Thursday, October 21, 2021
HomeDramaAshes in the Snow (2018) Recenzija Filma

Ashes in the Snow (2018) Recenzija Filma

-

Ashes in the Snow (2018)

Žanr: Drama | Historija | Romansa
Godina: 2018
Redatelj: Marius A. Markevicius
Producent: Ben York Jones, Ben York Jones
Glavne uloge Glumci: Bel Powley, Sophie Cookson, Jonah Hauer-King
Zemlja: Lithuania | USA
Trajanje filma: 01:38:00
Datum izlaska: 12.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :

Prošle su dvije godine otkako sam pročitao roman Ruta Sepetys Between Shades of Gray. Jednu od najosjetljivijih i najtežih knjiga za čitanje. Dakle, kad sam čuo da je bio prilagođen filmu, bio sam prilično uzbuđen što ga vidim. Nažalost, Ashes in the Snow – gdje su promijenili naslov kako bi izbjegli konfuziju s nizom Fifty Shades – je razočaranje.

Ashes in the Snow Filmske Recenzije

Postavljena je 1940-ih, priča prati Linu (Bel Powley), šesnaestogodišnju litvansku djevojku koja se priprema za umjetničku školu, prve susrete i sve što ljeto može ponuditi. Ali jedne noći, sovjetska tajna policija je ušla u njezinu kuću i njezina majka, Elena (Lisa Loven Kongsli), njezin mlađi brat Jonas (Tom Sweet), i ona su deportirani u sovjetski radni logor.

Ashes in the Snow vjerojatno ima važnu priču, jer sam siguran da većina ljudi nije svjesna strahota koje je Staljin počinio tijekom Drugog svjetskog rata – osobno nikada nisam čuo za ovu stranu rata, što je litvansko stanovništvo moralo izdržati , prije nego što sam pročitao knjigu – a film govori o zločinima i okrutnosti. Međutim, iako je edukativna i uspijeva biti inspirativna priča o snazi ​​ljudskog duha, priča nije dovoljno uvjerljiva da vas zanima dok se vuče na mnogo mjesta i fokusira se na mnoge teme neko vrijeme samo da bi zaboravili, uskoro im nedostaje emocionalni utjecaj romana.

Likovi

Srećom, lik Line se ponaša malo bolje, a njezin luk je najzanimljiviji dio filma. Ide od naivne djevojke čija je djetinjska nevinost bila razbijena na jaku i otpornu mladu ženu koja pronalazi način da nastavi u takvim bijednim okolnostima. Svidio mi se kontrast s njezinom majkom koja slabi kako se priča razvija. Nije mi se svidjela njezina romansa s Andriusom (Jonah Hauer-King), još jednim zatvorenikom u logoru, budući da se njihov odnos događa iznenada, bez mnogo nagomilavanja — iskreno, ne shvaćam zašto se nisu više usredotočili na to umjesto gubljenja vremena s mnogim drugim subjektima.

Međutim, romantika nije bila toliko razočaravajuća kao što je Nikolaj Kretzsky (Martin Wallström), mladi sovjetski vojnik, jedini suosjećajni lik na ruskoj strani. Problem s njim je u tome što ima tako iznenadnu promjenu koja se čini neumjesnom – ne sjećam se da se to događa u knjizi, ali možda sam u krivu – i čini suosjećajnu osobu još jednom prezrivom. Toliko me ljuti jer je ovaj lik imao toliko potencijala i jednostavno su ga odbacili.

Zaključak:

Predstava iz Bel Powleya je neujednačena. Ona je najmanje drvena na početku filma, izgleda zbunjeno i pokazuje vrlo malo emocija. Međutim, kako lik raste, njezina izvedba postaje sve snažnija i na kraju je vrlo uvjerljiva dok uspijeva prenijeti snagu, emocije i hrabrost svog karaktera. Od podržavajuće ekipe dobivamo najbolje izvedbe. Lisa Loven Kongsli je izvrsna kao Linina majka, a Martin Wallström je fantastičan kao sovjetski vojnik. IMDB Ocjena Filma: 6/10

Trailer Filma:

Rezime - Sažetak

Predstava iz Bel Powleya je neujednačena.Međutim, romantika nije bila toliko razočaravajuća.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Ostanite Povezani

210FansLike
6,479FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest posts