Tuesday, May 17, 2022
HomeDramaAshes in the Snow (2018) Recenzija Filma

Ashes in the Snow (2018) Recenzija Filma

-

Ashes in the Snow (2018)

Žanr: Drama | Historija | Romansa
Godina: 2018
Redatelj: Marius A. Markevicius
Producent: Ben York Jones, Ben York Jones
Glavne uloge Glumci: Bel Powley, Sophie Cookson, Jonah Hauer-King
Zemlja: Lithuania | USA
Trajanje filma: 01:38:00
Datum izlaska: 12.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :

Prošle su dvije godine otkako sam pročitao roman Ruta Sepetys Between Shades of Gray. Jednu od najosjetljivijih i najtežih knjiga za čitanje. Dakle, kad sam čuo da je bio prilagođen filmu, bio sam prilično uzbuđen što ga vidim. Nažalost, Ashes in the Snow – gdje su promijenili naslov kako bi izbjegli konfuziju s nizom Fifty Shades – je razočaranje.

Ashes in the Snow Filmske Recenzije

Postavljena je 1940-ih, priča prati Linu (Bel Powley), šesnaestogodišnju litvansku djevojku koja se priprema za umjetničku školu, prve susrete i sve što ljeto može ponuditi. Ali jedne noći, sovjetska tajna policija je ušla u njezinu kuću i njezina majka, Elena (Lisa Loven Kongsli), njezin mlađi brat Jonas (Tom Sweet), i ona su deportirani u sovjetski radni logor.

Ashes in the Snow vjerojatno ima važnu priču, jer sam siguran da većina ljudi nije svjesna strahota koje je Staljin počinio tijekom Drugog svjetskog rata – osobno nikada nisam čuo za ovu stranu rata, što je litvansko stanovništvo moralo izdržati , prije nego što sam pročitao knjigu – a film govori o zločinima i okrutnosti. Međutim, iako je edukativna i uspijeva biti inspirativna priča o snazi ​​ljudskog duha, priča nije dovoljno uvjerljiva da vas zanima dok se vuče na mnogo mjesta i fokusira se na mnoge teme neko vrijeme samo da bi zaboravili, uskoro im nedostaje emocionalni utjecaj romana.

Likovi

Srećom, lik Line se ponaša malo bolje, a njezin luk je najzanimljiviji dio filma. Ide od naivne djevojke čija je djetinjska nevinost bila razbijena na jaku i otpornu mladu ženu koja pronalazi način da nastavi u takvim bijednim okolnostima. Svidio mi se kontrast s njezinom majkom koja slabi kako se priča razvija. Nije mi se svidjela njezina romansa s Andriusom (Jonah Hauer-King), još jednim zatvorenikom u logoru, budući da se njihov odnos događa iznenada, bez mnogo nagomilavanja — iskreno, ne shvaćam zašto se nisu više usredotočili na to umjesto gubljenja vremena s mnogim drugim subjektima.

Međutim, romantika nije bila toliko razočaravajuća kao što je Nikolaj Kretzsky (Martin Wallström), mladi sovjetski vojnik, jedini suosjećajni lik na ruskoj strani. Problem s njim je u tome što ima tako iznenadnu promjenu koja se čini neumjesnom – ne sjećam se da se to događa u knjizi, ali možda sam u krivu – i čini suosjećajnu osobu još jednom prezrivom. Toliko me ljuti jer je ovaj lik imao toliko potencijala i jednostavno su ga odbacili.

Zaključak:

Predstava iz Bel Powleya je neujednačena. Ona je najmanje drvena na početku filma, izgleda zbunjeno i pokazuje vrlo malo emocija. Međutim, kako lik raste, njezina izvedba postaje sve snažnija i na kraju je vrlo uvjerljiva dok uspijeva prenijeti snagu, emocije i hrabrost svog karaktera. Od podržavajuće ekipe dobivamo najbolje izvedbe. Lisa Loven Kongsli je izvrsna kao Linina majka, a Martin Wallström je fantastičan kao sovjetski vojnik. IMDB Ocjena Filma: 6/10

Trailer Filma:

Rezime - Sažetak

Predstava iz Bel Powleya je neujednačena.Međutim, romantika nije bila toliko razočaravajuća.
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts

Predstava iz Bel Powleya je neujednačena.Međutim, romantika nije bila toliko razočaravajuća.Ashes in the Snow (2018) Recenzija Filma