Friday, May 17, 2024

Creed 2 – Krid 2 (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Creed 2 - Krid 2 (2018) Sve u svemu, mislim da Creed 2 teška sportska drama, a boksački slijed borbe je dobro napravljen. Bilo je lijepo upućivanje na prethodne filmove i aroma osvete je uvelike maksimizirana ovdje. Uz efekte dobrog Dolby Surround zvučnog sustava, napravili su borbu boksa realnom, iako smo znali da su dramatizirani.
- Advertisement -

KRID 2 (2018)
Creed 2

Žanr: Sport | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Steven Caple Jr.
Producent: Cheo Hodari Coker, Ryan Coogler
Glavne uloge: Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Dolph Lundgren, Wood Harris, Florian Munteanu. Phylicia Rashad, Russell Hornsby, Andre Ward, Ivo Nandi, Kristoffe Brodeur, Kristina Aponte, Darin Ferraro, Jacob ‘Stitch’ Duran, Myles Humphus
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:10:00
Datum izlaska: 21.11.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 06.12.2018.
Hrvatska 06.12.2018.
Srbija 29.11.2018.

 

Nekoliko godina nakon događaja u prvom filmu, Adonis Creed (Michael B. Jordan – Black Panther , Fantastic Four itd.) bio je popularan lik u boksu, pogotovo jer je postao svjetski prvak u svojoj kategoriji. Njegov je život bio u najboljoj formi uz potporu njegove ljubavi Bianca (Tessa Thompson – Thor: Ragnarok, Sorry to Bother You itd.), njegovog trenera Rocky Balboa (Sylvester Stallone – Escape Plan 2 , Rambo filmovi itd.) I njegove majke Mary Anne (Phylicia Rashad – The Cosby Show i sl.).

Međutim stvari su počele da postaju veoma teške za Adonisa kada je dobio izazov od jačeg i većeg ruskog boksača po imenu Viktor Drago (Florian Munteanu) preko slatkog promotora Buddy Marcelle (Russell Hornsby – Grimm TV serije i sl.). Viktor je bio sin Ivana Drago (Dolph Lundgren – Showdown u Little Tokyo, serije The Expendables itd.) Boksač koji je “ubio” Adonisovog oca Apollo Creeda više od 30 godina prije.

S toliko mnogo toga protiv njega, može li se Adonis boriti i pobijediti Dragu? Pronađite ih sve u ovoj teškoj drami uz neke nevjerojatne scene borbe boksa.

Creed 2 Filmske Recenzije

Baš kao i njegov prethodnik i prethodni Rocky filmovi, Creed 2 uspješno uklapa dramu s nekim fantastično izvedenim bokserskim sekvencama. Budući da sam već znao da je riječ o dramskom filmu, išao sam zajedno s pričom koja je polagano usporila i strpljivo čekala boksačke postupke koji me nisu razočarali. Ako postoji 1 stvar koju bi više volio, to bi bile boksačke borbe u ranom dijelu filma za koje sam mislio da ih je premalo. Lično mi bi bilo zabavnije ako bi ih bilo više od onih prije krajnjeg finala, ali onda ne bi imalo dovoljno vremena za dramatične trenutke.

U ovom drugom filmu pomislio sam da je lik Adonis Creeda još uvijek sličan onom prvom koji je bio vruć. Jako sam volio kako su ga razvili osobito prema kraju filma. Michael B. Jordan napravio je fantastičan posao koji prikazuje ovaj bokser. Također sam volio izgled ostatka glumaca, Stallone kao stari Rocky Balbo i Phylicia Rashad kao Adonisova majka gdje je njena aura kao divna majka bila nevjerojatna.

I ne zaboravimo na naše glavne “zločince” ovdje, oca i sina Ivana i Viktora Dragu. Ovaj dio zasigurno je donio toliko uspomena od kada sam vidio Rocky IV 1985. godine da sam mislio da je stvarno super boksački film. Iako ovih posljednjih godina više nisam uživao u tome. U svakom slučaju, zbog povijesti Creeda i Drage, taj je film postao zaista intenzivan, a izgradnja prema završnoj borbi bila je stvarno divna. Međutim, mislim da je parcela prilično predvidljiva. Nekako kad smo stigli do sredine filma, mogli smo već pogađati kako će se priča nastaviti. Bez obzira na to, ipak je to bilo sjajnih 2 sata.

Scene Borbe

Scene bokserske borbe kao što sam rekao gore uvelike su napravili. Uz efekte dobrog Dolby Surround zvučnog sustava, napravili su borbu boksa realnom, iako smo znali da su dramatizirani. Ono što ljudi moraju shvatiti jest da je to film sportske drame, a ne boksački program. Tako bi bilo vremena kada se priča treba razvijati kako bi dala dramatične i emocionalne trenutke.

Btw, bilo je i kratkog nastupa Brigitte Nielsen ( Red Sonja, Cobra itd.) I Milo Ventimiglia ( Heroes TV serije i sl.). Ako ste vidjeli prethodne Creed ili Rocky filmove, mogli biste prepoznati njihove likove. Također sam čekao kraj krajnje kreditne scene i primijetio da je imao zvučni efekt Dolby Atmos, ali film nije imao takav učinak. Ovaj je film imao i neke lijepe pozadinske pjesme (uglavnom Hip Hop) i lijepu instrumentalnu muziku. Postoji i klasična rocky pjesma ako ste primijetili što je lijepo čuti.

Zaključak:

Sve u svemu, mislim da Creed 2 teška sportska drama, a boksački slijed borbe je dobro napravljen. Bilo je lijepo upućivanje na prethodne filmove i aroma osvete je uvelike maksimizirana ovdje. Redatelj Steven Caple Jr., koga sam primijetio, nije imao veliki film na njegovom kreditnu, bio je prilično dobar ovdje. Oni koji vole sportske drame trebali bi uživati ​​u ovom sportu. Ali oni koji su samo htjeli vidjeti boksačke borbene scene, mislim da bi bilo bolje da ne vidite ovaj film, inače biste uništili tuđe zadovoljstvo gledanjem filma. IMDB Ocjena Filma: 8.0/10

Sretno promatranje!

 

Titlovan Trailer Filma: 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Creed 2 - Krid 2 (2018) Sve u svemu, mislim da Creed 2 teška sportska drama, a boksački slijed borbe je dobro napravljen. Bilo je lijepo upućivanje na prethodne filmove i aroma osvete je uvelike maksimizirana ovdje. Uz efekte dobrog Dolby Surround zvučnog sustava, napravili su borbu boksa realnom, iako smo znali da su dramatizirani.Creed 2 - Krid 2 (2018) Recenzija Filma