Tuesday, April 13, 2021

Back Roads (2018) Recenzija Filma

Back Roads (2018)

Žanr: Triler | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Alex Pettyfer
Producent: Tawni O’Dell, Tawni O’Dell, Adrian Lyne
Glavne uloge: Juliette Lewis, Jennifer Morrison, Robert Longstreet, Nicola Peltz
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:41:00
Datum izlaska: 20.04.2018 (svjetska premijera)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Što može biti gore od misli da je udaranje osobe drugi način izražavanja ljubavi prema njima? Kada verbalno, fizičko, pa čak i seksualno zlostavljanje dolazi od nekoga tko ima za cilj zaštititi jedinstvo obitelji, to jednostavno uništava zdravu obiteljsku vezu. Da bi mogli zaustaviti ova previranja koja će uskoro napredovati u posljednji stadij raka, trebala bi se održati duga rasprava koja bi trebala započeti prihvaćanjem hitnosti slučaja.

Back Roads Filmske Recenzije

Ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put bio toliko zaokupljen jednim određenim filmom da više nisam mogao kontrolirati vlastite emocije. Film ” Back Roads ” uspijeva isporučiti priču koja mi je bila potrebna ne samo kao filmski kritičar, nego kao gledatelj zainteresiran za temu. Temeljen na romanu Tawnija O’Della, u režiji prvog redatelja Alexa Pettyfera, koji također igra glavnu ulogu, film se bavi bolnom temom i dokazuje svoje mjesto u povijesti filma. Trebalo mi je vremena da obradim i analiziram film i ono o čemu on govori. Zbog toga svi razmišljamo o tome kako smo nemoćni suočeni s nepravdom kojom se mnoge obitelji svakodnevno suočavaju. A ipak, ne činimo ništa da ga zaustavimo.

“Povratak na ceste” govori o jednoj razbijenoj obitelji. Harley (Alex Pettyfer) pokušava se brinuti o svoje tri mlađe sestre dok im majka služi vrijeme u zatvoru. Ne znamo mnogo o tome što se dogodilo s obitelji i zašto je majka (Juliet Lewis) odlučila povući okidač. Rane obitelji krvare i ne mogu se uskoro izliječiti. Mnoga neodgovorena pitanja pogoršavaju situaciju. Samo se osoba s hladnim živcima može nositi s tom situacijom. U filmu se ne susrećemo s nasilnim ocem obitelji, ali susrećemo se s teškim i razornim posljedicama onoga što je učinio obitelji kojoj će trebati godine da se vrate na noge. Ako ikad.

Harley

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Harley radi u lokalnoj prodavaonici prehrambenih proizvoda, pomažući klijentima da rasporede svoju robu u torbe. On pada na udatu ženu Callie (Jennifer Morrison) koja je njegova suradnica i starija je od njega. Čini se da joj ne smeta afera s njim, iako zadržava svoje granice. Harleyjeva sestra Amber ima nekontroliranu narav zbog zlostavljanja njezina oca. Druge dvije sestre – Misty i Jody također su postale žrtve oštećene obitelji, čak i ako još ne shvaćaju pravi stupanj štete.

Na uvodnoj sceni filma nalazimo Harleyja koji sjedi pred istražiteljem koji ga pita za ubojstvo koje se dogodilo. Uskoro ćemo se upoznati s novom žrtvom Altmeyerove obitelji i tek ćemo otkriti uzrok, kao i lanac događaja koji su doveli do tog užasnog trenutka. Kako se priča odvija, gledatelj saznaje da se u ovoj obitelji događa previše stvari, koje su prisiljene suočiti se s istinskim srceparajućim posljedicama nasilnog odnosa koji je ostavio nepovratan trag na svakoga u obitelji.

Harley je bogato pisan lik. Njegova majka Bonnie, sestre Amber, Jody i Misty su likovi za koje ćete stalno navijati. Osjetit ćete njihovu bol, vrisak njihovih srca i razloge zbog kojih su učinili ono što su učinili ili svoju odluku da nastave nositi tu traumu tijekom svog života. Na primjer, djeca nikada nisu vidjela nikakav normalan odnos i ne razumiju koliko su oštećena. Neprekidno gledaju jedni druge postavljajući pitanja: “Zašto mama nije zaustavila našeg oca kad nas je udario ili seksualno uznemiravao?” Bonnieev odgovor je srceparajući: “Kako si ikada mogao nekome tako nešto tražiti?”

Zaključak:

Sveukupno, to je emocionalno utjecajna obiteljska drama koja se razvija oko obiteljskog zlostavljanja, načina na koji se postupa, stajališta žrtava i onoga što se može učiniti kako bi se to spriječilo. Također postavlja vrlo važno pitanje: ako se ništa ne može popraviti, kako pomoći obitelji ući u put ozdravljenja? Koje mjere treba poduzeti kako bi se uklonio njihov temeljni uzrok? I ako je uzrok nestao, ali se simptomi tragedije još uvijek pojavljuju, kako to ukloniti? Kroz apsolutno snažne izvedbe cijelog sastava, Alex Pettyfer je “Back Roads” jedan od najboljih filmova koje sam vidio i vjerojatno isto vrijedi i za vas.

On pruža uvid u obiteljsku tragediju i zlostavljanje bez zlouporabe samog koncepta. Sve što se nudi u filmu je na mjestu. Pokazane emocije su nužne, a važan je i trenutak povrata. To je tužna priča koja dotiče svaku obitelj koja prolazi kroz istu noćnu moru. I u slučaju da ste jedan od njih, možda je najbolje da se držite podalje od njega da ne ogrebete ranu koja je možda počela zacjeljivati. IMDB Ocjena Filma: 7.2/10

Trailer Filma Back Roads:


PRVI DOJAM

Back Roads 2018 pruža uvid u obiteljsku tragediju i zlostavljanje bez zlouporabe samog koncepta. Sveukupno, to je emocionalno utjecajna obiteljska drama koja se razvija oko obiteljskog zlostavljanja, načina na koji se postupa, stajališta žrtava i onoga što se može učiniti kako bi se to spriječilo.

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

Dan za DA – Yes Day (2021) RECENZIJA Filma

Allison (Jennifer Garner - Peppermint, 13 Going on 30 itd.) I njezin suprug Carlos...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU