu noviteta, a i rijetko se šta stigne pogledati, pa sam odlučio sve to da prekinem ovim jednim, relativno nepoznatim filmom.

Čak i ja se nisam toliko interesirao za film, nisam čak ni najavu pogledao, jer mi je nekako uvijek stajao na periferiji, ali ‘ajde rekoh glumi tu Hanks, on rijetko bira pogrešne stvari i upustim se ja sinoć u ovu čitavu priču. Riječ je o onim ”feel-good” filmovima koji igraju na kartu emocije i simpatije glavnog lika koji je trebao, uslovno rečeno, otići negdje daleko, u ovom slučaju u Saudijsku Arabiju, kako bi se spoznao i shvatio šta želi. Poznata premisa, a razrada pomalo aljkava i nedorečena, tako da smo u konačnici dobili jedan zanemariv film za kojeg vjerujem da ga nećete pogledati, osim ako niste neki vatreni, zaluđeni fan ovog glumca. Tu i tamo smještena je pokoja simpatična šala, kraj filma je zapakovan u jednu finu pouku, no to nije dovoljno da vas zaintrigira te da vas makne od stanja ravnodušnosti. Film je baziran na popularnoj knjizi i oni koji su čitali izvorno djelo, također su poprilično razočarani oni što se predstavilo na ekranu, no i ja koji nisam imao priliku, smatram da je ”A Hologram for the King” jedna komedija s dosta potencijala koju su ugušile dijalozi i scene pune predrasuda i tipične ”Trumpovske” Amerike. U svoj toj zbrci se nažalost našao i Hanks, glumac kojeg je nemoguće mrziti ali zato možemo zaboraviti film u kojem je glumio, pa vam zato preporučujem da se ne bakćete plaho ovim ostvarenjem jer nije vrijedno toliko vašeg vremena i pažnje.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,3/10 a na Tomatoesima solidnih 69%. Tom Tykwer je reditelj filma, porijeklom iz Njemačke, koji se proslavio trilerom ”Run, Lola, Run”, a ima iza sebe naslove tipa ”Princeza i ratnik”, ”Atlas Oblaka”. ”Heaven”, ”Parfem: Povijest jednog ubojice”, ”Međunarodna prijevara” i sl. U Americi je zaradio malih 4 i nešto miliona.

Nećemo uzeti za zlo ovo ni Hanksu, niti reditelju jer po njegovoj bogatoj biografiji još imamo prostora da mu oprostimo za propuste. Ovo je jedan propust, ali nikako katastrofalni i nikako ne može biti kandidiran za najgori ove godine, ali ajmo ga samo zanemariti, kao da se nije ni desio.

Ocjena:5/10

- Advertisement -