Monday, July 1, 2024

Bijela vrana – The White Crow (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Dobru podršku pružili su i brojni akteri kao što je Adèle Exarchopoulos ( Plava je najtoplija boja ) s elegantnim izgledom iz Pariza. Scenarij koji je napisao David Hare s strukturom naprijed i natrag, osjeća se vrlo sinergistično s kreativnim pristupima.
- Advertisement -

Bijela vrana (2018)
The White Crow

Žanr: Biografski | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Ralph Fiennes
Producent: David Hare, Julie Kavanagh
Glavne uloge Glumci: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos
Zemlja: Francuska, Engleska
Trajanje filma: 02:07:00
Datum izlaska: 31.08.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 10.10.2019.
Hrvatska 10.10.2019.
Srbija 10.10.2019.

Nisu svi sada izvan Europe koji bi mogli znati ime Rudolf Nureyev , poznati ruski dezerter, koji je pobjegao iz svoje zemlje, 1961. zatražio azil u Parizu. Sličnu priču također je inspirirala istinita priča o njegovom glumcu, također ruskom blogeru – Mikhail Baryshnikov već smo vidjeli u Taylor Hackfordovim Bijelim noćima (1985). Međutim, za razliku od White Nightsa, koji je više usmjeren na fikciju, postoji autentičnost koja okružuje Bijelu vranu kao umjetnički biopic koji svoje putovanje započinje nizom međunarodnih festivala otkako je prvi put emitiran prošlog kolovoza.

Bijela vrana Filmske Recenzije

U središtu, naravno, ime Ralph Fiennes je bilo najzanimljivije. Iako je poznat kroz najsnažnije uloge; kao novi M u Jamesu Bondu i Voldemortu u Harryju Potteru od prestižnog hoda na Schindlerovoj listi , Fiennes nije proizvoljni redatelj. S pozornicom i debelim Shakespeareovim prevoditeljem iz Royal National Theatre , ovaj britanski glumac izgleda vrlo ambiciozno u svom redateljskom debiju u adaptaciji Shakespearea , Coriolana (2011) i The Invisible Woman (2013) koji se temelji na radu Charlesa Dickensa . Bijela vrana, koju je također proizvo Fiennes zbog svoje ljubavi prema izvoru knjige Rudolfa Nurejeva: Život Julie Kavanagh , također je bila ambiciozna, čak i više, izgrađena s različitim filmskim estetikom.

Otvorena iz priče o rođenju Nurejeva (odrasla osoba koju je pjevao pebalet, rođen u Ukrajini – Oleg Ivenko u svom glumačkom debiju) na sibirskom vlaku 1938. godine, Bijela vrana se valjala s pripovijetkom naprijed-natrag kako bi uspostavila sukob u Parizu 1961. godine s Kirovim baletom koji je krenuo u predstavu iza burne situacije hladnog rata. Budući da je bio tinejdžer, Rudi, njegov poziv – bio je uistinu označen kao disident od strane njegove grupe koja je bila pod izravnim nadzorom vlade. Živeći sa svojim mentorom, Alexander Pushkin (kojeg je glumio Ralph Fiennes ) tretirao je ‘više’ Puškinovu ženu. Pod strogim nadzorom agenata KGB-a koji su pratili grupu, uspostavio je odnos s francuskom plesačicom Pierreom Lacotteom ( Raphaël Perronaz ) i društvenom Clarinom Saint ( Ade Exarchopoulos ) sve dok se njegova nemirna sloboda više nije mogla zaustaviti kada se pobunio odbijajući biti prisilno vraćen u Rusiju u dobi od 23 godine; u zračnoj luci Le Bourget, Pariz.

Scenarij

Scenarij koji je napisao David Hare , nominiran za Oscara iz The Hours i The Reader s strukturom naprijed i natrag, osjeća se vrlo sinergistično s kreativnim pristupima. Sa Nurejevljevim likom kao centrom, izvana, on i dalje izgleda kao biograf, ali njegovo pripovijedanje zapravo je više priča o dobi od mladog s unutarnjim previranjima koja se ponekad osjećaju više pozorišnim nego filmskim. Često se kreće polako, ali suptilno, Bijeli vrana je zapravo tipičan film koji tvrtke lako prihvaćaju kao što je Sony Pictures Classics u klasi distributera arthousea kako bi se distribuirao na ograničen način, iako jasno znači kvalitetu.

No, Fiennes se čak ne igra apsolutnom nužnošću u prikazivanju autentičnosti. Izgleda kao redatelj koji ima više entuzijazma u ruskoj kulturi, dok se svaki nalet emocija osjeća vrlo zatvorenim, od dijaloga do dijaloga, a Fiennes i Hare ne čine nužno englesko-rusko-francuskim sve kroz uporabu dijalekata, ali točno sadrže njihove izvorne jezike -masing. I u profesionalnom opisu njegovih likova kao najjačeg podrijetla njegova pripovijedanja, njegove baletne scene također su se osjećale plesno teške i vrlo realistične bez manipuliranja bilo kojom sekvencom. Svi su se polako kretali poput nevjerojatno dobro organizirane scenske igre.

Olegu Ivenku

Iako još uvijek ne može izbjeći pojavu ruskih vladinih agenata koji su skloni biti smiješni u izgradnji eskalacije sukoba, MVP u Bijela vrana apsolutno pripada Olegu Ivenku koji su dobili kroz lijevanje, ali su brzo uvjerili Fiennes u lik koji je tražio. Ne samo da ima fizičku sličnost s mladim Nurejevim, nego i više kao solist baleta, Ivenko je uspio uspostaviti Nurejev s vrlo jakom osobom na ekranu. Gestur i pogled u njegovim očima uspjeli su ući u tajanstveni ambijent u Nurejevljevu figuru; također skrivena previranja koja se čitaju mogu eksplodirati u bilo koje vrijeme od početka, a da ih se ne smatra pretjeranim prema vrhuncu u zračnoj luci, koji se izvršava u skladu s njegovim kapacitetom i postojanjem u ‘više’ pakiranju nego komercijalnom.

Bijela vrana Zaključak:

Dobru podršku pružili su i brojni akteri kao što je Adèle Exarchopoulos ( Plava je najtoplija boja ) s elegantnim izgledom iz Pariza iz 60-ih godina Fiennesu, čija je kvaliteta djelovanja očito nikada nije puštena. Uspio nas je uvjeriti da iako je Puškinov karakter često izgledao glatko, mekano i čak graciozno kad je predavao, ali je imao čvrstoću kao uvjerljivog mentora za Nureyev. S tehničkog gledišta, bodovanje Ilana Eshkerija isticali su se uz kinematografiju Mikea Eleyja u snimanju baletnih scena i scena koje su također bile uređene autentičnim produkcijskim dizajnom. Biografija s estetskim pristupom vrlo je neobična, također bogata. IMDB Ocjena Filma: 6.6/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Dobru podršku pružili su i brojni akteri kao što je Adèle Exarchopoulos ( Plava je najtoplija boja ) s elegantnim izgledom iz Pariza. Scenarij koji je napisao David Hare s strukturom naprijed i natrag, osjeća se vrlo sinergistično s kreativnim pristupima.Bijela vrana - The White Crow (2018) Recenzija Filma