Sunday, February 28, 2021

Backcountry (2014) Recenzija Filma

Backcountry (2014)

Žanr:  Drama, Horror, Thriller
Godina 2014
Redatelj:  Adam MacDonald
Glavne uloge:  Missy Peregrym, Eric Balfour, Nicholas Campbell
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska :   20 March 2015 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradski zaljubljeni par odlaze duboko u šumu kako bi proveli par dana odmarajući ali nađu se na teritoriji velikog crnog predatora.

Iako smo ove godine imali jedan horor o medvjedima ‘Grizzly’, sa poznatim glumcima u glavnim ulogama, film je ispao jako loš, čak štaviše, jedan od najgorih pokušaja da se napravi horor sa ovim predatorom. Utjehu sam našao u najavi novog hororca sa velikim crnim medom.

Radnja se vrti oko zaljubljenog para koji odlazi u nacionalni zaštićeni park kako bi zajedno proveli vikend i odmorili od buke i stresa u grad. Film je navodno rađen prema istinitoj priči što je i moguće, ne poričem, ali kad se sjetim da su rekli za horor ‘The Possesion’ da je rađen po istinitoj priči, a zapravo u pozadini priče stoji nešto sasvim drugo, onda se ne oslanjate puno na tu istinitost i samo nastavite gledati film. Na početku želim da odmah znate da nije u pitanju nikakav horor i ne znam zašto su ga u taj žanr svrstavali, kada ne nosi sa sobom ništa strašno niti sablasno, ali su vjerovatno uvjetovani par scenama krvi i malo akcije pa eto da ne bude napeta dramica sa medvjedom, neka bude horor. A zapravo u pitanju je napeta dramica i to ona koja pred kraj, odnosno u zadnjoj četvrtini filma odjednom ima i zaplet i vrhunac i rasplet, sa nešto malo akcije i uzbudljivih scena i to je to. Ono što film po strani, na silu pokušava, jeste da stvori emotivne i sentimentalne scene, no uz likove kao ove, zbog čijih postupaka film možemo nazvati glupim, sumnjam da iko može razviti tu stranu empatije. Jednostavno scenarij ih čini takvima da u par navrata pomislimo da bi se mi bolje snašli u njihovoj situaciji nego oni sami. Nije loš ni sam kraj film, čime su iznenada na normalan i upečatljiv način zaključili priču o napadu crnog predatora, ali i pored toga, mislim da bi ste trebali zaobići ‘Backcountry’.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,1/10 a na Tomatoesisma odličnih 88%. Ne znam na osnovu čega. Reditelj filma je Adam MacDonald kojem je ovo filmski debi. Nema podataka o zaradi.

‘Backcountry’ je ništa više nego eksperimentalni proboj reditelja u svijet filma i horora gdje je nažalost pao pod utjecaj ne nužne objektivnosti da osiromaši film strašnim scenama i time ga učini primamljivijim, realističnijim i kvalitetnijim, ali ga je učinio samo dosadnim i zaobilaznim.

Ocjena:4/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU