Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaBefore We Go (2015) Recenzija filma

Before We Go (2015) Recenzija filma

- Advertisement -

 

Before We Go (2015)

 

- Advertisement -

Žanr : Comedy, Drama, Romance
Redatelj : Chris Evans
Glavne uloge :  Chris Evans, Alice Eve, Emma Fitzpatrick
Trajanje filma : 01:34:00
Datum izlaska :   21 July 2015 (USA)Dva poptuna stranca zaglave na najvećoj četvrti na svijetu u jednoj noći koja će zauvijek promijeniti njihove živote.

Trajala je neka nenamjerna pauzica između mene i filmova ali sinoć je prekinuta na nagovor prijatelja iz Sanskog Mosta koji me skoro pa natjerao da pogledam ovaj film. Pljuštale su sve same pohvale pa sam pogledao i najavu i kontam, zašto da ne?

Radnja počinje u New Yorku, na željezničkoj stanici, kada se sreću dva potpuna stranca, Nick, koji svira saksofon i čitavu noć isprobava materijal za nastupajuću audiciju ali to je samo početak njegove priče i Brooke, koja žuri na voz za Boston ali kada zakasni bit će prinuđena naći drugo riješenje. Oni započinju razgovor, on joj nudi izlaz iz situacije i tako kreće sve. Sam uvod i početak djelovao mi je i suviše prefinjeno i tipično pa sam pomislio da nam dolazi još jedna predvidljiva romantična priča bez sjaja i ikakvog značaja, ali opet u drugu ruku, kontam, pa ne mogu sve biti tako jednodimenzionalne i koje za cilj imaju samo jedan tip publike i bio sam u pravu jer sam se iz minute u minutu uvjeravao u fino osvježenje koje nam je došlo uz dovoljan broj preokreta, dopadljive likove, realistične dijaloge i odličan završetak. Iako u par trenutaka film gubi dodir sa stvarnošću pa se odaje onim sladunjavim, nepotrebnim momentima iz romantičnih priča, u suštini je ovo jedan film koji savršeno razumije odnose, kako između ljudi inače, tako i one između muškarca i žene i veze i nesretne ljubavi i to odlična interpretira. Chris Evans mi nikada nije djelovao kao kvalitetan glumac koji zna raditi ispred kamere a kamoli iza nje, ali ovdje se pokazao kao pravi umjetnik u oba slučaja i kao glumac koji više ne djeluje iritantno a ovaj put zahvalimo njegovoj ulozi. Njegova kolegica Alice Eve mi se činila kao greška u kastingu ali je i ona bila jednako dobra. U svu tu svoju nepredvidljivost i taj misteriozni ton ima par tipičnih momenata jedne romantične dramice i nekoliko navrata izgleda kao da ponavlja prethodno uspješne momente, ali progledat ćemo mu kroz prste i proglasiti ga pravo dobrim filmom, urađenim sa osjećajem koji će olako osvojiti vaša srca.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7,2/10. Na Tomatoesima ima za sada samo četiri negativne kritike, zbog čega, stvarno ne znam. Chris Evans, kojeg sam već pomenuo, ujedno i režira ovaj film, svoj prvijenac. Izašao je nekad krajem prošle godine samo na određenim festivalima, ali ove godine službeno kreće u distribuciju tako da ništa o zaradi.

Lakomislen, ali ne suviše romantična i pomalo podsjeća na kultni film sa Ethanom Hawkejom u glavnoj ulozi ‘Before Sunrise’, ovaj film koji je prvobitno nazvan ‘1:30 Train’, ima svoje momente, veliko je iznenađenje i ne bi se trebao tek tako propustiti.

Ocjena:8/10

- Advertisement -