Saturday, February 27, 2021

Are You Here – Jesi li tu? (2013) Recenzija Filma

Are You Here (2013)

Žanr Komedija, Drama
Godina: 2014
Redatelj:  Matthew Weiner
Glavne uloge:   Owen Wilson, Zach Galifianakis, Amy Poehler
Trajanje filma : 01:54:00
Datum izlaska : 22 August 2014 (Latvia)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADva prijateljstva iz djetinjstva odlaze zajedno na put u kojem bi jedan od njih, Ben, preuzeo ostavštinu svoga oca.

Za loše dane kada vas skoro ništa ne može oraspoložiti, a vani je hladno pa je i boravak u prirodi uzaludan, jedino preostaje da se pozabavite filmom. I mislim da vas iz takvog stana djelimično može izvući jedino i loš film koji je tu da vas zabavi a jedan takav koji mi pada na pamet su ‘Transformers’i.

Film odmah u početku tri plusa; prije svega, tematika kojom se bavi a koja mene zanima i izgleda mi zanimljivo, zatim glumci, a ovo se odnosi na Galafianakisa i Poehler, te činjenica da je komedija. Kada zbroijte ta tri plusa, končani rezultat bi trebalo biti nešto urnebesno, kvalitetno i zanimljivo, no nešto se u zbranjanju poremetilo jer rezultat izgleda ovako: DOSADNO! Za skoro dva sata, koliko film traje, ja sam vodio borbu. Pitate se s kim? Pa sa snom jer umalo da ne zaspim uz ovaj, jedan od ubjedljivo najdosadnijih filmova godine. Ima on zanimljive i humorne momente, Galafianakis je kao i inače komičan, pa i sama Poehler, a Wilson uvijek iritantan i nikako stvoren za komedije, i sve bi oprostio da sam ga gledao barem uz osmijeh ili zadovoljstvo što je priča o prijateljstvu iz djetinjstva ispričana na pravi način, no nije. I oprostio bih mu da je u pitanju makar drama, drama sa poentom i smislom, no film je, uz sve nabrojano, samo trošak talenata i uloženog novca. Pošto se smatra kao ‘road-trip’ film, dakle film čija se radnja gotovo cijelo vrijeme odvija na putu, mislim da ćete, budete li u potrazi za tim filmom, naći nešto mnogo bolje nego što je ovo ‘Jesi li ovdje’ ostvarenje.

Ocjena na IMDb.com mu je niskih 5,3/10 a na Tomatoesima još nižih 7%. Film je u svjetskim kinima zaradio nešto blizu 20 hiljada dolara, tako da smo svjedoci još jednog propalog filma. Reditelj filma je Matthew Wiener, poznat kao kreator serije ‘Mad Men’.

‘Are You Here’ je super-površan film bez imalo humora i bez imalo drame, samo film koji se odvija tu pred vašim očima a vi nećete biti zaintrigirani toliko da vidite šta će se desiti na samom kraju.

Ocjena:3/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU