Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureČudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)...

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela – Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) Recenzija

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela 2018 Bijeg iz zatvora, hvatanje velikih prijetećih mističnih stvorenja i bitka na ledu na kraju sve to donosi neke velike posebne efekte koje publika očekuje od fantasy filmova. Priča oduševljava tijekom velikog dijela filma i zahvalno uspijeva doći do kraja. Jedna od najboljih stvari za Franšizu zvijeri je uvođenje Jude Lawa kao Dumbledorea.
- Advertisement -

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela (2018)
Fantastične Zveri 2: Grindelvaldovi Zločini
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Žanr: Porodicni | Fantazija | Avantura
Godina: 2018
Redatelj: David Yates
Producent: J.K. Rowling
Glavne uloge: SKatherine Waterston, Johnny Depp, Zoë Kravitz, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Jude Law, Carmen Ejogo, Alison Sudol. Dan Fogler, Victoria Yeates, Callum Turner, Claudia Kim, Ólafur Darri Ólafsson, Jessica Williams, Fiona Glascott
Zemlja: Engleska, SAD
Trajanje filma: 02:14:00
Datum izlaska: 14.11.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 15.11.2018.
Hrvatska 15.11.2018.
Srbija 15.11.2018.

- Advertisement -

 

Filsmke Recenzije Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela

Mnogi su upoznali i voljeli prekrasnu maštu JK Rowlinga kroz knjige i filmove prikazane kroz franšizu Harryja Pottera. Godine 2016. navijači su oduševljeni kad su vidjeli da se njezini kreativni radovi ne zaustavljaju s avanturama Harryja Pottera kada je na veliki ekran stigao životni roman FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM. Film, koji je stigao prvi od pet, oduševio je kina diljem svijeta. Upravo na vrijeme za blagdansku sezonu 2018., drugi film pogađa kazališta. Hoće li Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela : nastaviti oduševljavati kina i postati još jedan klasik JK Rowling?

Film se bavi čarobnjakom koji se podigne i mijenja oblik, a Grindelwald (Johnny Depp) bježi iz zatvora kako bi okupio svoje sljedbenike i pokrenuo pokret za preuzimanje svijeta. Grindelwald vjeruje da su čarobnjaci superiorna rasa i trebaju vladati nad mugglima (smrtnim ljudima). S težnjama da vode vojsku protiv ljudske rase, Grindelwald bježi u Pariz gdje vjeruje da je tamo ključ mračne sile koja će mu dati snagu koju treba preuzeti.

Albus Dumbledore (Jude Law), Hogwartov učitelj tamne umjetnosti, približava se svom bivšem studentu Newt (Eddie Redmayne) i uvjerava ga da ide u Pariz da zaustavi Grindelwalda od stvaranja pustošenja. Sramežljiv ljubazan šaptač čarobnim stvorenjima prvo oklijeva, ali odluči da poštuje zahtjev svog učitelja. Jednom u Parizu, Newtova misija postaje komplicirana jer je njegova bivša ljubav Tina (Katherine Waterston) također u Parizu istražuje poslovanje čarobnjaka. Tina pokazuje zbunjenost, jer Newt je još uvijek zaljubljen u prekrasnog mladog čarobnjaka koji pogrešno misli da je Newt vezan za nekog drugog.

Likovi

Pridružila mu se u Parizu Queenie (Alison Sudol) , divan čitatelj umova i njezin zaručnik ljubazni Jakovom (Dan Fogler ). Tezej (Callum Turner) Newtov brat koji pokušava pomoći u obnavljanju ugleda svoga brata u zajednici čarobnjaka, zajedno sa svojom djevojkom Leta Lestrange (Zoë Kravitz) također završava u Parizu što samo dodatno komplicira stvari. U priči ima mnogo prijelaza i okreta koji odgovaraju mnogim pitanjima koja zauzvrat dovode do više pitanja kao što počinje bitka između Grindelwalda i onih koji mu se suprotstavljaju.

Jedna od najboljih stvari za Franšizu zvijeri je uvođenje Jude Lawa kao Dumbledorea. Savršen za ulogu, Law ne pokušava ponovno stvoriti ulogu koju su Richard Harris i Michael Gambon igrali kao stariju verziju likova. Umjesto toga, Law donosi na vidjelo Dumbledoreovu karizmu, šarm i zagonetku elegancijom i finošću.

Johnny Depp, igrajući radikalnu nacistu poput zlikovca, ne dobiva dovoljno vremena za ekran i on dolazi kao vrlo stereotipan. Postoji propuštena prilika za stvaranje nezaboravnog karaktera s različitim slojevima na ono što motivira njegove postupke. Nadam se da će u sljedećem nastavku više pažnje biti posvećeno razvoju karaktera Grindelwalda. Eddie Redmayne je još uvijek tako simpatičan u ovoj drugoj tranši kao što je bio u prvoj. On igra čovjeka s nevinom kvalitetom povjerenja koji nikad ne odustaje, bez obzira na to što se ludilo odvija oko njega. Repriziranje njihove uloge kao Queenie i Jacob, i Alison Sudol i Dan Fogler su dobrodošli jer glumci donose više dubine u svoje uloge.

Efekti

Istina je da redatelj David Yates i njegov tim daju dovoljno vizualnih čuda za apsorpciju oka. Bijeg iz zatvora, hvatanje velikih prijetećih mističnih stvorenja i bitka na ledu na kraju sve to donosi neke velike posebne efekte koje publika očekuje od fantasy filmova. Neki od tiših trenutaka, koji uključuju i pobjednike pokupljališta Nifffler (malo slatko glodavo stvorenje), bogomoljka koja se zove Pickett koji se vjerno drži Newtu kao ljepilo, a lav poput mačke Zouwu koji se pretvara u mačića kada se igračka mahne ispred očiju, nude i neke pamtljive CGI efekte.

S vremena na vrijeme toliko se događa da se film osjeća pomalo miran i zbunjujući. Priča oduševljava tijekom velikog dijela filma i zahvalno uspijeva doći do kraja, tako da će filmofili moći nešto shvatiti o onome što se zapravo događa. Ukupno CUDESNE ZVIJERI: GRINDELWALDOVA ZLODJELA je zanimljiv i zabavan film. Sve misterije ostavljene neriješene u priči ostavljaju puno mjesta za uzbuđenje zbog onoga što dolazi u nadolazećim nastavcima.

Priča dolazi do kraja

Ponekad se toliko zbiva da se CUDESNE ZVIJERI: GRINDELWALDOVA ZLODJELA osjeća pomalo manijakom i zbunjujućim. Priča ostaje u velikom dijelu filma. Na sreću uspe da dođe do kraja do kraja, tako da bi filmeri mogli da osjete šta se stvarno dešava. Sveukupne FANTASTIČKE ZGODINE: ZLOČINI GRINDLEWALD-a je zabavan i zabavan film. Sve misterije koje su neriješene u priči ostavljaju puno prostora za uzbuđenje zbog onoga što će doći u predstojećim nastavcima. IMDB Ocjena Filma: 7.2/10

 

Titlovan Trailer Filma:

 

- Advertisement -
Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela 2018 Bijeg iz zatvora, hvatanje velikih prijetećih mističnih stvorenja i bitka na ledu na kraju sve to donosi neke velike posebne efekte koje publika očekuje od fantasy filmova. Priča oduševljava tijekom velikog dijela filma i zahvalno uspijeva doći do kraja. Jedna od najboljih stvari za Franšizu zvijeri je uvođenje Jude Lawa kao Dumbledorea.Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) Recenzija