Tuesday, June 4, 2024

Collateral Beauty – Skrivena ljepota – 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Skrivena ljepota (2016)
Collateral Beauty

Žanr: Drama
Godina 2016
Redatelj:David Frankel
Glavne uloge: Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet
Trajanje filma: 01:37:00
Datum izlaska:   16 December 2016 (USA)“Collateral Beauty” je film koji bi vas “trebao” rasplakati, međutim, umjesto toga ispostavilo se da je film koji ima čudnu perspektivu o žalosti. Čak i od početka sam znao da je ovaj film u velikoj nevolji.

Film prati vrlo depresivnog sefa Howarda (Will Smith) reklamne agencije koj je izgubio šest godišnju kćer. Njegovi prijatelji koji su i poslovni partneri ne mogu ga nikako vratiti da se ponovo počne baviti poslom. Oni počinju da gube bitne klijente. Kako je posao u padu oni žele da Howard proda firmu prije nešto sto bude kasno, ali on ne želi ćuti o tome ili bilo čemu drugom.

Kako bi dokazali da on nije vise sposoban voditi firmu njegovi partneri dolaze na super ideju. Zaposliti ce glumce koji će glumiti Smrt, Ljubav i Vrijeme.Oni će pokušati da manipuliraju umom Howarda i tako pokušaju da ga vrate iz depresije. Uloga glumaca je reprezentativna za probleme koje taj prijatelj ima s Howardom. Ljubav (Keira Knightley) dobiva savjete od tužnog Whita, Vrijeme (Jacob Latimore) daje savjete Claire, a Smrt (Helen Mirren) savjetuje Simona. U film se ponekad pojavi trunka misticizma, kao da se sve događa prema planu svemira, ali to je stvarno lose osmišljeno, kao i još dosta scena koje nam dolaze od scenariste Allana Loeba. Redatelj David Frankel cijeli film pokušava snimati s visokim sjajem sada to mu malo teze uspijeva. Glumci su navodno obrazovani profesionalci, al teško da sta mogu vidjeti dalje od svog nosa cak i puno profesionalni likovi ne bi mogli podignut ovaj film iznad njegovog plitkog materijala.

Mislim da je prilično teško definirati Collateral Beauty. To je svakako ambiciozan film koji pokušava da dijeli kako je sve povezano u životu.Također se dotiče neke teške teme: tuga, gubitak, depresije.. U stvari njegova poruka je prilično humanistička, glavni likovi traže nadu,ljubav,mir, pomirenje u svim pogrešnim stvarima. Film može postaviti neka prilično velika pitanja o životu, al to ne daje nikakve jasne, definitivne odgovore. Na kraju Collateral Beauty skoro iscrpljuje sve mogućnosti kada je u pitanju definiranja sta zaista znaci živjeti

Ocjena 5/10

 Collateral Beauty (2016) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave