Friday, March 5, 2021

Contracted: Phase II (2015) Recenzija Filma

Contracted: Phase II (2015)

Žanr: Horor, Triler, Drama
Godina 2015
Redatelj: Josh Forbes
Glavne uloge:  Matt Mercer, Marianna Palka, Morgan Peter Brown
Trajanje filma : 01:18:00
Datum izlaska :  4 September 2015 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARajli je u potrazi za lijekom protiv zaraznog virusa koji je prethodno zauzeo Samanthu a sada prijeti cijelom čovječanstvu.

Prije dvije godine, imali smo jedan niskobudžetni hororčić o djevojci koja biva zaražena nezaštićenim seksom i poslije se pretvara u neku vrstu zombija. Solidna i gledljiva stvar koja nije ostavila nikakav pečt, nigdje, pa ničim izazvani, dostavljaju nam drugi dio. Ovaj čitav dan ubio se za ležanje i gledanje filmova, pa sam, između svega ostalog, poklonio malo vremena i nastavku, tačnijee, ‘Fazi 2’.

Priče su nadovezane i nakon nedovršenog prvog dijela, kada smo ostali uskraćeni za sudbine tadašnjih protagonista, sada pratimo srednjovječnog muškarca koji je zaražen zbog djevojke Samanthe i bori se sa činjenicom da se njegovo tijelo raspada a on se pretvara u krvoločnu zvijer. Za razliku od prvog dijela, ovaj je uspio ponuditi sporo i statično razvijanje radnje, bez puno akcije i neke poente, gdje je izgleda filmu bilo samo za cilj da što više prikaže neke uznemirujuće scene, pune krvi i raspadanje tijela, rana i gnojeva nekih i mnogo loše šminke.. Nažalost, samim time oduzeta je filmu i zanimljivost, nema ničega strašnog a kraj je nešto naizgled neizvjesno i opet nedorečeno pa su dali naslutiti da će nam možda pokloniiti i ‘Fazu 3’, odnosno treći dio. Očekivao sam od ovog, drugog dijela, mnogo više akcije, napetiju priču i nešto zaista vrijedno ‘Faze 2’, gdje su stvari trebale da se odvijaju na globalnom nivou, pa bi se i nivo terora i nestrpljenja popeo, ali ovako izgleda kao neka egocentrična virusna zaraza pa je želja da se plasira originalni zombi filmom vrijedan gledanja prerasla u očajnu i nimalo zanimljivu stvar koja, znate šta, nije vrijedna gledanja. Performansi su u skladu s čitavom kritikom koja cilja na to da se obavezno preskoči ovaj film.

Ocjena na IMDb.com mu je 5,1/10 a na Tomatoesima 40%. Ovakvi filmovi slabo šta zarade, tako da nemamo nikakvih podataka za sada. Josh Forbes reditelj je filma koji iza sebe ima samo kratke filmove i spotove.

”Contracted: Phase II” jasna je poruka gledateljstvu, a i onima koji se bave filmom, kako nam nedostaje originalnosti, kako ova godina na isteku nije ponudila skoro ništa kvalitetno i kako se kamere i snimanja trebaju prihvatiti ljudi s vizijom i jasnim ciljem.

Ocjena:3/10

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

Raya i Posljednji zmaj (2021) Recenzija Filma

Disney's Raya i Posljednji zmaj pomalo se spotakne da krene, ali uspijeva prikazivanje iskrenog...

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU