Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaBrooklyn 2015 Recenzija Filma

Brooklyn 2015 Recenzija Filma

- Advertisement -

Brooklyn (2015)
Brooklyn

Žanr: Drama, Romantika
Godina 2015
Redatelj: John Crowley
Glavne uloge: Saoirse Ronan, Hugh Gormley, Brid Brennan
Trajanje filma : 01:51:00
Datum izlaska :  25. Studeni 2015.Irska imigrantkinja seli se u Bruklin gdje se ubrzo zaljubljuje u mladića koji tu živi, međutim kada joj dođu vijesti iz domovine da se treba vratiti, ona je razapeta između dvije zemlje, mladića u kojeg se zaljubila u Bruklinu i jednog novog kojeg je upoznala u Irskoj.

Veliki protivnik romantičnih filmova, sada sam bio, ne prinuđen, ali uslovljen ovim filmom kako bi u miru mogao pratiti nadolazeće Oskare. Inače me romantični filmovi rijetko kada oduševe ali se nisam plašio za ovaj jer je dobrom reputacijom obećavao finu atmosferu.

I obećanje je ispunjeno – jer gledajući ‘Bruklin’, imate osjećaj kao da čitate knjigu. Onaj dobro poznati smirujući osjećaj koji vas prati od početka do kraja. Kao romantična drama koja govori o ličnosti koja je rastrgana između prošlosti i sadašnjosti, između dvije ljubavi, između dvije domovine, koja govori o ličnosti koja je u dilemama života, ovaj film itekako uspijeva. Protkan nekim humorističnim podtonom, a opet emotivan i dirljiv, ‘Bruklin’ je opet u velikoj mjeri film za žene i djevojke, ali mislim da bi muška populacija, kad bi ga pogledala, pogriješila ako bi rekla da je riječ o lošem ili eventualno dosadnom filmu. Za divno čudo, nije dosadan i zanimljiv je, i iako ima možda potanku pričicu, Saorise Ronan sve rupe nadoknađuje svojim nevjerovatnim performansom zbog kojeg je bila nominovana za Zlatni Globus a vjerujem da će se usrećiti i u četvrtak kada budu objavljene nominacije za Oskara. Bilo bi nezahvalno s moje strane ne pomenuti i sporedne uloge odnosno Julie Walters koja je također fenomenalna. Imao sam osjećaj, prije nego ću krenuti s gledanjem, da je ovo neka tipična američka patriotska romantična dramica jer naslov puno govori, ali ovo je univerzalna i dopadljiva priča za sve generacije koja šarmira, zavodi, ne umara i ne dovodi do ivice strpljenja.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,8/10 a na Tomatoesima impresivnih 98%. John Crowley je reditelj filma koji iza sebe ima projekte tipa ‘Closed Circuit’, ‘Boy A’, ‘Stanka’, ‘Is Anybody there’ itd. Film je u Americi zaradio više od 22 miliona dolara.

Mislim da nije ništa pametnije preostalo da kažem nego da pogledate trejler, da, ako ste već pročitali moju recenziju sami prosudite o kakvom se filmu radi i da li bi ste za njega izdvojili skoro dva sata ili vam se više gleda neki triler, neki animirani ili neki glupi film.

Ocjena:8/10

- Advertisement -